1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ανδρεανή Καλλιμάχου: Ο Σύνδεσμος Αναλογιστών Κύπρου είναι έτοιμος να βοηθήσει στις...

Ανδρεανή Καλλιμάχου: Ο Σύνδεσμος Αναλογιστών Κύπρου είναι έτοιμος να βοηθήσει στις προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς

Ανδρεανή Καλλιμάχου: Ο Σύνδεσμος Αναλογιστών Κύπρου είναι έτοιμος να βοηθήσει στις προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την ετοιμότητα του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου να βοηθήσει όπου του ζητηθεί έτσι ώστε η ασφαλιστική αγορά να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, εξέφρασε κατά τον χαιρετισμό της στο 18 Ασφαλιστικό Συνέδριο, η πρόεδρος του συνδέσμου κα. Ανδρεανή Καλλιμάχου.

Ξεκινώντας την ομιλία της, κα. Καλλιμάχου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός τομέας με τις συνεχείς απαιτήσεις της νομοθεσίας αλλά και τους πιο ενημερωμένους και απαιτητικούς πελάτες ενώ τόνισε την ανάγκη ο ασφαλιστικός σύμβουλος να είναι  πολύ ενημερωμένος για οποιεσδήποτε εξελίξεις και έτοιμος με επαγγελματισμό να αναλύσει τις ανάγκες των πελατών του έτσι ώστε να τους προσφέρει τις σωστές λύσεις.  

«Είναι καθήκον όλων μας», είπε η πρόεδρος των αναλογιστών, «να φροντίσουμε για τη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας και τη δημιουργία νέων επαγγελματιών στην αγορά αλλά και την εξοικονόμηση του χρόνου των ασφαλιστικών μας συμβούλων αξιοποιώντας την τεχνολογία, με εργαλεία, που παρά τις χρονοβόρες απαιτήσεις της νομοθεσίας, τους εξοικονομούν χρόνο για να αξιοποιήσουν πιο παραγωγικά με τους πελάτες τους».

«Και το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου είναι πάντα κοντά στους ανθρώπους της βιομηχανίας και το ευχαριστούμε», συμπλήρωσε η κα. Καλλιμάχου ενώ τόνισε ότι σαν Σύνδεσμος Αναλογιστών Κύπρου παρακολουθούν τις εξελίξεις και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν όπου είναι δυνατών στις προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Αναφερόμενη στις προκλήσεις που προβληματίζουν τον Σύνδεσμο Αναλογιστών της Ευρώπης, η κα. Καλλιμάχου αναφέρθηκε στην Κλιματική Αλλαγή και πως ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος τονίζοντας ότι με τον διάλογο σχετικά με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και τα κριτήρια ESG να έχει ανοίξει παγκοσμίως, οι εταιρείες αποδίδονται σε συνεχείς προσπάθειες να τα ενσωματώσουν στη στρατηγική τους, προκειμένου αφενός να προσφέρουν στην κοινωνία και στον πλανήτη και αφετέρου να προσελκύσουν τους επενδυτές στην αναζήτηση τους για κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις. Και φυσικά αυτός ο τομέας δεν αφήνει ανέπαφες τις ασφαλιστικές μας εταιρείες, συμπλήρωσε η κα. Καλλιμάχου.

Άλλη μία αναφορά της προέδρου των αναλογιστών ήταν σχετικά με την εισαγωγή του IFRS17 από την 1η Ιανουαρίου 2023, η οποία βάζει ένα μεγάλο βάρος στις Ασφαλιστικές Εταιρείες και δημιουργεί πολύ δουλειά, κυρίως στους αναλογιστές, για να είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες έτοιμες μέσα στα χρονοδιαγράμματα ενώ οι αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο Φερεγγυότητα ΙΙ και η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, στο οποίο ο ιδιωτικός τομέας έχει πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, είναι ακόμη δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον σύνδεσμο.

«Σαν Σύνδεσμος Αναλογιστών Κύπρου», είπε η κα. Καλλιμάχου «είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε την άποψη μας στα διάφορα θέματα που απασχολούν την αγορά και να βοηθήσουμε σε ότι μας ζητηθεί. Με σύμμαχο τις τεχνικές μας γνώσεις αλλά και την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και αλλαγή, προχωρούμε μπροστά και είμαστε στο πλευρό της ασφαλιστικής βιομηχανίας».

Κλείνοντας την τοποθέτηση της η κα. Καλλιμάχου, εξέφρασε τα συγχαρητήρια της προς το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου που παραμένει δίπλα στους ανθρώπους της βιομηχανίας για 50 συνεχόμενα χρόνια με σκοπό την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη όλων και εξέφρασε τη σιγουριά της ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των ανθρώπων σύμμαχος στην προσπάθεια για τη σωστή διαχείριση των μελλοντικών προκλήσεων της αγοράς.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.