1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Πρόστιμο €8000 σε ανασφάλιστο εργοδότη για τραυματισμό εργοδοτούμενού!

Πρόστιμο €8000 σε ανασφάλιστο εργοδότη για τραυματισμό εργοδοτούμενού!

Πρόστιμο €8000 σε ανασφάλιστο εργοδότη για τραυματισμό εργοδοτούμενού!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε εργοδότη που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή και επεξεργασία γυαλιού και προϊόντων από γυαλί, σε συνολικό πρόστιμο €8,000 για παραβάσεις της νομοθεσίας που προκάλεσαν τον τραυματισμό εργοδοτούμενού του και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενά του πρόσωπα καθώς και άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) που προώθησε την ποινική δίωξη της εταιρείας, πρόκειται για παραβάσεις των των περί Διαχείρισης Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κανονισμών, των περί Υποχρεωτικής Ασφάλισης της Ευθύνης των Εργοδοτών Νόμων και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων.

Οι παραβάσεις, προστίθεται, αφορούσαν παράλειψη καθορισμού ασφαλούς και χωρίς κινδύνους μεθόδου εργασίας κατά τη μεταφορά τεμαχίων υαλοπινάκων από τον χώρο στίβαξης τους σε ημιφορτηγό όχημα, με αποτέλεσμα κατά την προσπάθεια του εργοδοτούμενου να συλλέξει τους υαλοπίνακες από τον σωρό που ήταν στοιβαγμένοι, να τραυματιστεί στο αριστερό πόδι από υαλοπίνακες που κατάρρευσαν.

Επίσης γίνεται αναφορά, σε παράλειψη κατοχής γραπτής εκτίμησης των κινδύνων που δημιουργούνται κατά την κοπή και μεταφορά των υαλοπινάκων με βάση την οποία να καθορίζονται τα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Νέα σειρά διαλέξεων για την Ασφάλεια και Υγεία στην εργασία

Τέλος, υπήρξε παράλειψη ασφάλισης της ευθύνης της έναντι ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας σε κάθε εργοδοτούμενο τους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.