1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Χρήστος Χριστοδούλου: Οι ασφαλιστικές εταιρείες επιδεικνύουν πνεύμα συγκράτησης στην αύξηση ασφαλίστρων

Χρήστος Χριστοδούλου: Οι ασφαλιστικές εταιρείες επιδεικνύουν πνεύμα συγκράτησης στην αύξηση ασφαλίστρων

Χρήστος Χριστοδούλου: Οι ασφαλιστικές εταιρείες επιδεικνύουν πνεύμα συγκράτησης στην αύξηση ασφαλίστρων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την εκτίμηση ότι οι Ασφαλιστικές Εταιρείες επιδεικνύουν μέχρι τώρα πνεύμα συγκράτησης όσον αφορά την επιβολή αυξήσεων στα ασφάλιστρά τους, παρόλο το αυξημένο κόστος που έχουν ως αποτέλεσμα των αυξήσεων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε ο Α’ Εκτελεστικός Διευθυντής της Trust Insurance Cyprus, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Insurance Talks Live την περασμένη βδομάδα.

Όπως ανάφερε ο κ. Χριστοδούλου, οι εταιρείες του γενικού κλάδου επηρεάζονται πιο άμεσα από την αύξηση των τιμών σε σχέση με τις εταιρείες του κλάδου ζωής αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «εμείς καλούμαστε να καλύψουμε απαιτήσεις που γίνονται σήμερα, για υλικά τα οποία έχουν αυξηθεί οι τιμές τους όπως τα εξαρτήματα αυτοκινήτων» συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά επηρεάζουν πιο άμεσα τον γενικό κλάδο, άρα βλέπουμε από πρώτο χέρι την ακρίβεια να κτυπά την πόρτα μας.

Ο ηγέτης της Trust Insurance εξήγησε ότι η ακρίβεια προϋπήρχε λόγω της διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας εξαιτίας της πανδημίας, με τον πληθωρισμό να έρχεται τώρα να προσθέσει σε αυτές τις αυξήσεις, με τα ασφάλιστρα του κλάδου όμως να μην είχαν υπολογιστεί με αυτά τα δεδομένα αφού ο γενικός κλάδος δεν επέβαλε για διάφορους λόγους αυξήσεις τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Θέλοντας να προϊδεάσει το καταναλωτικό κοινό, ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να επέλθουν αυτές οι αυξήσεις. Θα πρέπει επίσης, είπε, οι εταιρείες να εξετάσουν τον πιστωτικό κίνδυνο που έχουν από εταιρικούς πελάτες αλλά και ιδιώτες, που δεν θα αντέξουν την ακρίβεια έτσι ώστε να μην βρεθούν οι ίδιες σε δύσκολη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σταθερά αυξημένος ο πληθωρισμός και τον Μάρτιο

Συμπλήρωσε ότι θα πρέπει ο πελάτης να δει τα πράγματα και από τη σκοπιά της ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και η ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει να έχει μία υπεύθυνη συμπεριφορά που κατά την άποψη του αυτό μεταφράζετε σε υψηλό δείκτη φερεγγυότητας, έτσι ώστε να μπορεί να προστατέψει τους πελάτες που την εμπιστεύονται και όπως είπε χαρακτηριστικά «όχι γιατί θέλουμε να κερδοσκοπήσουμε αλλά διότι έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πελάτες να είμαστε οικονομικά εύρωστοι».

Έκλεισε λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά θα ένοιωθε πολύ πιο ασφαλής να ασφαλιστεί σε μία εταιρεία που ακολουθεί την αγορά παρά σε μία εταιρεία που παραμένει αδιάφορη των εξελίξεων της αγοράς αφού θεωρεί ότι αυτή η εταιρεία δεν θα έχει πολύ μέλλον.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής πιο κάτω.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.