1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ασφαλιστικό Συνέδριο: Τις προκλήσεις του μέλλοντος θα εξετάσει η πρώτη ενότητα...

Ασφαλιστικό Συνέδριο: Τις προκλήσεις του μέλλοντος θα εξετάσει η πρώτη ενότητα του συνεδρίου

Ασφαλιστικό Συνέδριο: Τις προκλήσεις του μέλλοντος θα εξετάσει η πρώτη ενότητα του συνεδρίου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με μία πλούσια θεματολογία πραγματοποιείται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, το 18ο Ασφαλιστικό Συνέδριο που διοργανώνει το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Το φετινό Ασφαλιστικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus στη Λευκωσία, είναι αφιερωμένο στα 50 Χρόνια προσφοράς του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Το συνέδριο είναι χωρισμένο σε 4 ενότητες με στόχο να εξετάσει όλες τις τάσεις και εξελίξεις που απασχολούν σήμερα τον κλάδο.

H πρώτη ενότητα του συνεδρίου θα εξετάσει τις στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι Ασφαλιστικές Εταιρείες για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος λαμβάνοντας υπόψιν τη συνεχώς αναπτυσσόμενη Ασφαλιστική Συνείδηση των καταναλωτών η οποία αναμένεται ότι θα συμβάλει στην αύξηση του κύκλου εργασιών του Ασφαλιστικού Κλάδου.

Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές αλλά και ένα πάνελ συζήτησης με συμμετοχή Γενικών Διευθυντών των εταιρειών του κλάδου.

Οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν το πως διαμορφώνονται οι Καλύψεις αλλά και ποιες είναι οι αναμενόμενες αλλαγές στα Συμβόλαια μετά από την πανδημία του Covid 19 και την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε σήμερα.

Επιπρόσθετα οι ομιλιτές θα προσεγγίσουν τους νέους τρόπους υπολογισμού των ασφαλίστρων λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των τιμών που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση αλλά και τη στρατηγική διανομής των Ασφαλιστικών Προϊόντων η οποία εξαρτάται από τις αποφάσεις των Ασφαλιστικών Εταιρειών που λαμβάνονται σχετικά με τα κανάλια και συστήματα διανομής που θα χρησιμοποιηθούν για να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου: Ευεξία στον εργασιακό χώρο

Τέλος θα εξεταστεί η δημογραφική πρόκληση των δικτύων και οι μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις και το πως οι ασφαλιστικές εταιρείες χρειάζονται πρακτικές λύσεις και καινοτομία για να διαχειριστούν τις ανάγκες τους και να κάνουν πραγματικότητα το όραμα του Ψηφιακού Διαμεσολαβητή.

Η ενότητα θα ανοίξει με την ομιλία του Δρ. Γιάννη Πολλάλη, Καθηγητή & Προέδρου στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι «άθηση & Εκπαίδευση εν μέσω Κρίσεων: Νέα Μονοπάτια Επιτυχίας με την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων».

Στο δεύτερο μέρος της ενότητας, ένα πλούσιο πάνελ συζήτησης με θέμα «Σχεδιάζοντας Στρατηγικές για τη σωστή διαχείριση των μελλοντικών προκλήσεων του Ασφαλιστικού Κλάδου» θα εξετάσει όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω. Στο πάνελ συμμετέχουν οι εξής 7 Γενικοί Διευθυντές ασφαλιστικών εταιρειών:

Εισαγωγική Ομιλία: κ. Ευάγγελος Αναστασιάδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου. Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος & Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής Altius Insurance

Συμμετέχοντες:

  • κα. Ανδρεανή Καλλιμάχου, Γενική Διευθύντρια CNP CYPRIALIFE
  • κ. Έβαν Γαβάς, Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής UNIVERSAL LIFE
  • κ. Αβραάμ Πεκρής, Γενικός Διευθυντής EuroLife
  • κ. Σωκράτης Δημητρίου, Γενικός Διευθυντής ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
  • κ. Χρίστος Χριστοδούλου, Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής Trust Insurance
  • κ. Ευστράτιος Πέτρου, Γενικός Διευθυντής MEΤLIFE CYPRUS

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν στις 08:30 και θα ολοκληρωθούν στις 4:3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο: Υπασφάλιση και πώς να συµβουλέψετε τους πελάτες σας να την αποφύγουν

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.