1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυξήσεις μέχρι και 20% στα ετήσια ασφάλιστρα που πληρώνουν οι επιχειρήσεις,...

Αυξήσεις μέχρι και 20% στα ετήσια ασφάλιστρα που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, εκτιμά η PwC

Αυξήσεις μέχρι και 20% στα ετήσια ασφάλιστρα που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, εκτιμά η PwC
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η PwC εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να δουν αυξήσεις ύψους μεταξύ 10-20% στα ασφάλιστρα που πληρώνουν κάθε χρόνο.

Η εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών δήλωσε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος έχει «αυξήσει σημαντικά» το κόστος των υλικών και της εργασίας κατά τον διακανονισμό των απαιτήσεων. Ανέφερε επίσης ότι η κρίση της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού έχει επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο χρονοβόρες και πιο δαπανηρές επισκευές λόγω έλλειψης στην προσφορά πρώτων υλών υλικών και εργατικού δυναμικού.

Ο Mohammad Khan, Επικεφαλής Γενικών Ασφαλίσεων στην PwC UK, δήλωσε: «Η απεργιακή κινητοποίηση αυτής της εβδομάδας θα έχει αναμφίβολα σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και οι εταιρείες αντιμετωπίζουν διπλό πλήγμα με τη πιθανότητα αύξησης 10% – 20% στα ασφάλιστρα που πληρώνουν κάθε χρόνο. Με τον ΔΤΚ να βρίσκεται στο 9.1%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 χρόνων, οι ασφαλιστές έχουν αυξήσει τα ασφάλιστρα προκειμένου να καλύψουν το κόστος των υψηλότερων διακανονισμών ζημιών, οι οποίοι προκύπτουν ως αποτέλεσμα του υψηλότερου πληθωριστικού περιβάλλοντος και των καθυστερήσεων λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού».

Και πρόσθεσε: «Για ορισμένους, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις των ασφαλίστρων έως και 20% για τις ίδιες καλύψεις. Αυτό αναμφίβολα έρχεται σε μια εποχή που πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται οικονομικά και μπορεί να οδηγήσει ορισμένες να εξετάσουν την έκταση των μη υποχρεωτικών συμβολαίων που θα διατηρήσουν ή θα ψάξουν στην αγορά για φθηνότερες επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

Η εκτίμηση της PwC έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου οι Αμερικανικές Ενώσεις Ασφάλισης Ατυχημάτων Περιουσίας (APCIA) δήλωσαν ότι ο «εκτοξευόμενος» πληθωρισμός και η κατάχρηση του νομικού συστήματος οδήγησαν τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό, μαζί με τις απώλειες σε γραμμές όπως η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο που επίσης αυξάνονται, σημαίνει ότι οι ασφαλιστές αντιμετωπίζουν σημαντικά υψηλότερο κόστος αξιώσεων τα τελευταία χρόνια.

Η APCIA δήλωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις, το κόστος και τα έξοδα αποζημίωσης των ασφαλιστών ήταν υψηλότερα από αυτά που εισπράττονται στα ασφάλιστρα, γεγονός που οδήγησε πολλούς ασφαλιστές να αυξήσουν τα ασφάλιστρα στα εμπορικά ασφαλιστήρια συμβόλαια για να συμβαδίσουν με τις απώλειες και το αυξανόμενο κόστος.

Παράλληλα, έρευνα του Συμβουλίου Ασφαλιστικών Πρακτόρων και Μεσιτών (CIAB) διαπίστωσε ότι το 4ο τρίμηνο του 2021, οι μεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασαν μέση αύξηση των ασφαλίστρων κατά 10,6% και οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετώπισαν μέση αύξηση 6,3%

Επιπλέον, μετά από τρία χρόνια που το combined ratio των ασφαλιστικών εταιρειών ήταν γύρω στο 99%, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις του 2021 δείχνουν ότι το combined ratio  των εμπορικών γραμμών του ασφαλιστικού κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων (P&C) είναι σχεδόν στο 101%, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασφαλιστές πλήρωσαν περισσότερα σε αποζημιώσεις και έξοδα από ό, τι εισέπρατταν σε ασφάλιστρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σταθερά αυξημένος ο πληθωρισμός και τον Μάρτιο

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.