1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ασφαλιστικό Συνέδριο: Οι εξελίξεις και η εφαρμογή των νέων δεδομένων στον...

Ασφαλιστικό Συνέδριο: Οι εξελίξεις και η εφαρμογή των νέων δεδομένων στον Ασφαλιστικό κλάδο στο επίκεντρο της 3ης ενότητας

Ασφαλιστικό Συνέδριο: Οι εξελίξεις και η εφαρμογή των νέων δεδομένων στον Ασφαλιστικό κλάδο στο επίκεντρο της 3ης ενότητας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Λίγες ώρες απομένουν για το 18ο Ασφαλιστικό Συνέδριο που διοργανώνει το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου. Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στο Hilton Cyprus στη Λευκωσία, είναι αφιερωμένο στα 50 Χρόνια προσφοράς του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Στις 5 ενότητες του το συνέδριο, έχει ως στόχο να εξετάσει όλες τις τάσεις και εξελίξεις που απασχολούν τον ασφαλιστικό κλάδο σήμερα.

Με πολύ πλούσιο περιεχόμενο, η τρίτη ενότητα του συνεδρίου θα εξετάσει τις εξελίξεις και την εφαρμογή των νέων δεδομένων στον ασφαλιστικό κλάδο που καλείται να προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις και να εφαρμόσει τα νέα δεδομένα της νέας εποχής στην αυτοματοποίηση των εργασιών του.

Αρχή στην τρίτη αυτή ενότητα θα γίνει με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ετήσιας μεγάλης έρευνας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου. Ο κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, πρόεδρος της Cypronetwork, εταιρείας που πραγματοποιεί την έρευνα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα και τις διαχρονικές τάσεις τριών Ερευνών του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Cypronetwork. Οι έρευνες έγιναν με σκοπό τη διερεύνηση:

  • της άποψης των Γενικών Διευθυντών των Ασφαλιστικών Οργανισμών σε σχέση με τις προκλήσεις, τις ανάγκες και τις ανησυχίες των Ασφαλιστικών Εταιρειών.
  • της αντίληψης που επικρατεί στο καταναλωτικό κοινό σε σχέση με τον Ασφαλιστικό Τομέα.
  • της αντίληψης που επικρατεί στις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα σε
    σχέση με τον Ασφαλιστικό Τομέα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου: Ευεξία στον εργασιακό χώρο

Ακολούθως στο βήμα θα βρεθεί ο κ. Αναστάσιος Αβρανάς, Managing Partner της εταιρείας Interfima για να εξηγήσει τι είναι το Environmental, Social, Governance (ESG) και γιατί είναι σημαντικό για τον Aσφαλιστικό Kλάδο ενώ λίγο μετά ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Partner στην Deloitte Actuarial Services Limited, θα αναπτύξει το θέμα με τίτλο “Getting Value from Data”.

Επόμενος ομιλητής στην πλούσια τρίτη ενότητα θα είναι ο κ. Δημήτρης Μερκούρης, Facultative Senior Broker της Carpenter Turner S.A. όπου θα μιλήσει για το θέμα “Exponential underwriter – Ο Ασφαλιστής του αύριο”.

Οι δύο τελευταίες ομιλίες της ενότητας αυτής θα είναι η πρώτη από τον κ. Ιωάννη Θεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ν. ΜΑΝΟΣ (ΚΥΠΡΟΣ), όπου θα μιλήσει για την Αξιολόγηση Ασφαλισμένων κεφαλαίων σήμερα στον Γενικό κλάδο ενώ η δεύτερη θα έχει θέμα “Cyber Insurance – Trends & Challenges” με εισηγήτριες τις Ειρήνη Κυριακούλη κκαι Αναστασία Καραίσκου, Head of Financial Reinsurance Solution και Head of Specialty Facultative Reinsurance Solutions αντίστοιχα στην Aon Greece S.A.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.