1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνία
  6. »
  7. 74% των Ευρωπαίων πολιτών διαβάζουν ειδήσεις online!

74% των Ευρωπαίων πολιτών διαβάζουν ειδήσεις online!

74% των Ευρωπαίων πολιτών διαβάζουν ειδήσεις online!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Παρόλη τη ραγδαία ανάπτυξη που γνωρίζει το διάστημα αυτό η κατανάλωση περιεχομένου σε μορφή βίντεο, στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Eurostat για το 2021 καταδεικνύουν ότι περισσότεροι από 7 στους 10 (74%) Ευρωπαίους πολίτες διαβάζουν ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, περιοδικά και εφημερίδες μέσω ίντερνετ.

Τα στοιχεία αφορούσαν Ευρωπαίους Χρήστες του διαδικτύου ηλικίας 16 με 74 ετών, που χρησιμοποίησαν το ίντερνετ τουλάχιστο μία φορά μέσα σε 3 μήνες για να διαβάσουν ειδήσεις.

Όσον αφορά τη χώρα μας το ποσοστό είναι ακόμη πιο ψηλό από τον Ευρωπαικό μέσω όρο, αφού σχεδόν 9 στους 10 Κύπριους (89%) διάβασαν ειδήσεις μέσω διαδικτύου ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα έφτασε το 90%.

Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ήταν η Φινλανδία (93%), η Λιθουανία (92%) και η Τσεχία (92%) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ρουμανία (59%), την Γερμανία (62%) και την Γαλλία (63%).

Τα δημογραφικά στοιχεία της έρευνας είχαν ως εξής:

–       Γυναίκες -> 71%
–       Άνδρες -> 74%

–       Ηλικία 16-24 -> 68%
–       Ηλικία 25-54 -> 75%
–       Ηλικία 55-74 -> 68%

–       Μεγαλουπόλεις -> 76%
–       Πόλεις και Προάστια ->70%
–       Ύπαιθρο -> 69%

Για να μαθαίνετέ όλα τα τελευταία νέα του Ασφαλιστικού Κλάδου, ακολουθήστε το Cyprus Insurance News ή κάντε την εγγραφή σας στο Newsletter μας πιο κάτω.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.