1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού – Διαμορφώνοντας το νέο μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού – Διαμορφώνοντας το νέο μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού – Διαμορφώνοντας το νέο μέλλον
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στον τομέα των χώρων εργασίας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται συχνά στους εργαζόμενους, την παραγωγικότητα, τη δυναμική του γραφείου και την κουλτούρα. Ωστόσο, οι αφανείς ήρωες που ενορχηστρώνουν αυτά τα στοιχεία παραμένουν πολλές φορές στη σκιά.

Για να αναγνωριστεί η αφοσίωση των επαγγελματιών Ανθρώπινου Δυναμικού στην προώθηση ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος, στην προσέλκυση και διατήρηση κορυφαίων ταλέντων και στην προώθηση στρατηγικών πρωτοβουλιών που ωθούν τον οργανισμό προς τα εμπρός, κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού, γνωστή και ως IHRD, είναι ένας ετήσιος φόρος τιμής στη μετασχηματιστική επιρροή του Ανθρώπινου Δυναμικού στους οργανισμούς και τα άτομα. Φέτος, εορτάζεται Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, αγκαλιάζοντας το θέμα “Διαμορφώνοντας το νέο μέλλον” με τα επιμέρους θέματα που αναφέρονται παρακάτω, όπως ανακοίνωσε η European Association for People:

  • Υπέρ της ηθικής ενσωμάτωσης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης
  • Επαναπροσδιορισμός των μελλοντικών χώρων εργασίας
  • Αριστεία στην ηγεσία των ανθρώπων
  • Συνεχείς επενδύσεις σε δεξιότητες και εκπαίδευση

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού 2024: Προέλευση και σημασία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού καθιερώθηκε το 2019 από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού για να τονίσει τη σημαντική αξία που συνεισφέρουν οι επαγγελματίες και οι πρακτικές του ανθρώπινου δυναμικού εντός ενός οργανισμού και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις εξελισσόμενες απαιτήσεις και τον κρίσιμο ρόλο των επαγγελματιών του ανθρώπινου δυναμικού στον σημερινό δυναμικό κόσμο της εργασίας και τον καθοριστικό τους ρόλο στην οργανωτική επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δύο νέες θέσεις εργασίας στην Κόσμος Ασφαλιστική

Με την ευκαιρία αυτή, οι παγκόσμιες κοινότητες ανθρώπινου δυναμικού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φιλοξενήσουν δραστηριότητες όπως διαδικτυακά σεμινάρια, εργαστήρια και συνέδρια για να ενδυναμώσουν τους επαγγελματίες του ανθρώπινου δυναμικού με γνώσεις σχετικά με τις αναδυόμενες τάσεις και καινοτομίες που αναδιαμορφώνουν τον κόσμο της εργασίας. Θέματα όπως η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι πρωτοβουλίες για την πολυμορφία, την ισότητα και την ένταξη, οι ευέλικτες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού και η τεχνολογία ανθρώπινου δυναμικού βρίσκονται στο επίκεντρο, διασφαλίζοντας ότι οι επαγγελματίες είναι προετοιμασμένοι να οδηγήσουν τους οργανισμούς στο μέλλον της εργασίας.

Σε παλιότερο μας Podcast η HR Manager της Κόσμος Ασφαλιστική, Γιάννα Ταλιώτη, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος έχει όνειρα και στόχους πλέον σε σχέση με παλιότερα που μπορεί να ήταν σε μια θέση εργασίας και να ήταν ικανοποιημένος χωρίς να ζητά το κάτι παραπάνω. Έτσι, στη σύγχρονη εποχή αν δεν ικανοποιηθούν αυτά που ζητά ο εργαζόμενος από τον εργοδότη, τότε ο πρώτος αναζητά κάτι διαφορετικό. Πολλοί σκέφτονται και την ολοκληρωτική αλλαγή κατεύθυνσης και το τολμούν!»

Πιο συγκεκριμένα η κα Ταλιώτη είχε αφήσει ένα δυνατό μήνυμα προς όλους όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα του HR, λέγοντας ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι η προταιρειότητα και μετά έρχονται όσα αφορούν τα τεχνικά κομμάτια. Όπως είπε «Αν έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι έχουμε να κάνουμε με τον άνθρωπο,  πλέον όλα γίνονται με το σωστό τρόπο χωρίς να γινόμαστε δικαστές της όλης διαδικασία». Στο Insurance Pod τόνισε: «Μια εταιρεία για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεται να φροντίζει να έχει καλά τον άνθρωπο που φέρνει αποτελέσματα!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σταθερή η Διασπορά μετοχικού κεφαλαίου της Κόσμος Ασφαλιστική

Μπορείτε να δείτε το σχετικό Podcast εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.