1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Ποια είναι παγκόσμια στάση των CEOs απέναντι στην AI;

Ποια είναι παγκόσμια στάση των CEOs απέναντι στην AI;

Ποια είναι παγκόσμια στάση των CEOs απέναντι στην AI;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι (CEOs) παγκοσμίως αναγνωρίζουν τη δυναμική της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), αλλά οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στο να διαμορφώσουν και να εφαρμόσουν σχετικές στρατηγικές, αποδεικνύει έρευνα της EY – CEO Outlook Pulse.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 2/3 των CEΟs αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιδράσουν γρήγορα στο διαρκώς αναπτυσσόμενο περιβάλλον της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ αντίστοιχα παρατηρείται μεγάλη αβεβαιότητα η οποία δυσκολεύει την λήψη σχετικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 99% των CEΟs σχεδιάζει επενδύσεις στο περιβάλλον της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο το τοπίο των επενδύσεων είναι πολύπλοκο.

Πολλοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι αναγνωρίζουν τη δυνατότητα της AI να διακόψει τα μοντέλα επιχειρηματικών πρακτικών τους.

Ωστόσο, η αύξηση των εταιριών που δηλώνουν ότι είναι τεχνογνώστες της ΑI περιπλέκει τις αποφάσεις σχετικά με την αναγνώριση και την εφαρμογή αξιόπιστων οικονομικά αποδοτικών συνεργατικών σχέσεων και εξαγορών.

Πιθανώς αυτό είναι που έχει συμβάλλει στην μείωση των εξαγορών, οι οποίες βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2014.

Συγκεκριμένα μόνο το 35% των CEOs να σχεδιάζουν συγχωνεύσεις και εξαγορές στους επόμενους 12 μήνες.

Ακόμα άλλοι παράγοντες, όπως γεωπολιτικές τάσεις, παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σκοτεινή πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης

Παρόλα αυτά, οι CEOs παγκοσμίως είναι αισιόδοξοι καθώς πλοηγούνται σε μια νέα φάση της παγκόσμιας οικονομίας και μιας εξελισσόμενης εξωτερικής συγκυρίας. Παρά τον ενθουσιασμό τους για τις προοπτικές που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη όσον αφορά την απόδοση και την ανάπτυξη, ακόμα προσπαθούν να πλοηγηθούν ανάμεσα σε οικονομικούς ανέμους και ένα περίπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η τελευταία έκδοση της τριμηνιαίας μελέτης της EY πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 1.200 CEΟs παγκοσμίως και επικεντρώνεται στο πως οι CEOs προσεγγίζουν την τεχνητή νοημοσύνη για την δημιουργία ενός AI-enabled μέλλοντος.

Συνοπτικά τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν:

  • Η GenAI (Generative AI) έχει καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για δράση και οι CEOs αναγνωρίζουν τις προκλήσεις που επιφέρει.
  • Οι επιχειρήσεις με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις πρακτικές τους σχετικά με τις επενδύσεις τους στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς έχουν την δυνατότητα να επωφεληθούν στο έπακρο
  • Η επιθυμία για συγχωνεύσεις και εξαγορές (M&A) έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2014, με την αύξηση των εξαγορών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης να επιβραδύνεται, καθώς δεν εντοπίζονται αξιόπιστες εξαγορές στον τομέα

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την CEO Imperative Series της EY ακολουθήστε τον σχετικό σύνδεσμο

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.