1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ανεβαίνει το κατασκευαστικό κόστος! Προσοχή στα ποσά ασφάλισης

Ανεβαίνει το κατασκευαστικό κόστος! Προσοχή στα ποσά ασφάλισης

Ανεβαίνει το κατασκευαστικό κόστος! Προσοχή στα ποσά ασφάλισης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η πληθωριστικές τάσεις στην παγκόσμια και τοπική αγορά άρχισαν να επηρεάζουν ένα μεγάλο φάσμα της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας. Ένας από τους τομείς που παρουσιάζει μεγάλη αύξηση είναι ο κατασκευαστικός, γεγονός που επηρεάζει το κόστος για ανέγερση νέων κατοικιών και άλλων κτηρίων, αλλά και τις ανακαινίσεις υφιστάμενων κτισμάτων.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει αντίκτυπο και στην ασφαλιστική αγορά και ειδικότερα στην Ασφάλεια κατοικιών και περιουσίας. Οι καταναλωτές για να διασφαλίσουν ότι είναι ορθά ασφαλισμένοι και δεν έχουν ασφαλίσει την περιουσία τους σε μικρότερη αξία από την πραγματική, θα πρέπει κατά την ανανέωση να αναθεωρούν το ποσό ασφάλισης αφού συμβουλευτούν την ασφαλιστική τους εταιρεία ή τον ασφαλιστικό τους σύμβουλο.

Με βάση την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου το μέσο κόστος το 2015 που είναι το έτος βάσης ήταν 976 Ευρώ ανά τετραγωνικό. Η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου ανακοινώνει σε μηνιαία βάση τον Δείκτη Τιμών των Κατασκευαστικών υλικών και Εργατικών στην Κύπρο, ο οποίος παρουσιάζει την μεταβολή των τιμών σε σχέση με το 2015.

Ό δείκτης των κατασκευαστικών υλικών για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2021 ανήλθε στις 115,78 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών στην Κύπρο είναι αυξημένες κατά 15,78% σε σχέση με το έτος βάσης του 2015. Από την άλλη η αύξηση του εργατικού κόστους με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου 2021 που είναι διαθέσιμα, ήταν επίσης αυξημένη κατά 9,3% σε σχέση με το 2015. Αυτές οι αυξήσεις θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους καταναλωτές κατά την ανανέωση ή έκδοση ενός συμβολαίου κατοικίας.

Σαν ασφαλισμένοι πρέπει να δίνουμε πάντα μεγάλη σημασία κατά τον καθορισμό των ποσών ασφαλείας και να βεβαιωνόμαστε ότι αυτά αντικατοπτρίζουν την πραγματική αξία της περιουσίας μας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.