1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ποια είναι τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία για το σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή;

Ποια είναι τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία για το σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή;

Ποια είναι τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία για το σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η επέλαση της τεχνολογίας έχει αναδιαμορφώσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, ανατρέποντας τις παραδοσιακές ισορροπίες και στο επαγγελματικό μας περιβάλλον. Αν και στην πλειοψηφία τους οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μεταβεί στην ψηφιακή εποχή, υιοθετώντας ψηφιακά συστήματα εξυπηρέτησης πελάτων και πλήθος υπηρεσιών προς διευκόλυνση των πελατών τους, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν έχουν μυηθεί ακόμη στο κόσμο των ψηφιακών εργαλείων, γεγονός που αποτυπώνεται σε αρκετές περιπτώσεις και στο εύρος των πελατών τους.

Σε αντίθεση με το μέσο όρο που επιμένει να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά μέσα για την οργάνωση και υλοποίηση των εργασιών τους, οι επαγγελματίες οι οποίοι επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των γραφείων και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους τείνουν να κερδίζουν πιο εύκολα την εκτίμηση και την προτίμηση των καταναλωτών, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό το πελατολόγιό τους. Όπως εξηγεί ο κ. ΣλάμαρηςSales trainer & Business Coach iwant2helptraining.com, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο:

“Η τεχνολογία είναι ένα μέρος της δουλειάς μας. Ένας σύγχρονος  ασφαλιστής θα πρέπει να ξέρει να αξιοποιεί σωστά τα τεχνολογικά μέσα, προκειμένου να πετυχαίνει τα μέγιστα. Δεν υπάρχει πλέον σύγχρονος πωλητής που να μην τα χρησιμοποιεί. Ένας εξελιγμένος επαγγελματίας όπως ο ασφαλιστής πρέπει να έχει αρκετά εργαλεία για να μπορέσει να έχει απόδοση στη δουλειά του.”

Ποια είναι όμως τα απαραίτητα εργαλεία στα οποία πρέπει να επενδύσει ο σύγχρονος επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο ΠΣΕΑΔ: Ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών για επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Σλάμαρη εξαιρετικής σημασίας είναι ο εκάστοτε επαγγελματίας να οργανώνει τον κύκλο εργασιών του μέσω ενός προγράμματος CRM, να χρησιμοποιεί το email marketing, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να τρέξει και μέσω CRM). Επιπλέον, ένα εργαλείο για το video meeting θεωρείται σαφώς απαραίτητο, όπως επίσης και η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για την εκάστοτε επιχείρηση δεδομένου ότι το σύνολο του κοινού αναζητά μέσω google κάθε εταιρεία που τον ενδιαφέρει. Η χρήση των social media είναι πλέον η βάση για την προβολή κάθε είδους επιχείρησης και τη διαφήμιση των υπηρεσιών και των προϊόντων της, ενώ πλέον υπάρχει πληθώρα εργαλείων που απλοποιούν τη διαδικασία, κάνουν πιο αποδοτική τη επικοινωνία και τη προώθηση των υπηρεσιών, ενώ παρουσιάζουν και την απόδοση της διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.