1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Η επιστροφή των «χαζών» κινητών τηλεφώνων

Η επιστροφή των «χαζών» κινητών τηλεφώνων

Η επιστροφή των «χαζών» κινητών τηλεφώνων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σημαντική αναβίωση της αγοράς των «χαζών» κινητών τηλεφώνων καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια. Στην εποχή των «έξυπνων» τηλεφώνων, της υπερβολικής χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να επιστρέψουν στο παρελθόν και να κατέχουν τηλέφωνα που τους δίνουν τη δυνατότητα να τηλεφωνούν, να στέλνουν μηνύματα και να βγάζουν απλά φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την Google, η έρευνα στη μηχανή αναζήτησης της για τις επιλογές αυτών των τηλεφώνων εκτοξεύτηκε κατά 89% από το 2018 μέχρι το 2021. Σύμφωνα με έκθεση που επικαλείται το BBC, πέρσι πωλήθηκαν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο τέτοιες συσκευές σημειώνοντας αύξηση 400 εκατομμυρίων σε σχέση με το 2019. Αξίζει να σημειωθεί το 2021 πωλήθηκαν συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια έξυπνες συσκευές ανά τον κόσμο σημειώνοντας 12,5% σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, το 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο ένας στους 10 κάτοχους κινητών τηλεφώνων είχε στην κατοχή του ένα χαζό τηλέφωνο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο η επανεμφάνιση αυτών των συσκευών σχετίζεται με τη μόδα και κάποια challenges στο TikTok, ή τη νοσταλγία άλλων εποχών. Ειδικοί στον τομέα της πώλησης κινητών τηλεφώνων, εκτιμούν πως μεγάλο ρόλο στην αύξηση που παρατηρείται έπαιξε η επανέκδοση του γνωστού στον κόσμο μοντέλου της ΝΟΚΙΑ 3310 ως μια φθηνή εναλλακτική λύση σε ένα κόσμο γεμάτο με έξυπνες συσκευές που έχουν ατέλειωτες δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τους έναντι των ακριβότερων έξυπνων ή και πανέξυπνων συσκευών είναι η αντοχή της μπαταρίας τους και η ανθεκτικότητα τους.

Αρκετοί άνθρωποι που τα υιοθετούν αναφέρουν ως επιχείρημα το γεγονός ότι έχουν ησυχάσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις υπόλοιπες εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν για ώρες καθημερινά. Βέβαια, δεν προσαρμόζονται όλοι τόσο γρήγορα, αφού πλέον χάνουν τη δυνατότητα για browsing ακόμα και για χρηστικά πράγματα της καθημερινότητας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.