1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Δρ. Νάκης Αντωνίου: «Ο Διαπρεπής Ηγέτης με Αξία, Ασφάλεια & Φιλανθρωπική...

Δρ. Νάκης Αντωνίου: «Ο Διαπρεπής Ηγέτης με Αξία, Ασφάλεια & Φιλανθρωπική δράση!»

Δρ. Νάκης Αντωνίου: «Ο Διαπρεπής Ηγέτης με Αξία, Ασφάλεια & Φιλανθρωπική δράση!»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τον Δρ. Νάκη Αντωνίου, Διευθύνων Σύμβουλο της «Υδρογείου Ασφαλιστική Εταιρεία (Κύπρου) Λτδ», φιλοξένησε στην διαδικτυακή της έκδοση η Εγκυκλοπαίδεια Βιογραφιών διαπρεπών Ελλήνων «Who is Who Greece».

Στο εκτενές αφιέρωμα της εγκυκλοπαίδειας παρουσιάζετε τόσο η επαγγελματική πορεία του κ. Αντωνίου όσο και πτυχές της προσωπικής του ζωής.

Δείτε πιο κάτω αυτούσιο το αφιέρωμα.


Ο Δρ. Νάκης Αντωνίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1962 με πατέρα τον Θεόδωρο Αντωνίου και μητέρα την Ελένη Φυσέντζου. Ο Θεόδωρος Αντωνίου το 1953 ήταν επίσημος προσκεκλημένος στη Στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο. Έλκει την απώτερη καταγωγή του από την Λάρνακα με ρίζες στην επαρχία Αμμοχώστου. Σημαντικοί του πρόγονοι ήταν ο Κωνσταντίνος Νάταρ, ο οποίος έπεσε στους Βαλκανικούς πολέμους (1912-1918) και βρίσκεται θαμμένος στο Κιλκίς καθώς και ο Ιάκωβος Μάρκου, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Καταδρομών, ο οποίος έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή το 1974.

Είναι νυμφευμένος με την Ανδριάνα Αντωνίου και έχει δύο παιδιά τον Θεόδωρο Αντωνίου και την Σταύρη Αντωνίου. Ο Θεόδωρος γεννήθηκε το 1989, είναι Δικηγόρος, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του αποφοιτώντας και από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Η Σταύρη γεννήθηκε το 1993, είναι Νηπιαγωγός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Μεταπτυχιακό, Μάστερ στην Ειδική Εκπαίδευση και Αγωγή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Υπηρέτησε τον κυπριακό στρατό ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και σήμερα συνεχίζει  να υπηρετεί ως Έφεδρος Υπολοχαγός. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Γερμανία όπου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Georg August και πήρε Bachelor στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων, στα Οικονομικά και Οικονομικά Παιδαγωγικά. Το 2000 αποπεράτωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και απέκτησε τον τίτλο MBA in Marketing and Management από το Maastricht School of Management στην Ολλανδία. Το 2017 αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα (PhD) του Busines School του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ξεκίνησε την αξιόλογη καριέρα του το 1988 ως τραπεζικός υπάλληλος. Το 1991 εργάστηκε στην εταιρεία «Lyssiotis Freres Ltd» ως υπεύθυνος πωλήσεων και τον Ιανουάριο του 1992 ανέλαβε το ασφαλιστικό τμήμα της εταιρείας. Στην τετραετία 1992-1995 η ανάπτυξη του ασφαλιστικού τμήματος ήταν ραγδαία. Το 1995 του έγινε πρόταση από την ασφαλιστική εταιρεία «Commercial Union» της οποίας Πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Ιωάννης (Γιαννάκης) Χριστοφίδης, Υπουργός Εξωτερικών επί Κυβέρνησης Μακαρίου για συνένωση της ασφαλιστικής δραστηριότητας τους «Lyssiotis Freres Ltd» και της «Ν.Ι. Δημητρίου Ασφάλειες Λτδ», ο Γενικός Διευθυντής της «Commercial Union» και εμπνευστής της όλης ιδέας ήταν ο Κωνσταντίνος Δεκατρής και από την 01.01.1996 ξεκίνησε επίσημα αυτή η συνεργασία η οποία κράτησε έως και τον Οκτώβριο του 2002. Το 2002 ο δικηγόρος Κενδέας Σέργης διαμεσολάβησε και έφερε σε επαφή τον βιογραφούμενο με τον Αναστάσιο Κασκαρέλη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» με έδρα την Αθήνα για να αναλάβει τη διεύθυνση της θυγατρικής τους εταιρείας στην Κύπρο. Αδιαμφισβήτητα, η εμπιστοσύνη που εναπόθεσε ο Πρόεδρος Αναστάσιος Κασκαρέλης στην ανάθεση της διεύθυνσης της εταιρείας στον Δρα Νάκη Αντωνίου, θεωρείται η μεγαλύτερη ευκαιρία που του έχει δοθεί στην μέχρι τότε πολύχρονη εργασιακή του πορεία. Από το 2002, έτος κατά το οποίο ιδρύθηκε η Υδρόγειος, μέχρι και σήμερα ο Δρ. Νάκης Αντωνίου διατηρεί και διαπρέπει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Έκτοτε η «Υδρόγειος Ασφαλιστική» κατέχει μία περίοπτη θέση στον ασφαλιστικό ορίζοντα της Κύπρου και παραμένει μία δυνατή και φερέγγυα ασφαλιστική εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Ο Δρ. Νάκης Αντωνίου έχει βραβευτεί πολλές φορές για το κοινωφελές του έργο, στο πλαίσιο του οποίου έχει καθιερώσει όπως διοργανώνεται φιλανθρωπικό παζαράκι στις εγκαταστάσεις Ιδρύματος στην Λάρνακα για την οικονομική στήριξη ατόμων με αναπηρίες και νοητική στέρηση. Επίσης, έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος, όπου γίνονται ομαδικές αιμοδοσίες. Κατόπιν εντολής της Μεγάλης Στοάς των Ελευθέρων Τεκτόνων της Ελλάδος, προήδρευσε της πρώτης ιδρυτικής και της πρώτης εκλογικής συνέλευσης της Μεγάλης Τεκτονικής Στοάς της Κύπρου.

Το θέμα της διατριβής του (PHD) φέρει τον τίτλο: «Employee Retention During Mergers and Acquisitions – The Case of the Cyprus (EU) Cooperative Banking Sector. Άλλες δημοσιεύσεις του: «Employee retention during Cooperative banks’ mergers and acquisitions’, Journal for Global Business Advancement, Vol.13, No.1,pp.108-133, Interscience Enterprises Ltd (2020).

Ως πρόσκοπος έλαβε την ανώτατη διάκριση του «Προσκόπου Δημοκρατίας». Επίσης έλαβε διάκριση την Dale Carnegie Course, Highest Award of Achievement (1998).

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Διατελεί Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας. Επίσης, διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος & Μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρνακας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο ασχολείται με τη γυμναστική, τον αθλητισμός και τη μαγειρική. Ομιλεί άπταιστα την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Email: [email protected]         Ιστοσελίδα: www.ydrogios.com.cy 

Πηγή: whoiswhogreece

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.