1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τρεις στις δέκα ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν συστήματα insurtechs

Τρεις στις δέκα ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν συστήματα insurtechs

Τρεις στις δέκα ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν συστήματα insurtechs
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πηγή: insuranceforum.gr | Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου

Παρά το γεγονός ότι η ασφαλιστική βιομηχανία έχει από καιρό αναγνωρίσει τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, έχοντας καταλήξει στους τομείς που είναι πιο ώριμοι για την εφαρμογή συστημάτων insurtechs, η έρευνα της Digital Insurance αποδεικνύει ότι ένα σημαντικό ποσοστό ασφαλιστών είναι ακόμη διστακτικοί στην υιοθέτηση των σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων, με 3 στους 10 ασφαλιστές να μην τα εντάσσουν στο πεδίο των εργασιών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 39% των ασφαλιστικών εταιρειών είναι ιδιαίτερα δεκτικό στην ιδέα του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών του, εφαρμόζοντας ήδη συστήματα insurtechs και αναζητώντας διαρκώς νέους συνεργάτες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δυνατοτήτων του, ενώ και 32% δηλώνει ότι βρίσκεται στην αναζήτηση συνεργατών για την ανάπτυξη ψηφιακών δικτύων, χωρίς ωστόσο να διαθέτει συγκεκριμένα πλάνα για την εφαρμογή τους εντός του 2021.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την εφαρμογή συστημάτων insurtechs αναφέρουν ότι οι συζητήσεις τους με τους ασφαλιστές για πιθανή συνεργασία είναι κατά βάση παραγωγικές σε ποσοστό 51%, ενώ το 46% των επαφών τους χαρακτηρίζονται ως θετικές, αλλά δύσκολα καταλήγουν σε κάποια συνεργασία. Το ποσοστό των εταιρειών που είναι κάθετα αρνητικές ανέρχεται μόλις στο 3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Metaverse: Ένας ψηφιακός κόσμος με απεριόριστες δυνατότητες

Είναι γεγονός ότι το ζήτημα των insurtechs έχει μονοπωλήσει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής αγοράς, δεδομένου ότι η ψηφιοποίηση αποτελεί πλέον μονόδρομο για το σύνολο των επιχειρήσεων, ειδικότερα σε περίπτωση που επιθυμούν να προσελκύσουν τις νεότερες ηλικίες. Η χρήση εφαρμογών, ψηφιακών συστημάτων εξυπηρέτησης, καθώς και τα ψηφιακά δίκτυα διαφήμισης και ενημέρωσης των πελατών διαμορφώνουν ένα θελκτικό πακέτο για τον καταναλωτή, ενισχύοντας όχι μόνο το branding awareness των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αλλά και το δίκτυο των πελατών τους. Η ψηφιακή εποχή άλλωστε είναι εδώ και ο ασφαλιστικός κλάδος καλείται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που επιβάλλει.

Πηγή: insuranceforum.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.