1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Χτύπημα Πούτιν στους (αντ)ασφαλιστές Ευρώπης και ΗΠΑ με κυρώσεις

Χτύπημα Πούτιν στους (αντ)ασφαλιστές Ευρώπης και ΗΠΑ με κυρώσεις

Χτύπημα Πούτιν στους (αντ)ασφαλιστές Ευρώπης και ΗΠΑ με κυρώσεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γράφει η Έλενα Ερμείδου

Την 20η της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράφει νόμο δια του οποίου απαγορεύει στις ασφαλιστικές της χώρας να συναλλάσσονται με (αντ)ασφαλιστές και μεσίτες αντασφαλίσεων, προερχόμενων από μη «φιλικά κράτη»

Η απόφαση του Ρωσικού Κοινοβουλίου έρχεται να απαντήσει στο κύμα οικονομικών κυρώσεων της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των μέτρων που αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τις ρωσικές επιχειρήσεις από το να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ασφάλισης και αντασφάλισης.

Με ισχύ μέχρι τέλος του έτους

Κατά το νόμο, οι ασφαλιστές στη Ρωσία απαγορεύεται πλέον να εκχωρούν κινδύνους σε μεταφορείς (carriers) από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ελβετία και όλα τα κράτη της ΕΕ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Επιπλέον, η τροποποιητική πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ρωσίας αναλαμβάνει την αρμοδιότητα να καθορίζουν τις υποχρεώσεις που δεν υπόκεινται σε μεταβίβαση σε εθνικό αντασφαλιστή για αντασφαλιστική προστασία.

Σταματά η Ρωσία να δίνει πληροφορίες για επιχειρήσεις σε αντασφαλιστές

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ρωσίας θα έχει επίσης το δικαίωμα να καθορίσει πληροφορίες που οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν το δικαίωμα να μην αποκαλύπτουν στο ευρύ κοινό. Η κίνηση αυτή σκοπό έχει να μην γνωστοποιηθούν πληροφορίες των Ρωσικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από μην Φιλικά Κράτη για να επιβάλλουν κυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η συνεργασία ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης αναγκαία στην περίοδο της κλιματικής αλλαγής

Η απόφαση του Πούτιν έρχεται αμέσως μετά τις κυρώσεις που επέβαλλαν οι μεγάλες (αντ)ασφαλιστικές και μεσίτες αντασφαλίσεων, όπως είναι η Generali, η Allianz Γερμανίας, η Swiss Re, η McLennan, η WTW και η Aon.

Υποχώρηση δεικτών Φερεγγυότητας Ευρωπαϊκών (Αντ)ασφαλιστικών

Από την ημέρα που ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου επιδεινώθηκε η Φερεγγυότητα των Ευρωπαϊκών ασφαλιστικών, γράφει σε ανάλυσή της η Moody’s. Οι δείκτες φερεγγυότητας τους υποχωρούν λόγω της αστάθειας των χρηματαγορών, των ανοιγμάτων των spreads ομολόγων και της έκθεσης τους σε μετοχικές αγορές. Ωστόσο παρά την υποχώρηση των δεικτών, ο μέσος όρος Φερεγγυότητας των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών κυμαίνεται στο 218%.

Κίνδυνος του πληθωρισμού στα claims και αυξήσεις στα rates

Σήμερα ένας από τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές είναι πληθωρισμός των claims, που προέρχεται από την εκτόξευση του πληθωρισμού, λόγω της ανόδου των τιμών της ενέργειας. Η άνοδος του πληθωρισμού αυξάνει το κόστος αποζημιώσεων με τους αντασφαλιστές να είναι αναγκασμένοι να ανεβάσουν τα rates, οι οποίοι, όμως, θα βρεθούν και αντιμέτωποι με τον δείκτη διατηρησιμότητας των συμβάσεων τους.

Πηγή: epixeiro.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.