1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ένας στους τρείς πολίτες έχουν και Ιδιωτική Ασφάλεια Υγείας

Ένας στους τρείς πολίτες έχουν και Ιδιωτική Ασφάλεια Υγείας

Ένας στους τρείς πολίτες έχουν και Ιδιωτική Ασφάλεια Υγείας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σχεδόν 18 μήνες μετά την εφαρμογή και της 2ής φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας και εν μέσω της πολιτικής έντασης που υπάρχει τις τελευταίες βδομάδες γύρο από αυτό το θέμα, είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε τι συμβαίνει με την Ιδιωτική Ασφάλεια Υγείας και τι τάσεις υπάρχουν ανάμεσα στους καταναλωτές.

Εισαγωγικά εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ΓΕΣΥ και Ιδιωτική ασφάλιση μπορούν να συνυπάρχουν με την ιδιωτική ασφάλιση να συνεχίζει να διαδραματίζει ένα καίριο ρόλο στον τομέα υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας. Με καλύψεις και επιλογές που συμπληρώνουν τις παροχές του ΓΕΣΥ μπορεί ο καταναλωτής να νιώθει απόλυτα ασφαλής σε σχέση με την περίθαλψη του σε περίπτωση που συμβεί κάτι δυσάρεστο. Ενδεικτικά να ένα συμβόλαιο ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να μας καλύψει νοσηλεία στο εξωτερικό, να μας δώσει την επιλογή νοσηλευτηρίων που δεν συμμετέχουν στο ΓΕΣΥ και γενικά να καλύψει όρια και υπηρεσίες που δεν προσφέρονται στο ΓΕΣΥ.

Αυτή η άποψη φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους καταναλωτές. Αυτό διαφάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών Cypronetwork εκ μέρους του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου και παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Ασφαλιστικού Συνεδρίου 2021.

Συγκεκριμένα 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι διατηρούν ιδιωτική ασφάλιση υγείας με το 71% να έχει μείνει μόνο με την κάλυψη του ΓΕΣΥ. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 1% σε σχέση με την περσινή έρευνα ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 21% δύο χρόνια πριν. Από αυτό το ποσοστό, 65% έχουν ατομικό συμβόλαιο και 35% ομαδικό. Αυτό καταδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχει μία σημαντική μερίδα του καταναλωτικού κοινού στην Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι βασικές παροχές του ΓεΣΥ και οι εισφορές που πληρώνουν εργοδότες και πολίτες!

Ακόμη ένα θετικό στοιχείο είναι ότι ένα 82% είναι ευχαριστημένο από το συμβόλαιο υγείας του ενώ μόνο ένα 2% δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι.

Επίσης ένας σημαντικός δείκτης είναι ότι ένα 73% όσων έχουν συμβόλαιο υγείας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να έχει σε ισχύει το συμβόλαιο του ενώ ένα 14% δηλώνει ότι θα διακόψει το συμβόλαιο και θα μείνει μόνο με το ΓΕΣΥ.

Εν κατακλείδι διαφαίνεται από την έρευνα αυτό που είπαμε και στην αρχή του άρθρου ότι ΓΕΣΥ και Ιδιωτική Ασφάλιση μπορούν να συνυπάρχουν προς το συμφέρων των καταναλωτών.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.