1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Tesla: Πωλήσεις ρομπότ Optimus μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, λέει...

Tesla: Πωλήσεις ρομπότ Optimus μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, λέει ο Musk

Tesla: Πωλήσεις ρομπότ Optimus μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, λέει ο Musk
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το νέο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla βρίσκεται ακόμη στο εργαστήριο, αλλά μπορεί να είναι έτοιμο να πωληθεί ήδη από το τέλος του επόμενου έτους, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk.

Αρκετές εταιρείες έχουν ποντάρει σε ανθρωποειδή ρομπότ για να καλύψουν πιθανές ελλείψεις εργατικού δυναμικού και να εκτελέσουν επαναλαμβανόμενες εργασίες που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες ή κουραστικές σε κλάδους όπως η εφοδιαστική, η αποθήκευση, το λιανικό εμπόριο και η μεταποίηση.

Ο Μασκ δήλωσε στους επενδυτές σε τηλεδιάσκεψη ότι εκτιμά ότι το ρομπότ της Tesla, που ονομάζεται Optimus, θα είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες στο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ανθρωποειδή ρομπότ αναπτύσσονται εδώ και αρκετά χρόνια από την ιαπωνική Honda και την Boston Dynamics της Hyundai Motor.

Φέτος, η νεοσύστατη εταιρεία Figure που υποστηρίζεται από τη Microsoft και τη Nvidia δήλωσε ότι υπέγραψε συνεργασία με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW για την ανάπτυξη ανθρωποειδών ρομπότ στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δισεκατομμυριούχος Μασκ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι πωλήσεις ρομπότ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης Tesla από άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής αυτοκινήτων.

“Νομίζω ότι η Tesla είναι στην καλύτερη θέση από οποιονδήποτε κατασκευαστή ανθρωποειδών ρομπότ για να μπορέσει να φτάσει σε παραγωγή όγκου με αποτελεσματική συμπερασματολογία στο ίδιο το ρομπότ”, δήλωσε ο Musk στην κλήση της Τρίτης, αναφερόμενος στις ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Μασκ έχει ιστορικό αποτυχίας να εκπληρώνει τολμηρές υποσχέσεις προς τη Wall Street. Το 2019, είπε στους επενδυτές ότι η Tesla θα λειτουργούσε ένα δίκτυο αυτόνομων αυτοκινήτων “ρομποτάξι” μέχρι το 2020.

Η Tesla έβγαλε την πρώτη γενιά του ρομπότ Optimus, που ονομάστηκε Bumblebee, τον Σεπτέμβριο του 2022. Φέτος, η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο με μια δεύτερη γενιά του δίποδου ρομπότ να διπλώνει ένα μπλουζάκι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Το βίντεο της Figure που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο για το ρομπότ 01 το δείχνει να φτιάχνει καφέ, ενώ η Boston Dynamics παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα μια ηλεκτρική πλατφόρμα για το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas, το οποίο εθεάθη να στρίβει και να γυρίζει από ξαπλωμένο σε όρθιο και περπατώντας.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.