1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Allianz, AXA & Zurich διατηρούν την κεφαλαιακή τους επάρκεια!

Allianz, AXA & Zurich διατηρούν την κεφαλαιακή τους επάρκεια!

Allianz, AXA & Zurich διατηρούν την κεφαλαιακή τους επάρκεια!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Fitch Ratings αναφέρει πως οι τρεις κύριοι ευρωπαϊκοί ασφαλιστικοί όμιλοι – η Allianz, η AXA και η Zurich– διαχειρίστηκαν επιτυχώς τις επιπτώσεις του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, όπως ο υψηλός πληθωρισμός και τα επιτόκια.

«Η Allianz, η AXA και η Ζυρίχη διαχειρίστηκαν με επιτυχία τις μακροοικονομικές προκλήσεις του 2022 χάρη στα πολύ ισχυρά εταιρικά προφίλ τους, την αυστηρή διαχείριση κινδύνων και την εξελιγμένη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού», δήλωσε ο Robert Mazzuoli, Διευθυντής EMEA Insurance της Fitch Ratings.

Η έκθεση της Fitch με την ονομασία «Σύγκριση ομοτίμων: Allianz, AXA και Ζυρίχη» σημείωσε ότι οι νέοι όγκοι επιχειρήσεων στις ασφάλειες ζωής μειώθηκαν λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού από τις τράπεζες και των χαμηλότερων ποσοστών αποταμίευσης των ιδιωτικών νοικοκυριών. Τα έσοδα από επενδύσεις και το μετοχικό κεφάλαιο των IFRS μειώθηκαν ως απάντηση στις προσαρμογές της πραγματικής αξίας στα χαρτοφυλάκια ομολόγων των ασφαλιστών.

Οι χρηματοοικονομικές επιδόσεις της Allianz, της AXA και της Ζυρίχης παρέμειναν «πολύ ισχυρές», καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποίησαν την τιμολογιακή τους δύναμη για να περιορίσουν τον αντίκτυπο του υψηλού πληθωρισμού στα κέρδη και το κεφάλαιο, αναφέρει η Fitch.

Ο πληθωρισμός επηρέασε αρνητικά τη λιανική αυτοκινητοβιομηχανία των τριών ασφαλιστικών ομίλων, ιδίως, καθώς οι τιμές των ανταλλακτικών αυξήθηκαν σημαντικά και η συχνότητα των απαιτήσεων αυξήθηκε, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επιδόσεις ρεκόρ για την Allianz

Η Fitch εξήγησε ότι οι σημαντικές προσαρμογές των τιμών στις ασφαλίσεις ζωής, οι αλλαγές στο επιχειρηματικό μείγμα του κλάδου και η μέτρια θετική συσχέτιση των δεικτών φερεγγυότητας με τα επιτόκια μετριάζουν τις επιπτώσεις του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Οι τρεις ασφαλιστικοί όμιλοι επηρεάστηκαν λιγότερο από τις απαιτήσεις για φυσικές καταστροφές το 2022, έναντι της τάσης αύξησης των απαιτήσεων λόγω της κλιματικής αλλαγής, σημείωσε ο οίκος αξιολόγησης.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής συνεχίστηκαν το 2023. Οι πτωχεύσεις αρκετών τραπεζών στις ΗΠΑ και την Ελβετία ενίσχυσαν τη νευρικότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ανέφερε η Fitch.

Η Fitch αναμένει ότι οι τρεις ασφαλιστικοί όμιλοι θα διατηρήσουν την κερδοφορία και την κεφαλαιακή επάρκεια σε παρόμοια επίπεδα με το 2022. «Πολύ ισχυρά εταιρικά προφίλ με κυρίαρχα μερίδια αγοράς και υψηλά οφέλη διαφοροποίησης, καθώς και η συντηρητική κράτηση και η αυστηρή διαχείριση κινδύνου συμβάλλουν στην αντιστάθμιση των αντίθετων ανέμων το μακροοικονομικό περιβάλλον».

Πηγή: Reinsurance News

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.