1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Cosmos Insurance Blog: Πώς η ασφάλιση petCARE προστατεύει εσάς και το...

Cosmos Insurance Blog: Πώς η ασφάλιση petCARE προστατεύει εσάς και το κατοικίδιό σας

Cosmos Insurance Blog: Πώς η ασφάλιση petCARE προστατεύει εσάς και το κατοικίδιό σας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα κατοικίδια είναι στην καρδιά μας! Πόσες φορές κοιτάς τα μάτια του σκύλου σου και καταλαβαίνεις τι θα πει ανιδιοτελής αγάπη; Πώς νιώθεις όταν καταλαβαίνεις ότι για εκείνον είσαι όλος ο κόσμος; Έχεις νιώσει σίγουρα κι εσύ το θεραπευτικό γουργουρητό της ναζιάρας γάτας σου. Αυτός ο μαγικός ήχος έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει ακόμη και στην επούλωση των τραυμάτων των αρθρώσεων και των οστών.

Μερικά οφέλη της ζωής με κατοικίδιο

Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια ζώα γνωρίζουν ότι το κατοικίδιό τους είναι πηγή χαράς και μέσα από αυτή τη σχέση βιώνουν πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας.

Το κατοικίδιό σου μπορεί να μειώσει την κατάθλιψη, το άγχος και το στρες, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία και απαλύνει τη μοναξιά κι όλα αυτά γιατί η σχέση μας με αυτά τα ζώα εκπληρώνει τη βασική ανθρώπινη ανάγκη μας για άγγιγμα! Οι ορμόνες που απελευθερώνονται καθώς χαϊδεύουμε το κατοικίδιό μας είναι η σερετονίνη και η ντοπαμίνη, κάτι το οποίο μας δίνει ικανοποίηση, χαρά και μας κάνει να χαλαρώνουμε και να ηρεμούμε!

Επιπλέον, η καθημερινότητα με ένα κατοικίδιο ευνοεί την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Ένας τρόπος που μπορεί αυτό να γίνει είναι με την καθημερινή άσκηση, καθώς όταν βγάζετε βόλτα το σκύλο σας ή πάτε μαζί για πεζοπορία και τρέξιμο αυτό βοηθά να παραμένετε και οι δυο σας σε υγιή φόρμα και να απολαμβάνετε τη φιλία σας με παιχνιδιάρικη διάθεση!

Και μόνο που αγαπάτε κάποιο άλλο πλάσμα έχετε ένα κίνητρο να παραμείνετε υγιής και να απομακρυνθείτε από την εστίασή σας στα προβλήματα για να μπορέσετε να φροντίσετε κι εκείνο και να του προσφέρετε το καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δύο νέες θέσεις εργασίας στην Κόσμος Ασφαλιστική

Επιπρόσθετα, η συγκατοίκηση με κατοικίδια έχει σημαντικά οφέλη και στην ανάπτυξη των παιδιών.  Μελέτες δείχνουν ότι η συνύπαρξη με κατοικίδια ζώα μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά συμβάλλοντας στη μείωση του άγχους, στην ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης καθώς και στο να μάθει το παιδί από νωρίς την έννοια της υπευθυνότητας μέσα από τις ευθύνες που προκύπτουν από την καθημερινή φροντίδα του μικρού του φίλου.

Επιπλέον, χάρη στο κατοικίδιό σας μπορείτε να γνωρίσετε νέους φίλους και να γίνετε πιο κοινωνικό άτομο. Άγνωστοι μπορούν να σας προσεγγίσουν για να χαϊδέψουν το σκυλάκι σας αλλά και με ιδιοκτήτες σκύλων θα πιάσετε συζήτηση καθώς τα κατοικίδιά σας μόλις γνωρίστηκαν στη βόλτα και θέλουν να μυρίσουν το ένα το άλλο και να παίξουν μεταξύ τους!

Τα κατοικίδια βοηθούν και αγαπούν τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι απολαμβάνουν αντίστοιχα πολλά πλεονεκτήματα από μια τέτοια σχέση. Είναι μια πηγή χαράς και αγάπης για όλη την οικογένειας.

Το κατοικίδιό σας επικοινωνεί μαζί σας και σας λέει τη γνώμη του όταν σχετίζεστε με κάποιον άνθρωπο! Τα ζώα κατανοούν τις προθέσεις και τις ενέργειες των ανθρώπων και έχουν ανοιχτή διαίσθηση, έτσι γρήγορα κατανοούν αν κάποιος θέλει όντως το καλό σας!

Εσείς τι παραπάνω μπορείτε να κάνετε για τον πολυαγαπημένο σας φίλο;

Η «ιδιοκτησία» ενός κατοικίδιου είναι αναμφίβολα μια μεγάλη δέσμευση που φέρει ευθύνη. Η φροντίδα ενός ζώου δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί από εσάς χρόνο, δέσμευση αλλά και χρήματα για να καλύπτετε τις ανάγκες που προκύπτουν αλλά και για τα απρόοπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σωστή εξυπηρέτηση πελατών χτίζει φήμη και αφοσίωση για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Το petCARE, το ασφαλιστικό συμβόλαιο της Κόσμος Ασφαλιστική, μπορεί να προσφέρει πολλά σε εσάς και το αγαπημένο σας κατοικίδιο! Αυτό το ασφαλιστήριο παρέχει προστασία και κάλυψη για Ιατρικά έξοδα που μπορεί να συμβούν στο σκύλο ή στη γάτα σας και επιπλέον βρίσκεται στο πλευρό σας σε μια σειρά από επιπλέον κρίσιμες στιγμές!

Αρχικά, το petCARE, ανάλογα με το πακέτο κάλυψης που θα επιλέξετε, καλύπτει τα έξοδα κτηνιάτρου αν συμβεί κάποιο ατύχημα στο ζωάκι σας ή αν ασθενήσει. Επιπλέον, προσφέρει αποζημίωση εάν προκύψει θάνατος μετά από ατύχημα. Στο συμβόλαιο προσφέρεται και κάλυψη ευθύνης για ζημιά προς τρίτους είτε αφορά ζημιά περιουσίας είτε τραυματισμό που προκλήθηκε σε άλλους από το κατοικίδιό σας.

Σε περίπτωση που έχετε κανονίσει ταξίδι και χρειάζεται να το ακυρώσετε λόγω επείγουσας ανάγκης περίθαλψης του κατοικιδίου σας, τότε το συμβόλαιο σας καλύπτει.

Μία ακόμη κάλυψη που προσφέρει το συμβόλαιο είναι τα έξοδα διαφήμισης σε περίπτωση που το κατοικίδιό σας χαθεί, ώστε να μπορέσετε να το ξαναβρείτε σύντομα.

Τέλος, ακόμη κι αν συμβεί κάτι σε εσάς και χρειαστεί να νοσηλευτείτε στο νοσοκομείο και δεν έχετε που να αφήσετε το κατοικίδιό σας, τότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς το συμβόλαιο σας δίνει τη δυνατότητα κάλυψης εξόδων φιλοξενίας του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για ανθρώπους που ζουν μόνοι με το κατοικίδιό τους.

Τι προσφέρει σε εσάς ως ιδιοκτήτη η ασφάλιση κατοικιδίου petCARE;

Και μόνο που γνωρίζετε πως ό,τι κι αν συμβεί το κατοικίδιό σας είναι εξασφαλισμένο αυτό σας δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας. Δεν ανησυχείτε πλέον για τη φροντίδα του κατοικιδίου σας αν υπάρξουν δύσκολες στιγμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σταθερή η Διασπορά μετοχικού κεφαλαίου της Κόσμος Ασφαλιστική

Επιπλέον, γνωρίζετε ότι έχετε εναλλακτικές για τα παραπάνω θέματα που αναφέρθηκαν κι έτσι μπορείτε να ζείτε τη ζωή σας χωρίς το φόβο για το τι θα συμβεί σε εσάς ή στον αγαπημένο σας φίλο καθώς αυτό το ασφαλιστήριο σας λύνει τα χέρια σε δύσκολες στιγμές. Ακόμη κι αν τα απρόοπτα χτυπήσουν την πόρτα σας το petCARE θα είναι εκεί για εσάς!

Τι δεν ασφαλίζει το petCARE;

  • Οποιαδήποτε άλλο ζώο εκτός από γάτο ή σκύλο
  • Προϋπάρχουσες παθήσεις ή/και ασθένειες ή/και ατυχήματα
  • Οτιδήποτε σχετίζεται με την εγκυμοσύνη του κατοικιδίου
  • Έξοδα ρουτίνας όπως εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις, check ups και άλλα
  • Έξοδα που σχετίζονται με στείρωση
  • Έξοδα που σχετίζονται με ψεκασμό

Το ασφαλιστήριο κατοικιδίου καλύπτει έξοδα που μπορεί να προκύψουν από ατύχημα ή/και ασθένεια εντός της γεωγραφικής περιοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας και μπορεί να προσφερθεί μόνο σε κατοικίδια μέχρι οκτώ (8) ετών.

Πως να ασφαλίσετε τον καλύτερο σας φίλο;

Στην Κόσμος Ασφαλιστική κάναμε την ασφάλιση του κατοικιδίου σας μία ευχάριστη και απλή διαδικασία.

Επισκεφθείτε απλά το insureyourpet, απαντήστε μερικές απλές ερωτήσεις για το κατοικίδιο σας, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και δείτε στην οθόνη σας τις διαθέσιμες επιλογές για να προστατέψετε το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και συνεχίστε με τα επόμενα βήματα για ολοκλήρωση της διαδικασίας και έκδοση του ασφαλιστηρίου.

Πηγή: cosmos insurance

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.