1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αύξηση ασφαλίστρων και βελτιωμένη φερεγγυότητα για την Commercial General

Αύξηση ασφαλίστρων και βελτιωμένη φερεγγυότητα για την Commercial General

Αύξηση ασφαλίστρων και βελτιωμένη φερεγγυότητα για την Commercial General
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με δείκτη φερεγγυότητας (SCR) 162% και αυξημένα ασφάλιστρα κατά €369,9 χιλιάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2021 η εταιρεία Γενικού Κλάδου Commercial General.

Η εταιρεία δημοσιοποίησε πρόσφατα την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης (SFCR) όπως προνοεί το άρθρο 52 του περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμου του 2016 και σύμφωνα με τον Κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2015/35 της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας για το 2021 έφτασαν τα 12,8 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση €369,9 χιλιάδων σε σχέση το 2020. Στην σύνθεση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, ο κλάδος Μηχανοκίνητων Οχημάτων κατέχει το 69% των εγγεγραμμένων μικτών ασφαλίστρων και ακολουθεί ο κλάδος περιουσίας με 21,8% και ο κλάδος ευθυνών με 7%.

Όσο αφορά τα τεχνικά αποτελέσματα, η εταιρεία σημείωσε ζημιές ύψους 267 χιλιάδων σε σχέση με κέρδη 340 χιλιάδων που είχε το 2020. Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας αυτό οφείλετε στις απαιτήσεις του κλάδου μηχανοκίνητων οχημάτων που έφτασαν τα 5,7 εκατομμύρια το 2021 σε σχέση με 4.7 εκατομμύρια το 2020.  

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την έκθεση εδώ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπέρασαν τα €1,2 δις τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς το 2023

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.