1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αβραάμ Πεκρής: Η αποταμίευση μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική στήριξη σε κρίσιμες...

Αβραάμ Πεκρής: Η αποταμίευση μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική στήριξη σε κρίσιμες στιγμές της ζωής μας.

Αβραάμ Πεκρής: Η αποταμίευση μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική στήριξη σε κρίσιμες στιγμές της ζωής μας.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» και στο ένθετο «Alpha Οικονομία» ήταν φιλοξενούμενος ο Γενικός Διευθυντής της Eurolife Αβραάμ Πεκρής. Ο κ. Πεκρής συζήτησε με την δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Νεοφύτου για την αξία της αποταμίευσης, τα διαθέσιμα σχέδια της Eurolife και για το εάν τα συγκεκριμένα σχέδια είναι ασφαλή.

Αρχικά ο κ. Πεκρης αναφέρθηκε στο γιατί είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα αποταμίευσης αναφέροντας ότι «η αποταμίευση και η δημιουργία κεφαλαίου είναι πάρα πολύ σημαντική για όλους μας, μιας και μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική στήριξη σε κρίσιμες στιγμές της ζωής μας».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους διάφορους λόγους που πρέπει ο καθένας μας να αποταμιεύει. Όπως είπε «για παράδειγμα για τους νέους μπορεί να αποτελέσει ένα στήριγμα για τα πρώτα βήματα στην ζωή τους, όπως την απόκτηση κατοικίας, για κάποιες οικογένειές μπορεί να αποτελέσει στήριξη για την διασφάλιση των σπουδών και του μέλλοντος των παιδιών τους» ενώ αναφέρθηκε και στο συνταξιοδοτικό που αποτελεί ένα μείζον θέμα στην ατζέντα τόσο της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό αφού τα δημοσιονομικά και οι δημογραφικές αλλαγές βάζουν τρομακτική πίεση στις κοινωνικές παροχές λέγοντας ότι «η έγκαιρη αποταμίευση για αυτό τον σκοπό μπορεί να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές και ποιοτικό επίπεδο ζωής κατά την αφυπηρέτηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Όσο αγορά το από ποια ηλικία είναι καλά να αρχίσουμε να αποταμιεύουμε ο κ. Πεκρής είπε ότι δεν υπάρχει ιδανική – συγκεκριμένη ηλικία για ν’ αρχίσει κάποιος την αποταμίευση συνεχίζοντας ότι «γενικά σε κάθε στόχο αποταμίευσης ο κανόνας που ισχύει είναι όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, ειδικά για την αποταμίευση για σύνταξη αυτό έχει καταλυτική σημασία. Όταν θέλουμε να κτίσουμε ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία, όσο αργότερα ξεκινήσουμε τόσο μεγαλύτερο ποσό θα απαιτείται να αποταμιεύουμε κάθε μήνα προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας». Πρόσθεσε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό η αποταμίευση να γίνετε συστηματικά με πειθαρχεία και με αυτόματο τρόπο, σε διαφορετική περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι τρέχουσες υποχρεώσεις μας κάνουν συχνά να αμελούμε την αποταμίευση για το μέλλον.

Όσο αφορά τα σχέδια της Eurolife για αποταμίευση ο κ. Πεκρής είπε ότι «η Eurolife ως ηγετική εταιρεία στην αγορά, έχει αναπτύξει μία ευρεία γκάμα προϊόντων για όλους τους πελάτες» και αναφέρθηκε στα τέσσερα προγράμματα αποταμίευσης που προσφέρει η εταιρεία ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε πελάτη.

Αυτά είναι το Life Start, ένα προϊόν που απευθύνετε σε νέα άτομα που θέλουν να διασφαλίσουν το μέλλον τους, το Investment Plan το οποίο απευθύνετε σε οικογένειες που θέλουν να διασφαλίσουν τις σπουδές και το μέλλον των παιδιών τους, το σχέδιο «Κτίζω Εφάπαξ» που προσφέρετε για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν μία ποιοτική ζωή κατά την αφυπηρέτηση τους και το Achiever για όσους έχουν διαθέσιμα κεφάλαια ήδη και ψάχνουν  εναλλακτικές επενδυτικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Τέλος όσο αφορά εάν είναι ασφαλή αυτά τα σχέδια ο κ. Πεκρής είπε ότι βεβαίως είναι ασφαλή και αναφέρθηκε στο αυστηρό εποπτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν οι ασφαλιστικές εταιρείες και το οποίο πηγάζει από Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και ευρωπαϊκές οδηγίες και νομοθεσίες, ενώ ανάφερε επίσης ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες διαχειρίζονται τις επενδύσεις με βάση διεθνή πρότυπα και διαδικασίες, με μία σημαντική πτυχή της ασφάλειας των επενδύσεων αυτών να πηγάζει και από την τεράστια διασπορά και το μέγεθος των επενδύσεων γεγονός που διασφαλίζει την σημαντική μακροχρόνια απόδοση ακόμη και κατά περίοδούς οικονομικών κρίσεων.  

Δείτε πιο κάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή της Eurolife.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.