1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Αμερική

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Αμερική

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Αμερική
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελούν την μεγαλύτερη αγορά του ασφαλιστικού κλάδου στον κόσμο με εγγεγραμμένα συνολικά ασφάλιστρα το 2020 άνω των 2.5 τρισεκατομμυρίων ποσό που αναλογεί στο 40% της παγκόσμιας αγοράς.

Ο τομέας της ασφάλισης αυτοκινήτου στην χώρα είχε το 2020 εγγεγραμμένα συνολικά ασφάλιστρα ύψους 250 δισεκατομμυρίων ευρώ με τις 10 μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείας της χώρας να κατέχουν  σχεδόν το 75% των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 186 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Πληροφοριών (III).

Παρότι όμως που η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων στην χώρα της ελευθερίας κυριαρχείται μόνο από λίγους παίκτες, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και τα οφέλη που παρέχουν αυτές οι εταιρείες ποικίλλουν σημαντικά.

Για να προσδιορίσει ποιος από αυτούς τους κολοσσούς του κλάδου προσφέρει την καλύτερη κάλυψη, η παγκόσμια πλατφόρμα Forbes Advisor, υιοθέτησε μια “ολιστική άποψη” για κάθε εταιρεία αναλύοντας σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την εμπειρία των πελατών. Στη συνέχεια, η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών υπολόγισε τις βαθμολογίες με βάση τέσσερις βασικές μετρήσεις:

  • Ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτων (50%): Περιλαμβάνει τα μέσα ασφάλιστρα για διαφορετικούς τύπους οδηγών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με καλό ιστορικό οδήγησης και εκείνους που προκάλεσαν ατύχημα ή όσους έχουν κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, ενώ λαμβάνει υπόψη και την χρηματοοικονομική κατάσταση των ασφαλισμένων.
  • Επιλογές κάλυψης (25%): Αξιολογεί τις πρόσθετες καλύψεις που παρέχουν «μεγαλύτερη προστασία ή εξοικονόμηση κόστους» στους καταναλωτές. Το Forbes Advisor έδωσε επιπλέον αξιολόγηση σε εταιρείες που προσφέρουν συγχώρεση ατυχήματος, αντικατάσταση νέου αυτοκινήτου, προστασία πρώτου αφαιρετέου ποσού και ασφάλιση με βάση την χρήση ή πληρωμή με το χιλιόμετρο.
  • Καταγγελίες (20%): Αξιολογείται ο αριθμός των καταγγελιών κατά των εταιρειών με βάση τα δεδομένα από την Εθνική Ένωση Ασφαλιστικών Επιτρόπων (NAIC). Οι περισσότερες καταγγελίες ασφάλισης αυτοκινήτων επικεντρώθηκαν σε απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων μη ικανοποιητικών διακανονισμών, καθυστερήσεων και αρνήσεων.
  • Επισκευή σύγκρουσης (5%): Εδώ αξιολογείται η προσέγγιση του ασφαλιστή στις επισκευές με τη χρήση δεδομένων που παρέχονται από το CRASH Network, μια εβδομαδιαία δημοσίευση που καλύπτει τα τμήματα της αγοράς επισκευής συγκρούσεων και ασφάλισης αυτοκινήτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΗΠΑ: Τα ασφάλιστρα οχημάτων στα ύψη

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω δεδομένα και βάση της αξιολόγηση του Forbes Advisor αυτές είναι οι 10 καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλισης αυτοκινήτων.

CompanyForbes Advisor ratingMarket shareDirect premiums writtenAverage annual premiums for good driversCollision claims repair gradeForbes Advisor rating
GEICO5.013.6%$33.9 billion$1,182C-Low
NATIONWIDE5.02.3%$9.8 billion$1,540CVery Low
TRAVELERS5.02%$4.9 billion$1,435C+Very Low
USAA5.06.3%$15.8 billion$1,141C+OK
AUTO-OWNERS4.51.3%$3.1 billion$1,532B+Low
STATE FARM4.516.2%$40.4 billion$1,402CLow
ALLSTATE4.08.4%$25.9 billion$2,022C-Low
ERIE4.01.3%$3.3 billion$1,419A-Higher than Average
FARMERS3.04%$9.9 billion$2,124CHigher than Average
PROGRESSIVE3.013.3%$33.2 billion$1,892COK

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.