1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. AXERIA: Ο Γαλλικός Κολοσσός που εισέρχεται στην Κυπριακή Αγορά με μεγάλες...

AXERIA: Ο Γαλλικός Κολοσσός που εισέρχεται στην Κυπριακή Αγορά με μεγάλες φιλοδοξίες

AXERIA: Ο Γαλλικός Κολοσσός που εισέρχεται στην Κυπριακή Αγορά με μεγάλες φιλοδοξίες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με το επιχειρηματικό παιχνίδι τον 21ο αιώνα να έχει γίνει παγκόσμιο, βλέπουμε συχνά Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους κολοσσούς σε διαφορετικές βιομηχανίες να εισέρχονται αυτόνομα ή με τοπικές συνεργασίες στην τοπική αγορά.

Ο Ασφαλιστικός Κλάδος, παρόλες τις ιδιαιτερότητες του, δεν  θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Μια τέτοια είσοδο είχαμε πριν λίγους μήνες όταν η SoEasy Insurance και η New Box Insurance ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την Ασφαλιστική Εταιρεία AXERIA.  

Η AXERIA IARD είναι μία Γαλλική Ασφαλιστική Εταιρεία, με τριάντα χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στην ασφάλιση πολλαπλών ζημιών, για επιχειρήσεις. Με έδρα τη Λυών και κατέχοντας αξιολόγηση Α- από το διεθνή οίκο AM Best, η εταιρεία θέτει την οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων στο επίκεντρο του μοντέλου της.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, τα προϊόντα της AXERIA παρέχονται στην Κυπριακή αγορά χάρη στην αποκλειστική της συνεργασία με τη New Box Insurance, ενώ τη διανομή τους έχει αναλάβει η SoEasy Insurance.

Με κεντρικό όραμα «να βοηθά τις εταιρείες και τους επαγγελματίες να είναι πιο ανθεκτικοί στους κινδύνους που απορρέουν από τις δραστηριότητες τους» η εταιρεία γνωρίζει πώς να βρίσκει λύσεις ακόμη και στους πιο προκλητικούς κινδύνους!

Χάρη στους συνεργάτες της, η εταιρεία βασίζεται σε ένα δίκτυο έμπιστων διαμεσολαβητών. Με την υποστήριξη του ομίλου Somers, η AXERIA σκοπεύει να αναπτυχθεί στη Γαλλία και την Ευρώπη μέσα από τη συνεργασία της με τοπικούς ηγέτες του κλάδου. Όπως ακριβώς δηλαδή έκανε στην περίπτωση της χώρας μας.

Η AXERIA αξιοποιεί αυτό που την κάνει να διαφέρει και να έχει επιτυχία: μια ευέλικτη, άμεση και καινοτόμα εταιρεία.

Η φιλοδοξία της AXERIA είναι διττή: να αναπτύξει τις υπηρεσίες της στη Γαλλία και την Ευρώπη, έτσι ώστε κάθε ένα από τα ασφαλιστικά της προϊόντα της να γίνει σημείο αναφοράς στην αγορά, διατηρώντας παράλληλα το μοντέλο της εγγύτητας με τους πελάτες και τους μεσίτες της, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της και ισχυρή εγγύηση της απόδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θετικό το τοπίο για τη Βρετανική αγορά για τον κλάδο ζωής

O CEO της εταιρείας Sebastian Seux δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας: «Στο επιχειρηματικό οικοσύστημα των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους επαγγελματικούς κινδύνους, είμαστε αναγνωρισμένοι για την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα των λύσεων μας και για τη στενή σύνδεση που διατηρούμε με τους πελάτες μας. Γνωρίζουμε πώς να εφευρίσκουμε νέα προϊόντα, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα προβλήματα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.»

Οικονομικά αποτελέσματα 2023

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την AXERIA καθώς κατέγραψε 397 εκατομμύρια ευρώ μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και καθαρό οικονομικό κέρδος 8,3 εκατομμύρια ευρώ. Η κερδοφορία της αυξήθηκε σε ένα 76%.  Η φερεγγυότητα της εταιρείας βρίσκεται στο 219% και η ίδια είναι βαθμολογημένη με ένα Α-  από τον οίκο αξιολόγησης AM BEST.

Η συνεργασία με New Box & SoEasy Insurance

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, από τον περασμένο Μάρτιο η AXERIA εισέρχεται επίσημα στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά μέσα από τη συνεργασία της με την New Box Insurance και τη SoEasy Insurance Brokers.

Όπως δήλωσαν οι ηγέτες των εταιρειών κατά την εκδήλωση καλωσορίσματος της AXERIA στην Κύπρο οι προσδοκίες από τη συνεργασία αυτή είναι πολύ υψηλές.

Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoEasy Insurance, Γιάννης Νικολάου, τόνισε τη σημασία που δίνει η εταιρεία στην οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων με εταιρείες διεθνούς εμβέλειας και υψηλής φερεγγυότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance Blog: 9 Βήματα για να γίνεις ένας Digital Nomad

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «η συνεργασία μας με εταιρείες του βεληνεκούς αλλά και του κύρους της AXERIA, προσθέτουν αξία σε όλο το οικοσύστημα, τόσο της εταιρείας μας, όσο, θα τολμούσα να πω και του Ασφαλιστικού Κλάδου της χώρας μας».

Ο Πάνος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της New Box Insurance, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του για την είσοδο της AXERIA στην Κυπριακή αγορά, γεγονός το οποίο αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας της εταιρείας με τον όμιλο Arch, στον οποίο ανήκει η AXERIA.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της AXERIA, Sébastien Seux εξέφρασε και τη δική του χαρά και ικανοποίηση γι’ αυτήν την συνεργασία παρουσιάζοντας τη στρατηγική και τις αξίες της εταιρείας.

Τέλος ο Βαλάντης Ελπιδώρου, Head of Programs της Arch RE, εξήγησε τη διασύνδεση και τη στρατηγική τοποθέτηση της AXERIA με τον όμιλο Arch, εκφράζοντας και ο ίδιος την ικανοποίηση του για τη συνεχή συνεργασία σε επίπεδο ομίλου με την SoEasy Insurance και την New Box Insurance.

Ιστορία της  AXERIA

Η ιστορία της AXERIA είναι η ιστορία μιας εταιρείας που αναπτύχθηκε, διατηρώντας την ταυτότητα και τις αξίες της, σε ένα πλαίσιο διαδοχικών εξαγορών.

1981

Η VENETA εξουσιοδοτείται να ασκεί ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εργασίες στη Γαλλία και αναθέτει τη διαχείριση των δραστηριοτήτων της στην SA SIARA.

1989

Η VENETA πωλείται στη WINTERTHUR. Η SIARA αναλαμβάνει τη δραστηριότητα της VENETA στη Γαλλία.

1992

Η SIARA γίνεται RHODIA ASSURANCE. Η VENETA μεταβιβάζει το χαρτοφυλάκιό της στην RHODIA ASSURANCE, η οποία εγκρίνεται ως ασφαλιστική εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί δεν εμφανίζονται νέες αντασφαλιστικές εταιρείες;

2004

Η RHODIA ASSURANCE εντάσσεται στον όμιλο APRIL. Γίνεται AXERIA και αντιγράφει το μοντέλο πρόληψης ζημιών Axeria.

2013

Η APRIL αλλάζει στρατηγική. Η AXERIA ανακτά την αυτονομία της και επανατοποθετείται δυναμικά στις επιχειρήσεις, με απλά και υψηλής απόδοσης προϊόντα.

2019

Πωλείται στο επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners, ο όμιλος APRIL αποσύρεται από τις ασφαλιστικές του δραστηριότητες για να επικεντρωθεί εκ νέου στη διαμεσολάβηση.

2021

Η AXERIA εντάσσεται στην WATFORD RE LTD, η οποία έκτοτε έγινε SOMERS RE LTD, με έναν στόχο, αυτόν της ανάπτυξης της παρουσίας της στην Ευρώπη.

Το 2021, εντάσσεται  στον όμιλο Somers. Πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία να συνεχίσει την ανάπτυξη των υπηρεσιών της στη Γαλλία, αλλά και να εξάγει την τεχνογνωσία της στην Ευρώπη, συνάπτοντας ποιοτικές συνεργασίες.

Ο Όμιλος Somers εξαγοράζεται από τον όμιλο Arch Capital.

Οι Αξίες της AXERIA

Ομαδική δύναμη: Η δύναμη της AXERIA οφείλεται, πάνω απ’ όλα, στη χημεία που λαμβάνει χώρα όταν οι μοναδικές ικανότητες ενώνονται στην υπηρεσία μιας συλλογικής φιλοδοξίας.

Σεβασμός: Ως ασφαλιστική εργάζεται σε πνεύμα διαφάνειας και ειλικρίνειας. Αντιμετωπίζει τους πελάτες της με σεβασμό και ανθρωπιά, ιδίως όταν αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

Εγγύτητα:  Εργάζεται με επίκεντρο τον άνθρωπο. Προτιμά μια εγγύτητα και σύνδεση με τους συνεργάτες της παρά μια ασώματη επαφή.

Ευφυΐα: Οι λύσεις που προσφέρει είναι εξατομικευμένες και διακρίνονται από ευελιξία. Επιδιώκει την αποδοτικότητα, διατηρώντας παράλληλα την εγγύτητα με τους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Οι στρατηγικοί τομείς της AXERIA:

  • Βιομηχανικές επιχειρήσεις-τεταρτογενείς
  • Επαγγελματίες της αυτοκινητοβιομηχανίας
  • Τεχνίτες – εμπόροι
  • Σύλλογοι συνιδιοκτησίας

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!