1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων στην Ιταλία…θα γλιτώσουν οι ακίνητοι οδηγοί;

Υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων στην Ιταλία…θα γλιτώσουν οι ακίνητοι οδηγοί;

Υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων στην Ιταλία…θα γλιτώσουν οι ακίνητοι οδηγοί;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σαν βόμβα έσκασαν τα νέα για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων στην Ιταλία ακόμα και στις περιπτώσεις που το όχημα βρίσκεται σε ακινησία ή σε ιδιωτικό χώρο. Ο λόγος; Όπως αναφέρει η νέα διάταξη, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο διατηρούν κάποιο βαθμό κινδύνου. 

Ωστόσο, η υπό μελέτη νομοθεσία βγάζει εκτός τις αγωνιστικές περιπτώσεις, είτε είναι ερασιτεχνικές ή μη.

Σύμφωνα με πηγές του ηλεκτρονικού μέσου «BIKEIT!» οι διατάξεις της νέας ασφαλιστικής ρύθμισης «βάζουν φρένο» στις εξαιρέσεις ασφάλισης οχημάτων για τους οδηγούς της Ιταλίας.

Η «ακινησία» είναι ένας όρος και νόμιμη πρακτική που το όχημα ακινητοποιείται και -εφόσον δεν χρησιμοποιείται- δεν χρειάζεται να πληρώσουν ασφάλιστρα οι οδηγοί. Σύμφωνα με την επικείμενη νομοθεσία, οχήματα σε λειτουργική κατάσταση, ακινητοποιημένα ή μη, οφείλουν να διατηρούν ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η υποχρέωση επεκτείνεται και στις περιπτώσεις που το όχημα χρησιμοποιείται σε ιδιωτικό χώρο.

Οι οδηγοί στην Ιταλία ήδη έχουν αγανακτήσει με την αύξηση των ασφαλίστρων στις μοτοσυκλέτες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει ακόμα ψηφιστεί.

Για να δούμε, θα την γλυτώσουν οι «ακίνητοι οδηγοί»;

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.