1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ανδρέας Αθανασιάδης: «Σήμερα είναι η χειρότερη στιγμή να βρεθεί κάποιος ανασφάλιστος»

Ανδρέας Αθανασιάδης: «Σήμερα είναι η χειρότερη στιγμή να βρεθεί κάποιος ανασφάλιστος»

Ανδρέας Αθανασιάδης: «Σήμερα είναι η χειρότερη στιγμή να βρεθεί κάποιος ανασφάλιστος»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το μεγάλο πρόβλημα του πληθωρισμού είχε αυτή τη βδομάδα στο επίκεντρο της η εκπομπή Insurance Talks Live, με τους φιλοξενούμενους να αναδεικνύουν διάφορες πτυχές του θέματος. Για να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή κάντε κλικ εδώ.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση που διαμορφώνει σήμερα ο πληθωρισμός και θέλοντας να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), κ. Ανδρέας Αθανασιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι «Αυτή τη στιγμή με τις συνθήκες που επικρατούν ίσως είναι η χειρότερη στιγμή να βρεθεί κάποιος ανασφάλιστος στην περίπτωση που προκύψει μία καταστροφή» τονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη σημασία της ασφάλισης ειδικότερα σε περιόδους ύφεσης.

Όπως είπε ο κ. Αθανασιάδης, ο πληθωρισμός προφανώς επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας και του επιχειρήν αφού υπάρχει το τελευταίο διάστημα μία δραματική αύξηση των τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης η οποία αναπόφευκτα προκαλεί μια πολύ σοβαρή μείωση στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Και όλα αυτά, συμπλήρωσε, σε συνδυασμό με τα άλλα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί δηλαδή τα θέματα με την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και της ενέργειας γενικότερα, τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην εφοδιαστική αλυσίδα τόσο για είδη πρώτης ανάγκης όσο και για άλλα είδη όπως εξαρτήματα αυτοκινήτων και οικοδομικά υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ανδρέας Αθανασιάδης: Δικαίωμα των ασφαλιστικών εταιρειών να απορρίπτουν τους ηλικιωμένους

Όλα αυτά σαφώς και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ασφαλιστική με τον σύνδεσμο να παρακολουθεί στενά, τόσο στο τοπικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό.

Όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής του συνδέσμου των ασφαλιστικών εταιρειών, υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη σε κάποιους ανθρώπους, ότι σε μια περίοδο στην οποία υπάρχει οικονομική στενότητα και ένα νοικοκυριό δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, η ασφάλιση είναι μία υπηρεσία που μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν χρειάζεται με αποτέλεσμα να διακόψουν ένα συμβόλαιο ή να μειώσουν την κάλυψη τους.

Κλείνοντας τη γενική του τοποθέτηση για το θέμα ο κ. Αθανασιάδης είπε ότι  «Ως σύνδεσμος παρακολουθούμε το θέμα του πληθωρισμού τόσο από την πλευρά του ασφαλισμένου αλλά και από την μεριά των ασφαλιστικών εταιρειών, αφού πέραν των ασφαλίστρων, βλέπουμε τις απαιτήσεις να αυξάνονται.»

Παρακολουθήστε πιο κάτω την τοποθέτηση του κ. Αθανασιάδη καθώς και ολόκληρη την εκπομπή, ενώ μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο κανάλι μας και να μαθαίνετε πρώτοι όσα ενδιαφέροντα για την ασφάλιση ετοιμάζουμε.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.