1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Πώς η Οpen AI σχεδιάζει να αποτρέψει την παραπληροφόρηση στις αμερικάνικες...

Πώς η Οpen AI σχεδιάζει να αποτρέψει την παραπληροφόρηση στις αμερικάνικες εκλογές;

Πώς η Οpen AI σχεδιάζει να αποτρέψει την παραπληροφόρηση στις αμερικάνικες εκλογές;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Open AI, κατασκευαστής του ChatGPT, έχει περιγράψει ένα σχέδιο για να αποτρέψει τη χρήση των εργαλείων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε παραπληροφόρηση στις επερχόμενες αμερικάνικες εκλογές, καθώς οι ψηφοφόροι σε περισσότερες από 50 πολιτείες ετοιμάζονται να ψηφίσουν φέτος.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημοκρατία με την κατάχρηση των εξαιρετικά δημοφιλών εργαλείων της, καθώς κάποια από αυτά μπορούν να δημιουργήσουν νέο κείμενο και εικόνες σε δευτερόλεπτα, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως όπλο για να επινοήσουν παραπλανητικά μηνύματα ή πειστικές ψεύτικες φωτογραφίες!

Η OpenAI, η οποία σχεδιάζει να αποτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα, ανακοίνωσε τις κινήσεις τη Δευτέρα και πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε το έργο ασφάλειας της πλατφόρμας μας αυξάνοντας τις ακριβείς πληροφορίες ψηφοφορίας, επιβάλλοντας μετρημένες πολιτικές και βελτιώνοντας τη διαφάνεια».

Είπε ότι θα απαγορεύσει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία της για να δημιουργήσουν chatbots που υποδύονται πραγματικούς υποψηφίους ή κυβερνήσεις, για να παραποιήσουν το πώς λειτουργεί η ψηφοφορία ή για να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να ψηφίσουν. Επίσης, δήλωσε ότι μέχρι να γίνει περισσότερη έρευνα σχετικά με την πειστική δύναμη της τεχνολογίας της, δεν θα επιτρέψει στους χρήστες της να δημιουργήσουν εφαρμογές για σκοπούς πολιτικής εκστρατείας ή άσκησης πίεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Ξεκινώντας στις αρχές του τρέχοντος έτους, δήλωσε η OpenAI, ότι θα υδατογραφήσει ψηφιακά εικόνες AI που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας τη γεννήτρια εικόνων DALL-E, καθιστώντας ευκολότερο να προσδιοριστεί εάν μια εικόνα που εμφανίζεται αλλού στον ιστό δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το εργαλείο AI.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την Εθνική Ένωση Υπουργών Εξωτερικών για να ανακατευθύνει αυτόματα τους χρήστες του ChatGPT που κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την ψηφοφορία σε ακριβείς πληροφορίες στο CanIVote.org.

Το ChatGPT και το DALL-E της OpenAI είναι μερικά από τα πιο ισχυρά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μέχρι σήμερα. Αλλά υπάρχουν πολλές εταιρείες με παρόμοια εξελιγμένη τεχνολογία που δε διαθέτουν τόσες πολλές διασφαλίσεις παραπληροφόρησης για τις εκλογές.

Ενώ ορισμένες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το YouTube και η Meta, έχουν εισαγάγει πολιτικές επισήμανσης AI, μένει να δούμε αν θα είναι σε θέση να εντοπίζουν με συνέπεια τους παραβάτες τους!

«Θα ήταν χρήσιμο αν και άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης υιοθετούσαν παρόμοιες κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να υπάρχει επιβολή πρακτικών κανόνων σε ολόκληρη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Darrell West, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Τεχνολογικής Καινοτομίας του Brooking Institution.

Χωρίς την εθελοντική υιοθέτηση τέτοιων πολιτικών σε ολόκληρο τον κλάδο, η ρύθμιση της παραπληροφόρησης που παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη στην πολιτική θα απαιτούσε νομοθεσία. Στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο δεν έχει ακόμη εγκρίνει νομοθεσία που επιδιώκει να ρυθμίσει τον ρόλο της βιομηχανίας της τεχνητής νοημοσύνης στην πολιτική, παρά την κάποια διακομματική υποστήριξη. Εν τω μεταξύ, περισσότερο από το ένα τρίτο των πολιτειών των ΗΠΑ έχουν περάσει ή εισαγάγει νομοσχέδια για την αντιμετώπιση των deepfakes σε πολιτικές εκστρατείες, καθώς η ομοσπονδιακή νομοθεσία το καθυστερεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.