1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Υγείας
  6. »
  7. Τι είναι οι περίοδοι αναμονής στην Ασφάλιση Υγείας και πότε δεν...

Τι είναι οι περίοδοι αναμονής στην Ασφάλιση Υγείας και πότε δεν ισχύουν;

Τι είναι οι περίοδοι αναμονής στην Ασφάλιση Υγείας και πότε δεν ισχύουν;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για όσους προχωρούν για πρώτη φορά με ένα συμβόλαιο Ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, μπορεί να υπάρχει η εντύπωση ότι η κάλυψη θα ξεκινήσει με την πληρωμή και την έναρξη του συμβολαίου τους έτσι ώστε αυτό να καλύπτει όλα όσα προνοεί άμεσα. Είναι όμως έτσι;

Καλώς ή κακώς όχι! Δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο υγείας στην αγορά που να ξεκινά άμεσα η κάλυψη του για όλα όσα προνοεί. Και αυτό γιατί σε όλα τα συμβόλαια ασφάλισης υγείας θα συναντήσουμε τις «Περιόδους Αναμονής».

Τι είναι όμως οι «Περίοδοι Αναμονής»;

Οι «Περίοδοι Αναμονής» είναι συνήθως ένας πίνακας ή μία λίστα με παθήσεις για τις οποίες η κάλυψη θα ξεκινήσει μετά την πάροδο μίας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Αν και οι «Περίοδοι Αναμονής» είναι πιθανών να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, υπάρχουν αρκετές παθήσεις που θα συναντήσουμε σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ξεκινώντας από το πιο απλό, συνήθως τα συμβόλαια υγείας δεν καλύπτουν καμία ασθένεια για τον πρώτο μήνα που είναι σε ισχύ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τον πρώτο μήνα ενός συμβολαίου αυτό θα μας καλύπτει μοναχά στην περίπτωση που έχουμε κάποιο ατύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δήλωσε συμμετοχή στο νέο μεγάλο Αφιέρωμα του Cyprus Insurance News - Θέμα οι Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας

Ακολούθως θα συναντήσουμε ασθένειές που θα ξεκινήσει η κάλυψη τους μετά της πρώτους 3 ή 6 μήνες του συμβολαίου ενώ υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός καλύψεων που η κάλυψη θα ξεκινήσει τον 2ο χρόνο του συμβολαίου μας (δηλαδή μετά από 1 χρόνο περίοδο αναμονής).

Ο σκοπός της ύπαρξης των περιόδων αναμονής είναι για να διασφαλίσουν ότι η Ασφαλιστική Εταιρεία δεν θα κληθεί να πληρώσει για μία ασθένεια που προϋπήρχε της σύναψης του συμβολαίου έστω και εάν ο πελάτης δεν το γνώριζε.

Πότε δεν ισχύουν οι περίοδοι αναμονής;

Γενικότερα θα συναντήσουμε τις «Περιόδους Αναμονής» σε όλα τα ασφαλιστικά συμβόλαια Ατυχημάτων και Υγείας.

Παρόλα αυτά εάν είχαμε ήδη ένα συμβόλαιο ασφάλισης υγείας και το μεταφέρουμε από μία ασφαλιστική εταιρεία σε άλλη τότε συνήθως η νέα μας εταιρεία θα απαλείψει τις περιόδους αυτές νοούμενου ότι η κάλυψη θα είναι συνεχής. Δηλαδή το νέο μας συμβόλαιο θα πρέπει γίνει πριν τη λήξη του προηγούμενου και η κάλυψη θα ξεκινάει με τη λήξη του προηγούμενου. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενημερωνόμαστε από τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για τις περιόδους αναμονής και να διαβάζουμε το μέρος του συμβολαίου μας που τις περιγράφει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δήλωσε συμμετοχή στο νέο μεγάλο Αφιέρωμα του Cyprus Insurance News - Θέμα οι Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.