1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. ANYTIME by Interamerican: Στο DNA η εξέλιξη

ANYTIME by Interamerican: Στο DNA η εξέλιξη

ANYTIME by Interamerican: Στο DNA η εξέλιξη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Διαβάστε την παρουσίαση της direct ασφαλιστικής Anytime, στο περιοδικό INBUSINESS στα πλαίσια του αφιερώματος «The best Insurtech Companies in 2022».

Στην ευρωπαϊκή πεντάδα

Η Interamerican ανήκει στον Όμιλο ACHMEA, ένα κορυφαίο διεθνή ασφαλιστικό όμιλο με έδρα την Ολλανδία και με προϊστορία 200 ετών και είναι ο 5ος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στην Ευρώπη. Η Interamerican ιδρύθηκε το 1969 και έχει κορυφαία θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Το όνομά της είναι ταυτόσημο με την ιδέα της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, με αναγνωρισιμότητα που φτάνει το 99%. Δραστηριοποιείται σε όλους τους Τομείς Ασφάλισης, στη Ζωή, στην Υγεία, στην Προστασία της Περιουσίας, στις Υπηρεσίες Βοήθειας και στον Τομέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Διαθέτει σήμερα πάνω από 1.000.000 πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, και εργοδοτεί πάνω από  1.000 υπαλλήλους σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο κύκλος εργασιών της έφτασε το 2021 κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο δείκτης Φερεγγυότητας για τις Ασφάλειες Ζημιών έφτασε το 249% για το 2020. Η Anytime είναι το απευθείας κανάλι πώλησης της Interamerican και η 1η direct ασφάλιση στην Ελλάδα, με πάνω από 420.000 ασφαλισμένα οχήματα και 80.000 ασφαλισμένες κατοικίες.Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2017. Το λειτουργικό μοντέλο που ακολουθείται βασίζεται σε αυτό της Ελλάδας, ενώ τοπικά η λειτουργία υποστηρίζεται από μία ομάδα περίπου 35 ανθρώπων. Για το 2021 ο κύκλος εργασιών μόνο στην Κύπρο, για την ασφάλιση οχημάτων και κατοικίας, ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ, με πάνω από 35.000 ασφαλισμένα οχήματα και κατοικίες.

Στο 91% ο βαθμός ικανοποίησης

Η Anytime δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2017, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για online ή μέσω τηλεφωνικού κέντρου ασφάλιση αυτοκινήτου και κατοικίας,  ανατρέποντας τα δεδομένα στον τομέα της ασφάλισης. Πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Κύπρο, σχετικά με την ικανοποίηση των πελατών της, τοποθετεί την Αnytime στο απίστευτο ποσοστό του 91%. Η εξαιρετική διαδικτυακή της παρουσία επιβεβαιώνεται και με το πολύ υψηλό και ήδη βραβευμένο engagement που έχει στα social media στην Κύπρο (Cyprus Digital Awards). Όπως αναφέρουν και οι άνθρωποι της εταιρείας μέσω της ιστοσελίδα της: «Στην Αnytime οραματιζόμαστε ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν με περισσότερη αισιοδοξία, ενέργεια και χαρά την καθημερινότητά τους. Με δρόμους χωρίς ατυχήματα, επιβράβευση των καλών οδηγών, ασφαλή σπίτια και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη κάθε στιγμή». Στην Anytime το μεγαλύτερο κομμάτι των πωλήσεων έρχεται από καταναλωτές που χρησιμοποιούν το website απευθείας, για να εκδώσουν το συμβόλαιό τους, είτε αυτό αφορά ασφάλιση αυτοκινήτου είτε κατοικίας. Οι διαδικασίες υποστηρίζουν απόλυτα το σχήμα του e-commerce με όλη την επικοινωνία προς και με τους πελάτες να γίνεται μέσω e-mail ή και μέσω τηλεφώνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Καινοτόμο business model

Είναι γεγονός ότι αρκετές εταιρείες πώλησης αγαθών ή υπηρεσιών στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας του covid-19, αντιμετώπισαν σοβαρές προκλήσεις, καθώς έπρεπε να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό τους και προώθησης των προϊόντων τους. Έπρεπε, δηλαδή, σε λίγο χρόνο να ενσωματώσουν στις διαδικασίες τους νέες διαδικτυακές πρακτικές, για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του e-commerce. Για την Αnytime της Interamerican, όμως, τα ζητούμενα αυτά είναι ήδη ενσωματωμένα στο DNA της και στον τρόπο λειτουργίας της εξαρχής. Το ίδιο το DNA της ήταν από την αρχή της ύπαρξής της δομημένο με έμφαση στην αλλαγή και την καινοτομία, επιλέγοντας οι υπηρεσίες της και η εξυπηρέτηση των καταναλωτών να προσφέρονται κατεξοχήν διαδικτυακά. Με βάση αυτό το business model, η εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της είτε για την έκδοση νέου ασφαλιστηρίου για το αυτοκίνητο ή την κατοικία είτε για τη διαχείριση του εκάστοτε συμβολαίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνέχισε να γίνεται απρόσκοπτα και με υψηλού επιπέδου ποιοτικά χαρακτηριστικά, κάτι που μεταφράστηκε και στην αύξηση των δεικτών ικανοποίησης των πελατών (NPS).

Η πανδημία δεν πτόησε

Ο πελάτης είναι πάντα στο κέντρο των δραστηριοτήτων της Anytime. Ωστόσο, η εμπειρία του εργαζόμενου είναι αυτή που χτίζει την εμπειρία του πελάτη. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid-19 και ακολουθώντας τον τεράστιο εταιρικό μετασχηματισμό, που άλλαξε τον τρόπο εργασίας για τον Όμιλο Interamerican αλλά και την ομάδα της Anytime στην Κύπρο, η εταιρεία τηρώντας πιστά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, καθιέρωσε την καθολική τηλεργασία των εργαζομένων της με σκοπό την ασφάλεια της υγείας τους. Στηριζόμενη στις ήδη ανεπτυγμένες τεχνολογικές υποδομές της εταιρείας (VPN συνδέσεις, Remote desktop δυνατότητες), η μετάβαση αυτή χρειάστηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ενώ επιτεύχθηκε με την υλικοτεχνική υποστήριξη όλων των εργαζομένων στο υποκατάστημα της Λευκωσίας. Το μοντέλο αυτό εργασίας έδωσε τη δυνατότητα της απρόσκοπτης εργασίας χωρίς μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων της εταιρείας, διατηρώντας ασφαλείς τους ίδιους και τις οικογένειές τους, μειώνοντας επαφές που θα μπορούσαν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Η ψηφιοποίηση προηγήθηκε

Η εμπειρία στην Interamerican και την Anytime έχει καταδείξει ότι, για να εξελιχθεί ένας οργανισμός σε μια ευέλικτη και δυναμική οντότητα, κάποιοι από τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας θα πρέπει να περικλείουν το κομμάτι της ψηφιοποίησης αρχικά εσωτερικά και κατά δεύτερον των λύσεων προς τους πελάτες, ενώ ως προϋπόθεση αυτού έχει αναδειχθεί ο νέος τρόπος εργασίας μέσα στον οργανισμό. Πριν από την πανδημία, ο Όμιλος Interamerican είχε πραγματοποιήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του με άξονα την τεχνολογία. Είχε υιοθετήσει με επιτυχία τις νέες μεθόδους εργασίας Agile & Lean, που εφαρμόζονται διεθνώς. Είναι πλέον ένας ευέλικτος ζωντανός οργανισμός με νέα οργανωτική δομή. Ξεκινώντας από το εσωτερικό της εταιρείας, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στην Interamerican μεταφράστηκε σε δημιουργία έργων για αντικατάσταση legacy συστημάτων με νέα ψηφιακά εργαλεία, αλλά και σε περαιτέρω υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, όπως είναι το cloud computing, οι τεχνικές AI, οι αλγόριθμοι machine learning στα sites της, η περαιτέρω χρήση των data analytics για τη λήψη αποφάσεων ή η χρήση τεχνολογιών RPA  (ρομποτικών τεχνολογιών) για την εξάλειψη χρονοβόρων εργασιών.

Καινοτόμες λύσεις

Αναφορικά με τις λύσεις της Anytime προς τους πελάτες, πέρα από τις βασικές λειτουργίες της ασφάλισης μέσω του website και της εξυπηρέτησής τους μέσω του contact center, όπου εφαρμόζονται digital εργαλεία για τη διευθέτηση των αντίστοιχων αιτημάτων, έχουν αναπτυχθεί νέες digital λύσεις, με σκοπό την ψηφιακή διαχείριση του συμβολαίου από τον ίδιο τον πελάτη. Η ψηφιακή διαχείριση μπορεί να γίνει σε όλα τα σημεία ζωής του συμβολαίου, μέσω της ειδικής πλατφόρμας «my anytime», ο προασφαλιστικός έλεγχος του οχήματος γίνεται με ψηφιακό εργαλείο από τον ίδιο τον πελάτη, αλλά και η επικοινωνία της εταιρείας με τους πελάτες της περιλαμβάνει μέσα που είναι πλέον μέρος της ζωής του (π.χ. η χρήση του Viber) ή ακόμα και μέσω chatbot εργαλείου στη σελίδα Facebook της Anytime Κύπρου. Η Interamerican αναγνώρισε ότι η ψηφιακή οικονομία απαιτεί εργασιακά σχήματα που είναι ευέλικτα και κάνουν την εργασία πιο αποδοτική. O τρόπος εργασίας στον οργανισμό και σε Ελλάδα και σε Κύπρο μετασχηματίστηκε στο τέλος του 2019. Η κάθετη οργάνωση έχει αντικατασταθεί από οριζόντια και στηρίζεται σε μικρές ομάδες, οι οποίες σε υψηλότερο επίπεδο διαμορφώνουν τα tribes. Οι ομάδες αυτές είναι ανομοιογενείς (multidisciplinary) και αποτελούνται από ανθρώπους προερχόμενους από διάφορα σημεία του οργανισμού με πολύ διαφορετικές δεξιότητες. Οι ομάδες δουλεύουν AGILE, ενώ ο στόχος είναι κοινός και όλοι οι άνθρωποί τους δουλεύουν προς την ίδια κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Διευθυντική ομάδα:

Head of Anytime Cyprus (Γενική αντιπρόσωπος): Μυρτώ Περάτη

Head of Anytime Cyprus Operations: Καίτη Αλεξάνδρου Φωτιάδου

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 42-44, 1080, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22200783

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.