1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Δικαστής χρησιμοποίησε το ChatGPT για την εκδίκαση υπόθεσης αποζημίωσης από ασφαλιστική...

Δικαστής χρησιμοποίησε το ChatGPT για την εκδίκαση υπόθεσης αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρεία

Δικαστής χρησιμοποίησε το ChatGPT για την εκδίκαση υπόθεσης αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρεία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση ενός δικαστής από την Κολομβία, ο οποίος παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT για να αποφασίσει εάν η ασφαλιστική εταιρεία ενός αυτιστικού παιδιού θα έπρεπε να καλύψει όλα τα έξοδα της ιατρικής του θεραπείας. 

Ο Juan Manuel Padilla, δικαστής στην πόλη της Καρθαγένης της Καραϊβικής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σύνολο των ιατρικών εξόδων και των εξόδων μεταφοράς του παιδιού πρέπει να αποζημιωθεί από το ιατρικό του πρόγραμμα, καθώς οι γονείς του δεν μπορούσαν να αντέξουν το οικονομικό αυτό βάρος.

Αν και η ίδια η απόφαση δεν προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, το γεγονός ότι ο δικαστής συμπεριέλαβε τις συνομιλίες του με το ChatGPT στην απόφαση έχει προκαλέσει αίσθηση στη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι δικαστικές αρχές της Κολομβίας, ο δικαστής φέρεται να έθεσε στο ChatGPT το παρακάτω νομικό ερώτημα: «Απαλλάσσεται ένας αυτιστικός ανήλικος από την καταβολή αμοιβών για τις θεραπείες του;»

Η απάντηση του ChatGPT φαίνεται ότι καθόρισε και την τελική απόφαση του κριτή: «Ναι, αυτό είναι σωστό. Σύμφωνα με τους νόμου της Κολομβίας, οι ανήλικοι που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό εξαιρούνται από την καταβολή εξόδων για τις θεραπείες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Η υπόθεση έχει αναθερμάνει τη συζήτηση σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη νομοθεσία και ενώ η νομική κοινότητα αποδοκιμάζει τις πρακτικές του Padilla, οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού διεθνώς.

Πηγή: theguardian.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.