1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Έρχεται το 1ο μουσείο για την Ασφάλιση στη χώρα μας!

Έρχεται το 1ο μουσείο για την Ασφάλιση στη χώρα μας!

Έρχεται το 1ο μουσείο για την Ασφάλιση στη χώρα μας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού Μουσείου για την Ασφάλιση στη χώρα μας, προετοιμάζει το τελευταίο διάστημα το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Όπως μας δήλωσε στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Cyprus Insurance News, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, κ. Χαράλαμπος Χαμπουρής, το έργο αυτό θα υλοποιηθεί με την ευκαιρία των 50 χρόνων λειτουργίας του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Το ψηφιακό μουσείο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, έρχεται να ενώσει το παρελθόν με το παρών και το μέλλον. Σε αυτό θα έχουν πρόσβαση τόσο οι επαγγελματίες του κλάδου αλλά και το ευρύ κοινό.

iic-50-years

Μέσα από το μουσείο ο καθένας θα έχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό ιστορικών στοιχείων, όπως ασφαλιστικά έγγραφα τόσο από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό. Ανάμεσα τους βρίσκεται όπως μας είπε ο κ. Χαμπουρής και το πρώτο συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης το οποίο είχε ανακαλυφθεί στο Αρχαίο Ιδάλιο.

Ακόμη θα περιλαμβάνει λογότυπα εταιρειών πολλών χρόνων πίσω, τόσο από Κύπρο αλλά και από Ελλάδα, διαφημιστικό υλικό εταιρειών του περασμένου και προπερασμένου αιώνα, παλιά συγγράμματα και βιβλία.

Το ψηφιακό μουσείο που αναμένεται να αποτελέσει μία σημαντική πηγή επιμόρφωσης για την ιστορία του ασφαλιστικού τομέα στη χώρα μας, πρόκειται να ανοίξει τις «πόρτες» του πριν το τέλος του χρόνου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν από την διεύθυνση του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου σε μεταγενέστερο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Diploma in Insurance Practice: Μάθε πώς θα το αποκτήσεις

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.