1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Αυτές οι 5 συνήθειες καταστρέφουν το αυτοκίνητό σου

Αυτές οι 5 συνήθειες καταστρέφουν το αυτοκίνητό σου

Αυτές οι 5 συνήθειες καταστρέφουν το αυτοκίνητό  σου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γνώριζες ότι η φθορά του αυτοκινήτου σου, πέρα από τον χρόνο και τα χιλιόμετρα, μπορεί να οφείλεται σε πράγματα που κάνεις ή δεν κάνεις καθημερινά και σε κακές συνήθειες που μειώνουν τη διάρκεια ζωής του; Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω για να μάθεις για ποιες συνήθειες μιλάμε, ώστε να τις αποφύγεις και να έχεις το αυτοκίνητό σου σε καλύτερη κατάσταση για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Συνεχίζεις να οδηγείς, ενώ έχει ανάψει η λυχνία λαδιού

Το κόκκινο λαμπάκι με την ένδειξη λαδιού είναι από τις προειδοποιητικές λυχνίες που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσουμε, ούτε καν για λίγο. Σταματάς άμεσα το αυτοκίνητο και σβήνεις τον κινητήρα, ελέγχεις τη στάθμη του λαδιού και συμπληρώνεις. Δεν ρισκάρεις να συνεχίσεις την οδήγηση, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του κινητήρα με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Συνεχίζεις να οδηγείς, ενώ έχει ανάψει η λυχνία της βενζίνης

Φυσικά και έχει συμβεί σε όλους μας, ίσως και παραπάνω από μία φορά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντάξει να το κάνουμε συνέχεια! Και αυτό γιατί οδηγώντας με άδειο το ντεπόζιτο μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση της αντλίας καυσίμου και επιπλέον επιτρέπεται σε διάφορα σκουπιδάκια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ρεζερβουάρ να περάσουν στο σύστημα παροχής καυσίμου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Αμελείς την τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Φοβάσαι την οδήγηση; Δες πώς θα το ξεπεράσεις

Ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται τη συντήρησή του, ανάλογα πάντα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν είμαστε συνεπείς, αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο σε βάθος χρόνου τόσο στη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου όσο και στο κόστος μεταπώλησής του.

Δεν δίνεις σημασία στις διαρροές

Συχνά μπορεί να συμβεί να παρατηρούμε κάποια διαρροή κάτω από το αυτοκίνητο στο σημείο που παρκάρουμε, αλλά να μην δίνουμε σημασία. Σε περίπτωση διαρροής λαδιού ή ψυκτικού υγρού δεν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα, όμως αν πρόκειται για διαρροή των υγρών των φρένων μιλάμε για κάτι που μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Επομένως, πάντα να ρίχνεις μία ματιά κάτω από το αυτοκίνητο και αν παρατηρήσεις κάτι, έλεγξέ το αμέσως.

Επιταχύνεις ή επιβραδύνεις απότομα

Η άτσαλη οδήγηση, με απότομες κινήσεις επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης, εκτός του ότι μπορεί να είναι επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά των ελαστικών και των φρένων.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.