1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Χρυσές συμβουλές για το σπίτι πριν έρθουν τα πρωτοβρόχια

Χρυσές συμβουλές για το σπίτι πριν έρθουν τα πρωτοβρόχια

Χρυσές συμβουλές για το σπίτι πριν έρθουν τα πρωτοβρόχια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πηγαίνοντας, ημερολογιακά τουλάχιστον, από το φθινόπωρο στον χειμώνα, υπάρχουν εργασίες στο σπίτι που δεν πρέπει να αμελήσεις να κάνεις, ώστε τα πρώτα κρύα και οι βροχές να βρουν το σπίτι σου έτοιμο και προστατευμένο.

Συντήρηση και έλεγχος στα συστήματα θέρμανσης

Εξαέρωση σωμάτων, καθαρισμός φίλτρων των κλιματιστικών, καθαρισμός καμινάδας τζακιού είναι ορισμένες μόνο από τις δουλειές που χρειάζεται να βάλεις στο πρόγραμμα ως το τέλος του μήνα.

Σπίτι

Σωστή μόνωση για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων

Τώρα που αρχίζει να δροσίζει είναι ιδανική εποχή και για μικροεπισκευές στο σπίτι! Αρχικά, καλό είναι να θωρακίσεις τους εσωτερικούς τοίχους από την υγρασία που θα φέρουν οι βροχές, καθώς είναι ιδιαίτερα βλαβερή για το αναπνευστικό σύστημα. Οι μικρορωγμές στους τοίχους είναι πύλες εισόδου της υγρασίας στο σπίτι, γι’ αυτό και πρέπει να επιδιορθωθούν. Επιπλέον, η σωστή μόνωση της ταράτας πριν το χειμώνα μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για την εξοικονόμηση ενέργειας, γιατί βοηθά στη διατήρηση μιας ιδανικής θερμοκρασίας όλο το χρόνο. Τέλος, οι μονωτικές ταινίες (τα γνωστά μας αεροστόπ) σε παράθυρα και πόρτες συμβάλλουν και αυτά στην προστασία από το κρύο και την υγρασία που θα φέρουν οι βροχοπτώσεις. Tip: τώρα που ο ήλιος δεν είναι πια ενοχλητικός, μπορείς να αφήνεις ανοιχτές τις κουρτίνες σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, ώστε οι ακτίνες του ηλίου να ζεσταίνουν το σπίτι όλη μέρα.

Σπίτι

Βεράντες και μπαλκόνι από το φθινόπωρο στο χειμώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 παράνομα παρκαρίσματα και τα πρόστιμά τους

Θα ήταν καλό να μην περιμένεις να αρχίσει να βρέχει για να μετακινήσεις και να σκεπάσεις τα έπιπλα της βεράντας. Καθάρισέ τα, πλύνε και στέγνωσε τα μαξιλάρια τους και κάλυψέ τα με νάιλον για προστασία. Ένας έλεγχος στις τέντες (στο πανί και τους μηχανισμούς τους) είναι επίσης απαραίτητος για να μην έχουν πρόβλημα σε περίπτωση δυνατού αέρα ή καταιγίδας. Όσο για τα φυτά; Αν υπάρχει στο μπαλκόνι κάποιο απάνεμο σημείο, καλύτερα να τα μετακινήσεις εκεί.

Σπίτι

Για προστασία όμως που θα είναι… παντός καιρού, καλύτερα να συμβουλευτείς την Anytime για να επιλέξεις το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας που σου ταιριάζει.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.