1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα; Δες τι πρέπει να κάνεις

Ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα; Δες τι πρέπει να κάνεις

Ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα; Δες τι πρέπει να κάνεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το γεγονός ότι η εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα είναι μεγάλη ταλαιπωρία το ξέρουμε όλοι. Το πράγμα όμως γίνεται ακόμα πιο… complicated αν εμπλακείς σε ατύχημα με όχημα που είναι ανασφάλιστο, πράγμα καθόλου σπάνιο, καθώς σύμφωνα με έρευνα του ΤΑΜΟ (Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων) τον Οκτώβριο του 2021 τα ανασφάλιστα οχήματα στην Κύπρο ανέρχονταν σε 67.000.

Αν λοιπόν –και ο μη γένοιτο– σου συμβεί, πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις… για να μην μπλέξεις!

Ποιος θα σε αποζημιώσει;

Καταρχάς, πρέπει να γνωρίζεις ότι η αποζημίωση στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από ανασφάλιστα ή άγνωστα οχήματα δίνεται από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων. Μέλη του είναι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες της Κυπριακής Δημοκρατίας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Ασφάλισης Μηχανοκίνητων Οχημάτων.

Ο βασικός κανόνας είναι ότι αν εμπλακείς σε αυτοκινητιστικό ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα και δεν ευθύνεσαι εσύ, θα πρέπει να απευθυνθείς στο Ταμείο για να πάρεις την αποζημίωσή σου.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Πρώτη σου κίνηση είναι να ειδοποιήσεις την αστυνομία, αναφέροντας ότι στο ατύχημα εμπλέκεται ανασφάλιστο όχημα και επιπλέον να τους πληροφορήσεις αν έχει διαπραχθεί οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα, όπως παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Από Λεμεσό για Πειραιά φέτος! Τι ισχύει με την ασφάλιση αυτοκινήτου;

Δεύτερη κίνηση είναι να ειδοποιήσεις τη δική σου ασφαλιστική εταιρεία, για να έρθει να καταγράψει το ατύχημα, καθώς σε περίπτωση που έχεις περιεκτική κάλυψη, θα αναλάβουν τη διαδικασία της αποζημίωσής σου από το Ταμείο.

Τρίτη κίνηση είναι να ειδοποιήσεις το Ταμείο να επιθεωρήσει τη ζημιά, ώστε να υποβάλεις το έντυπο της απαίτησής σου για αποζημίωση προσκομίζοντας (α) τον Τίτλο Ιδιοκτησίας και (β) το πιστοποιητικό ασφάλισης του αυτοκινήτου σου. Σε περίπτωση σωματικών βλαβών, πρέπει να υποβληθούν και όλα τα ιατρικά έγγραφα και δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.