1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Έρευνα: Εξαρτημένοι από το κινητό οι οδηγοί στην Κύπρο

Έρευνα: Εξαρτημένοι από το κινητό οι οδηγοί στην Κύπρο

Έρευνα: Εξαρτημένοι από το κινητό οι οδηγοί στην Κύπρο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με βασικό ερώτημα αν οι Κύπριοι χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση, το Κυπριακό Ινστιτούτο Στατιστικολόγων πραγματοποίησε και νέα παγκύπρια έρευνα. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι το 59% των οδηγών στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση, έναντι ποσοστού 33% που απάντησε αρνητικά και 8% που δεν επιθυμούσαν να απαντήσουν.

Μιλώντας στον «Φ» για την έρευνα ο πρόεδρος του ΚΙΣ, βουλευτής Χρύσανθος Σαββίδης, τόνισε ότι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών χρησιμοποιούν κατά πολύ λιγότερο το κινητό κατά την οδήγηση. Συγκεκριμένα, ενώ στις αστικές περιοχές η επικίνδυνη αυτή συνήθεια απαντάται στο 75% των οδηγών, στην ύπαιθρο το ποσοστό πέφτει στο 43%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανά φύλο, καταδεικνύουν, τονίζει ο κ. Σαββίδης, ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο το κινητό από τους άνδρες κατά την διάρκεια της οδήγησης και συγκεκριμένα σε ποσοστό 65% έναντι 53% των ανδρών οδηγών.

Η έρευνα κάλυψε και την ακριβή χρήση του κινητού κατά την οδήγηση. Βάσει του σχετικού ερωτήματος, τόνισε ο πρόεδρος των Κύπριων Στατιστικολόγων, το 62% όσων το χρησιμοποιούν ενόσω οδηγούν το πράττουν για αποστολή μηνυμάτων, ενώ το 38% για να μιλούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

«Το συμπέρασμα της έρευνας», κατέληξε ο Χρύσανθος Σαββίδης, «είναι ότι αν και δεν έχουμε στοιχεία για το πόσοι θάνατοι οφείλονται στην οδήγηση λόγω κινητού τηλεφώνου, εντούτοις προκαλείται έντονη ανησυχία για τον πραγματικό αριθμό των θανάτων που προκαλούνται στους δρόμους από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Πρέπει ο καθένας από εμάς, να συνειδητοποιήσει τους φοβερούς κινδύνους που προκύπτουν τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνανθρώπους του και να οδηγεί χωρίς να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο για να αποφεύγονται άδικοι θάνατοι και χρόνιες καταστροφικές αναπηρίες».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.