1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. CNP Ασφαλιστική: Σημαντική ενημέρωση για την αύξηση του κόστους κατασκευαστικών υλικών!

CNP Ασφαλιστική: Σημαντική ενημέρωση για την αύξηση του κόστους κατασκευαστικών υλικών!

CNP Ασφαλιστική: Σημαντική ενημέρωση για την αύξηση του κόστους κατασκευαστικών υλικών!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με ανακοίνωση της η CNP Ασφαλιστική, ενημερώνει εκ νέου τους πελάτες της αναφορικά με την αύξηση του κόστους κατασκευαστικών υλικών και την επίδραση στα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας!

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση.

Αγαπητοί μας πελάτες,

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής διαφάνειας και ανοικτής πληροφόρησης που διέπει τις εργασίες της Εταιρείας μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, παρουσιάζεται μια αύξηση στο κόστος των υλικών και υπηρεσιών κατασκευής των κτηρίων.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να εξετάσετε τα ασφαλισμένα ποσά στα σχετικά ασφαλιστήρια συμβόλαιά σας, ώστε να βεβαιωθείτε πως ανταποκρίνονται στις σημερινές αξίες ανοικοδόμησης του κτηρίου σας.

Οι αυξήσεις στα κατασκευαστικά υλικά, είναι αποτέλεσμα της πανδημίας που επηρέασε σημαντικά την αλυσίδα τροφοδοσίας των προϊόντων και του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι χώρες που εμπλέκονται παράγουν σημαντικές ποσότητες από κατασκευαστικά υλικά που πλέον δεν είναι διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά.

Για την ενημέρωσή σας, παραθέτουμε πιο κάτω το Δείκτη των Κατασκευαστικών Υλικών από το 2019 μέχρι και τον Ιανουάριο 2023, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση του κόστους των υλικών:

Όπως παρουσιάζεται με τα πιο πάνω στοιχεία, από το τέλος 2019 με την έναρξη της πανδημίας, μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, σημειώθηκαν αυξήσεις κατά μέσο όρο 19,5%. Συγκρίνοντας τις τιμές του 2019 με τον Ιανουάριο 2023, όπου εμφανίζονται και οι επιπτώσεις του πολέμου Ρωσίας και Ουκρανίας, υπάρχει αύξηση κατά μέσο όρο 34,14%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Νέα σειρά διαλέξεων για την Ασφάλεια και Υγεία στην εργασία

Επιπρόσθετα, πρέπει να αναφερθεί και η αύξηση του εργατικού κόστους. Αυτή, από το 2015 μέχρι το 2021, ήταν περίπου 10%.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πάνω αυξήσεις των κατασκευαστικών υλικών και του εργατικού κόστους, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα ασφαλισμένα ποσά των ασφαλιστηρίων συμβολαίων περιουσίας σας ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα.

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και οι Λειτουργοί Εξυπηρέτησης Πελατών της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, είναι στη διάθεσή σας ώστε να απαντήσουν πιθανές ερωτήσεις και να σας συμβουλεύσουν για την καλύτερη δυνατή ασφάλιση της περιουσίας σας.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

21/02/2023

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.