1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Έχουν «πληροφορικάριους» μία στις τέσσερις εταιρείες

Έχουν «πληροφορικάριους» μία στις τέσσερις εταιρείες

Έχουν «πληροφορικάριους» μία στις τέσσερις εταιρείες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ είναι το ποσοστό των επιχειρήσεων στην Κύπρο που απασχολούν ειδικούς τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ-ICT).

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, το 2020, το 19% όλων των επιχειρήσεων με τουλάχιστον 10 υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους στην ΕΕ απασχολούσαν ειδικούς τεχνολογίας της πληροφορίας (ΤΠΕ).

Στην Κύπρο, το 25% των επιχειρήσεων απασχολούσαν ειδικούς ICT.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, τα μερίδια των επιχειρήσεων που απασχολούν ειδικούς ΤΠΕ ήταν τα υψηλότερα στο Βέλγιο και την Ιρλανδία (30%), ακολουθούμενα από τη Δανία, την Ουγγαρία και τη Μάλτα (29%).

Τα μερίδια των επιχειρήσεων που απασχολούν ειδικούς στις ΤΠΕ ήταν χαμηλότερα στην Ιταλία (13%), τη Ρουμανία, τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία (16%).

Όπως διαφαίνεται, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα των μεγάλων επιχειρήσεων στην ΕΕ απασχολούσαν ειδικούς ΤΠΕ (76%), το ποσοστό μειώνεται κάτω του 50% στις μεσαίες επιχειρήσεις (42%) και σε λιγότερο από το ένα πέμπτο των μικρών επιχειρήσεων (14%).

Επιπλέον, τα υψηλότερα ποσοστά επιχειρήσεων που απασχολούσαν ειδικούς ΤΠΕ ασχολούνταν με δραστηριότητες πληροφόρησης και επικοινωνίας (72% των επιχειρήσεων), επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (30%) και στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ατμού, κλιματισμού και παροχής νερού (26%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

Από την άλλη πλευρά, το μικρότερο ποσοστό των επιχειρήσεων που απασχολούν ειδικούς στις ΤΠΕ ήταν στις κατασκευαστικές δραστηριότητες (8%), στις δραστηριότητες στέγασης και στον τομέα του λιανικού εμπορίου (και οι δύο 12%).

Της Γεωργίας Χαννή

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.