1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αποσύρθηκαν τα νομοσχέδια για την Ενιαία Εποπτική Αρχή Ασφαλιστικών Εταιρειών και...

Αποσύρθηκαν τα νομοσχέδια για την Ενιαία Εποπτική Αρχή Ασφαλιστικών Εταιρειών και Ταμείων Συντάξεων!

Αποσύρθηκαν τα νομοσχέδια για την Ενιαία Εποπτική Αρχή Ασφαλιστικών Εταιρειών και Ταμείων Συντάξεων!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τρία νομοσχέδια που αφορούσαν τη σύσταση ενιαίας εποπτικής αρχής για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα ταμεία συντάξεων αποσύρθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών κατά τη χθεσινή ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα αποσύρθηκαν τα εξής 3 νομοσχέδια:

  • Ο περί της Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων Κύπρου Νόμος του 2019
  • Ο περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2019
  • Ο περί της Ίδρυσης, των Δραστηριοτήτων και της Εποπτείας των Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019

Τα εν λόγω νομοσχέδια είχαν κατατεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2019 με στόχο τη σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής Ασφαλιστικών Εταιρειών και Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών.

Όπως αναφερόταν τότε στην εισηγητική έκθεση που τα συνόδευε, η ανάγκη για τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση προέκυψε από τις συστάσεις της μελέτης για την ενοποίηση και ενδυνάμωση της εποπτείας των Ασφαλιστικών Εταιρειών και Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών που είχε λάβει μορφή Έκθεσης που διενεργήθηκε από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων καθώς και από την αντίστοιχη Ισπανική αρχή.

Η εν λόγω απόφαση για απόσυρση των νομοσχεδίων έρχεται σε μία περίοδο που η Επιτροπή Οικονομικών της βουλής συζητά νομοσχέδιο που προβλέπει την αναπλήρωση του Εφόρου Ασφαλίσεων, εκτός από τον Βοηθό Έφορο και με ένα εκ των τριών Ανώτερων Λειτουργών Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θα καταγράφεται στο κοτσιάνη ατύχημα ή ζημιά στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyprus Insurance News, η θέση των θεσμών της ασφαλιστικής βιομηχανίας υποστηρίζει την αναπλήρωση της θέσης του Εφόρου Ασφαλίσεων που είναι κενή εδώ και 4 χρόνια από την αφυπηρέτηση της Εφόρου Ασφαλίσεων κ. Βικτώριας Νάταρ και όχι είτε τη διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης με την προσωρινή αναπλήρωση είτε την επαναφορά της  πρακτικής τής εκ περιτροπής ανάληψης καθηκόντων Εφόρου από διαφορετικά άτομα.

Ταυτόχρονα η ασφαλιστική βιομηχανία τασσόταν υπέρ της διαδικασίας, που παγιοποιήθηκε μέχρι τη χθεσινή απόσυρση του νομοσχεδίου, για τη σύσταση Ανεξάρτητης Ενιαίας Εποπτικής Αρχής η λειτουργία της οποίας ήταν δέσμευση του κράτους έναντι και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.