1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. 10 κλάδοι-επιχειρήσεις στην Κύπρο που αναμένεται να πληγούν λόγω του πολέμου...

10 κλάδοι-επιχειρήσεις στην Κύπρο που αναμένεται να πληγούν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

10 κλάδοι-επιχειρήσεις στην Κύπρο που αναμένεται να πληγούν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τεράστιες συνέπειες για την τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις κυπριακές επιχειρήσεις για άλλη μία χρονιά να κινδυνεύουν με λουκέτο και διάφορους κλάδους να βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, καθώς μετά την πανδημία, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα τεράστιο εμπόδιο.

Αποτιμώντας την μέχρι στιγμής κατάσταση στη Cyprus Times ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, υπογράμμισε ότι ο τουρισμός από Ρωσία και Ουκρανία ελέω του πολέμου, φέτος φαίνεται ότι είναι χαμένος.

«Πολύ δύσκολο να πάρουμε τουρισμό από αυτές τις δύο χώρες και με την υποτίμηση του Ρουβλιού, θα είναι πολύ ακριβά τα πακέτα να πάνε οπουδήποτε, εάν ελευθερωθούν οι πτήσεις. Μόνο αυτοί που έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια θα μπορούν να έρθουν και όμως σίγουρα θα είναι πολύ λίγοι σε σχέση με άλλες χρονιές» είπε.

Την ίδια ώρα ο κ.Τσιακκής τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ώστε να προσελκύσει τουρισμό από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντικατασταθούν 700-800 χιλιάδες τουρίστες που έχουμε κάθε χρόνο από Ρωσία και Ουκρανία στην Κύπρο.

Κληθείς να υποδείξει τις επιχειρήσεις και τους κλάδους που αναμένεται να πληγούν περισσότερο ελέω των μειωμένων αφίξεων από αυτές τις χώρες, τα απαρίθμησε ως εξής:

  • Αερογραμμές
  • Επιχειρήσεις και καταστήματα στα αεροδρόμια
  • Ταξιδιωτικοί πράκτορες
  • Εστιατόρια
  • Ξενοδοχεία
  • Σουβενίρ
  • Τουριστικά λεωφορεία
  • Εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων
  • Καταδυτικά κέντρα / Water sports
  • Κέντρα διασκέδασης

Σύμφωνα με τον κ.Τσιακκή την ίδια ώρα, αναμένεται να επηρεαστεί και ο θρησκευτικός τουρισμός, καθώς από τις χώρες αυτές, κάθε χρόνο έχουμε γκρουπ στην Κύπρο που επισκέπτονται μοναστήρια και εκκλησίες με οργανωμένες εκδρομές.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο, η Αγία Νάπα, ο Πρωταράς, η Πάφος και η Λεμεσός, όπου παραδοσιακά έχουν και τις περισσότερες επισκέψεις από Ρώσους και Ουκρανούς.

Πηγή: Eurokerdos

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.