1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αναλλοίωτοι οι κίνδυνοι για τους Ευρωπαίους ασφαλιστές σύμφωνα με την EIOPA

Αναλλοίωτοι οι κίνδυνοι για τους Ευρωπαίους ασφαλιστές σύμφωνα με την EIOPA

Αναλλοίωτοι οι κίνδυνοι για τους Ευρωπαίους ασφαλιστές σύμφωνα με την EIOPA
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δημοσίευσε χθες τον πίνακα ελέγχου κινδύνων βάσει των δεδομένων της Φερεγγυότητας ΙΙ για το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η έκθεση των ασφαλιστών σε μακροοικονομικούς κινδύνους παραμένει σε υψηλό επίπεδο, ενώ όλες οι άλλες κατηγορίες κινδύνου, όπως η ασφάλιση, καθώς και οι κίνδυνοι κερδοφορίας και φερεγγυότητας παραμένουν σε μεσαία επίπεδα.

Όσον αφορά τους μακροοικονομικούς κινδύνους, οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω και τα επιτόκια ανταλλαγής 10 ετών αυξήθηκαν σε όλα τα κύρια νομίσματα. Τα ποσοστά ανεργίας εξακολουθούν να είναι αυξημένα. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν σε γενικές γραμμές σταθερές. Οι νομισματικές πολιτικές παραμένουν διευκολυντικές , αν και οι αγορές περιουσιακών στοιχείων συνεχίζονται με βραδύτερο ρυθμό και αναμένεται να επιβραδυνθούν περαιτέρω .

Μετά την αυξητική τάση των τελευταίων 18 μηνών, η φερεγγυότητα των ομίλων μειώθηκε, αλλά παρέμεινε πάνω από το επίπεδο του τέλους του έτους 2020. Ο δείκτης SCR για τις επιχειρήσεις αποκλειστικά του κλάδου ζωής βελτιώθηκε ελαφρώς. Οι δείκτες κερδοφορίας παρουσίασαν ελαφριά επιδείνωση, με αύξηση του net combined ratio για τις επιχειρήσεις εκτός του κλάδου ζωής.

Οι κίνδυνοι διασύνδεσης και ανισορροπίας παραμένουν σε μεσαίο επίπεδο. Η έκθεση των ασφαλιστικών ομίλων στις τράπεζες μειώθηκε, ενώ οι επενδύσεις σε ασφάλειες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυξήθηκαν ελαφρώς. Οι ασφαλιστικοί κίνδυνοι παραμένουν σε μεσαίο επίπεδο, με την ετήσια αύξηση των ασφαλίστρων για ασφάλειες ζωής να παρουσιάζει ελαφριά επιδείνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  EIOPA: Οι προσδοκίες της για την Εποπτεία Ανστασφάλισης

Οι περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και κοινωνικοί κίνδυνοι (ESG) βρίσκονται σε μεσαίο επίπεδο. Ο δείκτης ζημιών από καταστροφές μειώθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αν και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζει ακόμη τον δυνητικό αρνητικό αντίκτυπο των ευρωπαϊκών πλημμυρών το καλοκαίρι του 2021.

Η ψηφιοποίηση και οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο βρίσκονται σε μεσαίο επίπεδο. Η σημαντικότητα αυτών των κινδύνων για τους ασφαλιστές, όπως αξιολογούνται από τις εποπτικές αρχές, εξακολουθεί να περιέχεται. Η συχνότητα των συμβάντων στον κυβερνοχώρο που επηρεάζουν όλους τους τομείς δραστηριότητας, όπως μετριέται από τα διαθέσιμα δεδομένα, μειώθηκε από το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλή σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Οι δείκτες αυτής της κατηγορίας κινδύνου είναι διερευνητικοί και θα αναπτυχθούν περαιτέρω καθώς θα διατίθενται νέα δεδομένα.

Δείτε τον πίνακα ελέγχου εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.