1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Χρ. Χριστοδούλου, CEO Trust Insurance – «Εξελίσσουμε την ασφάλιση με πρωτοποριακές...

Χρ. Χριστοδούλου, CEO Trust Insurance – «Εξελίσσουμε την ασφάλιση με πρωτοποριακές υπηρεσίες»

Χρ. Χριστοδούλου, CEO Trust Insurance – «Εξελίσσουμε την ασφάλιση με πρωτοποριακές υπηρεσίες»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

«Η Trust Insurance Cyprus πρωτοπορεί διαχρονικά και ηγείται της αγοράς», τονίζει στη συνέντευξη που παραχωρεί στο περιοδικό Economy Today o CEO της εταιρείας, Χρίστος Χριστοδούλου. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, παρουσιάζει τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, τα προστάγματα της νέας εποχής, αλλά και το καινοτόμο προϊόν Cyber Risk Insurance που εισάγει στην αγορά.

Ο κ. Χριστοδούλου εξηγεί ακόμη πως η Trust είναι μια εταιρεία της οποίας η προσέγγιση είναι ουσιαστικά πελατοκεντρική και η οποία δίνει έμφαση όχι μόνο στην ασφάλιση αλλά και στην παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες της, ακόμα και πριν παρουσιαστεί η ανάγκη. «Δέσμευσή μας είναι να είμαστε εκεί όταν μας χρειάζεται ο πελάτης μας», υπογραμμίζει ο κ. Χριστοδούλου, προσθέτοντας πως, εκτός από το λανσάρισμα του νέου αυτού προϊόντος, η Trust έχει στα σκαριά πολλές καινοτομίες για να προσφέρει στην αγορά αλλά και στην κοινωνία. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι πολύ σύντομα να είναι σε θέση να προσφέρει στο πελατολόγιό της υπηρεσίες σε 24ωρη βάση.

Η ασφάλιση είναι μέρος της σύγχρονης ζωής, προσωπικής και επαγγελματικής. Είναι ένας κλάδος που εξελίσσεται με την ταχύτητα που αλλάζουν οι κίνδυνοι και οι ανάγκες;

Είναι αλήθεια ότι, ειδικά στον 21ο αιώνα, οι αλλαγές γίνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και όσοι προσαρμοζόμαστε σ’ αυτές, είμαστε εμείς που κοιτάζουμε με σοβαρότητα και νηφαλιότητα το μέλλον και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό με γνώμονα το καλύτερο δυνατό για τον πελάτη αλλά και για τον συνεργάτη μας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κρίκους στην επιχειρηματική αλυσίδα. Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να έχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και ταυτόχρονα να μην έχει τα βαρίδια υφιστάμενων ή και παλαιότερων πρακτικών, ώστε να μπορεί να εξελίσσεται με τρόπο και σε χρόνο που να ωφελεί τον ίδιο, τον πελάτη αλλά και τον κλάδο. Στην Trust, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν να προσβλέπουμε στο μέλλον με θετικό ορίζοντα. Στόχος μας, η εξέλιξη της ασφάλισης με υπηρεσίες που να συμπληρώνουν τα προϊόντα και να προσθέτουν αξία στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά μας. Ο πελάτης αυτό χρειάζεται. Να απαντούμε αποτελεσματικά και δίκαια στις ανάγκες του. Όποτε κι αν προκύψουν. Γι’ αυτό και στα άμεσα σχέδιά μας είναι το συντομότερο η Trust να είναι σε θέση να προσφέρει στο πελατολόγιό της υπηρεσίες σε 24ωρη βάση. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή της υλοποίησης του σχεδιασμού για ολιστική προσέγγιση της ασφάλισης.

Στο πλαίσιο της εξέλιξης εντάσσεται και το νέο προϊόν, Cyber Risk Insurance, που λανσάρει η Trust με σλόγκαν «Πόσο μπορεί να κοστίσει ένα κλικ;»; Κάτω από ποιες προϋποθέσεις δημιουργήθηκε το νέο αυτό προϊόν;

Οι επιχειρήσεις, οι ιδιώτες πελάτες και το ευρύ κοινό, εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της κυβερνοεπίθεσης. Πρόκειται για μια νέα, μεγάλη και γεωμετρικά αυξανόμενη απειλή, η οποία μετά την πανδημία του κορωνοϊού έχει γίνει ακόμα πιο έντονη και πολύ πιο συχνή.

Η πανδημία ώθησε τον κόσμο, και ειδικά τις επιχειρήσεις, στα βαθιά νερά του διαδικτύου. Τώρα που διανύουμε τη μετά COVID-19 εποχή, είναι προφανές ότι η διαδικτυακή αγορά είναι η νέα νόρμα, η οποία μάλιστα κινείται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Έτσι, η Trust, ως μια εταιρεία που ηγείται της αγοράς με καινοτόμα προϊόντα και με κορωνίδα την πελατοκεντρική προσέγγιση, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς, διαφοροποιήθηκε από την αγορά και προχώρησε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προϊόντος, του Cyber Risk Insurance. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν, με την έννοια ότι για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης που λέγαμε προηγουμένως, προσφέρεται ολόπλευρη κάλυψη. Σε πρώτη φάση, το προϊόν απευθύνεται σε επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και αυτοεργοδοτούμενους, ενώ η δεύτερη φάση, που προφανώς αφορά και παροχή ανάλογων καλύψεων σε ιδιώτες, τίθεται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι πραγματοποιούνται περίπου 600 χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις την ημέρα σε παγκόσμια βάση. Και οι αριθμοί αυτοί αναθεωρούνται προς τα πάνω συνεχώς. Πλέον ο κίνδυνος δεν προέρχεται από κάποιο άτομο που βρίσκεται κοντά σου αλλά από κάποιον που βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο, σε οποιαδήποτε γωνιά της υφηλίου. Αν χθες σε «απειλούσαν» δέκα κλέφτες, σήμερα οι πιθανοί και ίσως επίδοξοι θύτες ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια!

Εμείς στην Trust αυτό που είδαμε, αυτό που εντοπίσαμε και αυτό που αισθανθήκαμε είναι την ανάγκη του κόσμου να νιώσει ασφάλεια σ’ αυτό το νέο πεδίο καθημερινότητας, γιατί τη στιγμή που κάποιος θα πέσει θύμα διαδικτυακού εγκλήματος τα αισθήματα είναι πρωτόγνωρα και δεν γνωρίζει πώς να το διαχειριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, στην Trust αρχίσαμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία του νέου αυτού προϊόντος πριν καν ο κόσμος αντιληφθεί την ανάγκη για αυτού του είδους την ασφαλιστική κάλυψη. Και αυτό μεταφέρεται και στο ίδιο το ασφαλιστικό πακέτο, εφόσον, πέραν της κάλυψης και της γραμμής έκτακτης ανάγκης, που συμβάλλει στην άμεση διαχείριση τόσο σε τεχνικό όσο και σε νομικό επίπεδο και μετέπειτα στην περίπτωση απαίτησης, παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν καν ο κόσμος απειληθεί. Με άλλα λόγια, καθοδήγηση για αυτοπροστασία και ορθή ασφάλιση. Για να προλάβουμε το κακό, όπως λέμε και για την υπηρεσία «αν θα πιεις μην οδηγήσεις, αλλά αν ήπιες ή είχες έκτακτο ιατρικό περιστατικό σε μεταφέρουμε εμείς δωρεάν και ασφαλισμένα». Και στις δυο περιπτώσεις, αναδεικνύεται η εμβέλεια και η δύναμη της Trust. Το Cyber Risk Insurance, λοιπόν, έρχεται να προστεθεί στην ευρεία γκάμα προϊόντων και καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας κάνουν πρωτοπόρους και ηγέτες της αγοράς.

Ποιους στόχους έχετε θέσει με το λανσάρισμα του νέου αυτού προϊόντος;

Πρώτιστος στόχος είναι να είμαστε εκεί όταν μας χρειάζεται ο πελάτης μας. Οποιαδήποτε στιγμή. Για προστασία, κάλυψη και αντιμετώπιση. Πολλές φορές το λέω ότι η ασφάλιση είναι ανθρώπινη υπόθεση, και ως άνθρωποι δεν μπορούμε να αποστασιοποιούμαστε από το αίσθημα. Γι’ αυτό ένας πρόσθετος στόχος μας είναι να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας του κόσμου, το οποίο έχει κλονιστεί ακούγοντας για τις συνεχείς και όλο και μεγαλύτερες (με μεγαλύτερο κόστος, είτε οικονομικό είτε επιχειρηματικό, είτε ακόμα και προσωπικό) επιθέσεις. Σε επιχειρηματικό επίπεδο τώρα, σαφώς και επιδιώκουμε την περαιτέρω διεύρυνση του πελατολογίου μας, προσφέροντας το νέο αυτό προϊόν και σε νέους πελάτες εκτός από τους υφιστάμενους, οι οποίοι θα έχουν προνομιακή μεταχείριση και καλύτερα ασφάλιστρα.

Ποια είναι η κάλυψη που μπορεί να έχει μια επιχείρηση από το Cyber Risk Insurance;

Προσφέρουμε ολόπλευρη κάλυψη στους πελάτες μας και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε περιπτώσεις όπως: επίθεση από χάκερ ο οποίος ζητά λύτρα για να «ξεκλειδώσει» δεδομένα και αρχεία, να καλύψουμε τη ζημιά που μπορεί να δημιουργηθεί σε τρίτους, τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί από την απώλεια προσωπικών δεδομένων, τη χρηματική ζημιά που θα δημιουργηθεί στον πελάτη μας και άλλα.

Η Trust όμως δεν σταματά εδώ. Γνωρίζοντας ότι αρκετές μικρές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τμήμα ΙΤ, αλλά και ότι αρκετοί, αν και μπορεί να έχουν κάποιες βασικές γνώσεις, δεν ξέρουν πώς να προστατευθούν από αυτή τη νέα απειλή, με το Cyber Risk Insurance προσφέρουμε και συμβουλευτικές υπηρεσίες, τις οποίες εξηγήσαμε και προηγουμένως. Τέλος, σε ένα τρίτο επίπεδο και επειδή ακριβώς η στρατηγική μας προσέγγιση θέτει στο επίκεντρο τον πελάτη μας, διαθέτουμε γραμμή έκτακτης ανάγκης ώστε τη στιγμή που θα αντιληφθεί ότι έχει εκτεθεί στο διαδίκτυο να μην έχει αυτό το αίσθημα της ανασφάλειας και της μοναξιάς.

Εκείνη τη στιγμή θέλουμε να γνωρίζει ο πελάτης μας ότι μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να τον καθοδηγήσουμε για το τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει.

Το Cyber Risk Insurance περιλαμβάνει οικονομική, συμβουλευτική και συναισθηματική κάλυψη. Και είμαστε σε θέση να πούμε πως αυτή την ολοκληρωμένη υπηρεσία μόνο η Trust την προσφέρει και αυτό μας κάνει ηγέτες της αγοράς. Προχωρούμε πάντα ένα βήμα μπροστά και στην περίπτωση αυτή κάναμε δύο, βασισμένοι στο τρίπτυχο πρόληψη-ασφάλιση-θεραπεία.

Όσον αφορά την κάλυψη, εννοείται ότι ανάλογα με τον κίνδυνο είναι και το ποσό. Όμως, σε κάθε περίπτωση, τα ασφάλιστρα θα είναι προσιτά. Γιατί η ασφάλεια διαδικτύου δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασική επιχειρηματική ανάγκη πια.

ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το λανσάρισμα του νέου αυτού προϊόντος γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία η πανδημία άλλαξε πολλά από όσα γνωρίζαμε.

Πράγματι, το λανσάρισμα του Cyber Risk Insurance γίνεται στον απόηχο της πανδημίας και της συνεπακόλουθης κρίσης, η οποία ομολογουμένως είναι βαθιά. Η χρονική στιγμή διάθεσης του νέου μας προϊόντος δεν είναι τυχαία. Με την επιστροφή στην κανονικότητα, ή έστω την προσαρμογή στη νέα κανονικότητα, οι επιχειρήσεις χρειάζεται να εγκύψουν σε πραγματικά προβλήματα επιβίωσης. Η Trust έρχεται ν’ ανακουφίσει από έναν σοβαρό πονοκέφαλο τον επιχειρηματία, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να δίνει τον καθημερινό πρακτικό αγώνα χωρίς να επικρέμεται πάνω του το άγχος του τι θα συμβεί τη στιγμή που θα γίνει το «αν» … «όταν»! Να μη χρειάζεται ν’ αναμετράται καθημερινά με τις πιθανότητες. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι το συντριπτικό 87% των κυπριακών επιχειρήσεων δεν είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει τους διαδικτυακούς κινδύνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Η πανδημία επίσπευσε την αλλαγή που είχε ήδη ξεκινήσει. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους άλλους, αλλά και την ίδια την Trust.

Ποια ήταν η επίδραση της πανδημίας στις εργασίες της Trust και ποιες προκλήσεις κληθήκατε να διαχειριστείτε;

Με το ξέσπασμα της πανδημίας, όπως και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, έτσι κι εμείς λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το προσωπικό και τους συνεργάτες μας και εργαστήκαμε με τη μέθοδο της τηλεργασίας, χωρίς να επηρεαστούμε αρνητικά. Αντιθέτως, είχαμε αύξηση στον κύκλο εργασιών μας κοντά στο 7% και αυτό οφείλεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και στην απρόσκοπτη πληρωμή απαιτήσεων.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ως Trust είχαμε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε εμείς με τους πελάτες μας, γιατί θέλαμε να τους στείλουμε το μήνυμα ότι «είμαστε εδώ για εσάς». Ήταν μια ενέργεια που είχε τεράστια ανταπόκριση και η οποία έστειλε και σε εμάς το μήνυμα ότι ο κόσμος, παρά τις δύσκολες καταστάσεις, ένιωσε την ανάγκη να διατηρήσει την ασφάλειά του.

Είναι γεγονός ότι η Trust σε κάθε κρίση διπλασιάζει τους όγκους παραγωγής της. Αυτό το είδαμε και την περίοδο του 2013 αλλά και σήμερα και οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι τολμούμε και βγαίνουμε μπροστά, επικοινωνούμε εμείς με τους πελάτες μας και δίνουμε λύσεις. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το λανσάρισμα του νέου αυτού προϊόντος, αφού, βλέποντας τις διαστάσεις του διαδικτυακού εγκλήματος, ως Trust δώσαμε τη λύση. Ως μια εταιρεία-ηγέτης, πρέπει να οδηγήσουμε την αγορά και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

Ποια είναι τα αμέσως επόμενα σχέδιά σας; Τι άλλο να περιμένουμε;

Πολλά! Το πρώτο, όμως, αφορά μια εκστρατεία ανάπτυξης οδικής κουλτούρας. Ως η εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο ασφαλισμένων οχημάτων, δεν μπορούμε να στεκόμαστε θεατές και να καθόμαστε άπραγοι όσο ρέει το αίμα στην άσφαλτο. Ειδικότερα συνεπεία υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Πρόκειται για έναν φιλόδοξο και μακροχρόνιο στόχο, αφού στην Κύπρο κυκλοφορούν περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Είναι μια εκστρατεία πολλών εκατομμυρίων και θα προσκαλέσουμε κι άλλους φορείς να συστρατευθούν μαζί μας, γιατί στόχος μας δεν είναι η προβολή της Trust μέσα από μια ακόμα δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά το να προστατεύσουμε τον άνθρωπο. Έχουμε προσεγγίσει ήδη πολιτειακούς φορείς, θεσμούς, αλλά και επιφανείς προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, και εύχομαι πολύ σύντομα να μπορώ να σας ανακοινώσω επακριβώς περί τίνος πρόκειται και όλες τις λεπτομέρειες.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Trust;

Ό,τι κάνουμε το βλέπουμε ως κοινωνική ευθύνη. Είμαστε μια εταιρεία που στηρίζεται στην κοινωνία και, όπως αποδεικνύεται, ο κόσμος μάς δίνει πίσω τα πενταπλάσια. Στις κρίσεις ο κόσμος έρχεται στην Trust. Ενδεικτικά, το 2020 η αγορά έκλεισε με -0,7% και εμείς με αύξηση της τάξης του 6,7%. Το 2013 η αγορά κινήθηκε στο -0,6%, η Trust στο 12%. Συνεπώς, όλες οι δράσεις μας εντάσσονται στο πλαίσιο της προσφοράς προς το κοινό.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για αυτή τη συνεχή ανάπτυξη;

Είμαστε εταιρεία που δεν περιορίζεται στην πώληση ασφαλιστήριων συμβολαίων, αλλά παρέχοντας και υπηρεσίες προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη ασφαλιστική εμπειρία, που εμπνέει εμπιστοσύνη. Αυτό είναι πάγια στρατηγική της Trust. Και ο κόσμος, πελάτες και συνεργάτες, με τις δεκάδες ασφαλιστικές εταιρείες που υπάρχουν στο νησί, εφόσον μπορεί να βρει παντού ένα προϊόν, όχι μόνο αναζητεί το καλύτερο προϊόν για τον ίδιο, αλλά απαιτεί πια άριστη εξυπηρέτηση και υπηρεσίες πέραν των στενών ορίων της ασφάλισης. Ουσιαστική παράμετρος είναι και η οικονομική. Αυτό που λέμε value for money. Με την ουσιαστική έννοια, όμως. Να παίρνεις αυτό που πληρώνεις, γιατί έχει αποδειχθεί ότι πολλές φορές το φθηνό πληρώνεται ακριβά! Αυτά λοιπόν είναι που μας διαχωρίζουν και μας έχουν εδραιώσει στη συνείδηση του κόσμου αλλά και στην ηγετική πυραμίδα του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Πώς σχολιάζετε τον προβληματισμό που ακούγεται πολλές φορές ότι η νέα ψηφιακή εποχή θα έρθει σιγά-σιγά να αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο ασφάλισης, με την έννοια της ανθρώπινης επαφής;

Η τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, όμως η ανθρώπινη προσέγγιση θα συνδυαστεί με τα νέα τεχνολογικά εργαλεία και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση. Την ώρα που ένας πελάτης μας θα μας χρειαστεί για κάτι που του έχει συμβεί, εκείνη την ώρα είναι ο άνθρωπος που θα σου απαντήσει και όχι κάποια μηχανή. Αυτή την ανάγκη εμείς την αναγνωρίζουμε στην Trust και είναι γι’ αυτό που σύντομα προχωράμε και σε ακόμα μια καινοτομία, προσφέροντας υπηρεσίες στους πελάτες μας σε 24ωρη βάση.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την πορεία του ασφαλιστικού τομέα;

Η αγορά της Κύπρου είναι μικρή, γι’ αυτό θα επιβιώσουν όσες εταιρείες αντιλαμβάνονται ότι το κάθε πράγμα στη ζωή και στον κόσμο πρέπει να εξελίσσεται. Πιστεύω ότι η εξέλιξη της ασφάλειας είναι η παροχή υπηρεσιών και η πελατοκεντρική προσέγγιση. Με αυτή τη στρατηγική (value added) ανταγωνιζόμαστε και εταιρείες του εξωτερικού. Δεν μας φοβίζει το μέγεθος της Κύπρου, αντιθέτως για εμάς αποτελεί πλεονέκτημα. Με το «freedom of services» που έχουμε σήμερα σε 18 χώρες, το πελατολόγιό μας μπορεί να επεκταθεί σε τεράστιους αριθμούς. Η Trust για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι η Κύπρος μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες αποτελεσματικά.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΕΣ

Είναι στο στρατηγικό σας πλάνο η συγχώνευση ή η εξαγορά μιας άλλης ασφαλιστικής εταιρείας;

Όπως είπα και στο παρελθόν, είμαστε ανοικτοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πάντα κοιτάζουμε αν προκύπτουν οποιεσδήποτε ευκαιρίες στην αγορά. Ευκαιρίες όμως που θα φέρουν την εταιρεία σε καλύτερη θέση και θα την κάνουν πιο δυνατή για να μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες της και τις ανάγκες τους. Δεν θέλουμε να κάνουμε αγορές χάριν των αγορών. Ασφάλεια σημαίνει ότι την ώρα που θα με χρειαστείς θα είμαι εκεί. Γι’ αυτό η στρατηγική μας προσέγγιση προνοεί ολόπλευρη κάλυψη προς τον πελάτη και όχι μόνο ασφάλιση. Αυτό είναι ένα κομμάτι. Την ίδια προσέγγιση (προϊόν και υπηρεσία) έχουμε και στον κλάδο της ασφάλισης οχημάτων. Ως ασφαλιστική εταιρεία, πέραν της κάλυψης της ζημιάς, έχουμε υπηρεσία μεταφοράς και σε περίπτωση που κάποιος πελάτης μας δεν μπορεί να οδηγήσει το όχημά του τον μεταφέρουμε δωρεάν και με ασφάλεια στο σπίτι του.

Καλύψεις & Παροχές

• Έξοδα Αντιμετώπισης Παραβίασης

• Κάλυψη Πρώτου Μέρους

• Κάλυψη Ευθύνης Τρίτων Μερών

• Νομικές Υπηρεσίες

• Έξοδα Δημοσίων Σχέσεων και Διαχείρισης Κρίσεων

• Κυβερνο-Εκβιασμός

• Έξοδα Ανάκτησης Δεδομένων

• Διακοπή Εργασιών (ως αποτέλεσμα παραβίασης ασφάλειας)

• Ευθύνη Δεδομένων & Διαδικτύου

• Ευθύνη Πολυμέσων

• Υπεράσπιση σε Διαδικασίες Ρυθμιστικής Αρχής & Πρόστιμα

• Ευθύνες και Έξοδα Κάρτας Πληρωμών

• Συσσωρευτικό Όριο Ευθύνης Συμβολαίου

• Ειδικός Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

• Υπηρεσίες Ενημέρωσης

• Τηλεφωνικό Κέντρο

• Σύστημα Ελέγχου Καρτών ή Ταυτότητας

Tο Cyber Risk Insurance είναι η απάντηση στην αβεβαιότητα που προκαλεί η καλπάζουσα αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως.

Οι διαδικτυακές κλοπές (δεδομένων και χρημάτων) και οι κυβερνο-εκβιασμοί είναι πια καθημερινότητα. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Cyber Risk Insurance

Πόσο μπορεί να

κοστίσει ένα click;

Ακόμα μια πρωτοποριακή καινοτομία από την ασφαλιστική που εμπιστεύεσαι.

Ενσωματώστε το στα συμβόλαια:

• Business Shield

• Pharmacy Shield

• Clinical Lab Shield

Εξασφαλίστε το ως Ανεξάρτητο Συμβόλαιο.

Γιατί να ασφαλιστώ;

Οι οικονομικές και άλλες επιπτώσεις σε περίπτωση που γίνεις στόχος είναι πολλαπλάσιες αν δεν είσαι

ασφαλισμένος:

• Κόστος Ενημέρωσης Επηρεαζόμενων

• Κόστος Ειδικών για τον Έλεγχο της Ζημιάς

• Κόστος Αποκατάστασης της Ζημιάς

• Κόστος Έρευνας

• Ευθύνη Προς Τρίτους

• Κόστος Διακοπής Εργασιών

• Κόστος Πλήγματος της Φήμης

Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής:

• Οι Μεγάλες Επιχειρήσεις αποτελούν και Μεγάλους Στόχους

• Οι Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν ευκολότερους και συχνότερους στόχους

Αν συμβεί, έχεις επαρκή πρόσβαση για σωστή διαχείριση της επίθεσης σε:

• ειδικούς ΙΤ

• νομικούς

• ειδικούς επικοινωνίας

________________

Πηγή: economytoday

*ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.