1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Οικονομική Υγεία και Σταθερότητα

Οικονομική Υγεία και Σταθερότητα

Οικονομική Υγεία και Σταθερότητα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γράφει η Ελλάδα Παλμύρη

Κάθε Γενάρη θέτουμε νέους στόχους για εμάς, για την οικογένεια μας, για την επιχείρηση μας.

Αυτόν τον Γενάρη ας αναλογιστούμε όχι πόσα χρόνια θα ζήσουμε (γιατί αυτό κανείς δεν το ξέρει) αλλά πόσο καλά θα ζήσουμε αυτά τα χρόνια που μας μέλει η μοίρα μας να ζήσουμε (γιατί αυτό μπορούμε να το ελέγξουμε και να το διαχειριστούμε εμείς οι ίδιοι).

Μαζί με τους συνήθεις στόχους που θέτουμε για την υγεία μας όπως είναι να χάσουμε κάποια παραπανίσια κιλά που συνήθως βάζουμε την περίοδο των Χριστουγέννων και να γυμναζόμαστε πιο τακτικά, ας σκεφτούμε παράλληλα την οικονομική μας υγεία και ας θέσουμε στόχους που να μας καθοδηγήσουν σε σταθερότητα και ηρεμία.

Μοιράζομαι μαζί σας τα 6 ακόλουθα βήματα που εγώ προσωπικά βρήκα χρήσιμα και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και εσάς:

1)Δημιούργησε ένα ετήσιο προϋπολογισμό (πλάνο εισροών και εκροών)

Βασικά όταν κάνεις για ένα μήνα από εκεί και μετά είναι πολύ εύκολο να το κάνεις για τον χρόνο.  Είναι χρήσιμο να γίνει τόσο για την επιχείρηση σου αλλά και για τα εισοδήματα της  οικογένειας.  Μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να συγχύζεις τα εισοδήματα της επιχείρησης σου με αυτά της οικογένειας σου.  Η επιχείρηση σου έχει τα δικά της έξοδα.  Για την οικογένεια σου το εισόδημα είναι ο μισθός που παίρνεις από την επιχείρηση σου.

Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζεις εκ των προτέρων τις υποχρεώσεις τόσο της επιχείρησης σου όσο και της οικογένειας σου οπόταν θα είσαι σε θέση να βάλεις τους σωστούς στόχους σε εισοδήματα που να μπορούν να καλύπτουν τις υποχρεώσεις σου αλλά να σου δίνουν και πλεόνασμα το οποίο θα χρησιμοποιείς για τα έξοδα διαβίωσης σου αλλά και για αποταμίευση τόσο για το άμεσο μέλλον αλλά και για πιο μακροχρόνιες ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα 3 τρόφιμα που υπόσχονται όνειρα γλυκά

2)Έλεγξε και περιόρισε το χρέος σου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρέη: για στεγαστικά δάνεια, για φοιτητικά δάνεια για καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, όρια σε τρεχούμενους λογαριασμούς.  Είναι καλό να ελέγχεις με τον δανεισμό που έχεις καταβάλλοντας ανελλιπώς τις μηνιαίες σου δόσεις ώστε να μην δημιουργούνται οφειλές τις οποίες θα είναι δύσκολο να καλύψεις σε κατοπινό στάδιο. Δυστυχώς οι δόσεις που μένουν πίσω όχι μόνο δεν διαγράφονται αλλά προστίθεται σε αυτή του επόμενου μήνα μαζί με επιπλέον επιβαρύνσεις.

3)Δημιούργησε αποταμίευση σήμερα

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις.  Εκεί που τα έχεις όλα υπό έλεγχο χαλάει το πλυντήριο των ρούχων, δεν παγώνει το ψυγείο, χαλάει το αυτοκίνητο κλπ.  Οπόταν χρειάζεται σε ένα μήνα να πληρώσεις εκτός του προϋπολογισμού που έχει κάνει €1.000.  Τα εισοδήματα σου είναι συγκεκριμένα.  Τι κάνεις;  Εδώ φαίνεται η αξία του «ταμείου έκτακτων αναγκών».  Η αποταμίευση που ίσως ζορίζεσαι να κάνεις κάθε μήνα αξίζει κάθε θυσία που κάνεις γιατί έχεις αυτά τα €1000 που χρειάζεσαι να επιδιορθώσεις το αυτοκίνητο σου.  Δε χρειάζεται να αποταθείς στο χρηματοπιστωτικό σου ίδρυμα για €1000 ούτε να ζητήσεις δανεικά από συγγενείς και φίλους. 

Η αποταμίευση επειδή είναι ζόρικη τις πλείστες φορές, σου εισηγούμαι να δημιουργήσεις μια εντολή αυτόματης μεταφοράς συγκεκριμένου ποσού που βάσει του προϋπολογισμού σου μπορείς να φυλάεις τον μήνα σε ένα 2ο λογαριασμό ώστε να μην έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτό.

Επίσης μπορώ να σου προτείνω εδώ και μια ασφάλεια ζωής κατά την οποία μπορείς να αποταμιεύεις χρήματα ενώ ταυτόχρονα να έχεις το όφελος της προστασίας της οικογένειας σου και το όφελος της φοροαπαλλαγής.  Όταν εκμεταλλευτείς την φοροαπαλλαγή σωστά, η αποταμίευση σου γίνεται χωρίς επιπλέον κόστος για σένα παρά μόνο ο φόρος που υπό άλλες συνθήκες θα πλήρωνες στο κερδενόμενο σου εισόδημα θα αποτελεί το ποσό της αποταμίευσής σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γερή καρδιά στα 50; Γιατί σε αφορά αν είσαι νεότερος;

4)Προστάτευσε τα εισοδήματα σου

Κάνοντας τον προϋπολογισμό σου αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικά είναι τα εισοδήματα σου για την επιβίωση της οικογένειας σου.

  • Πως προστατεύεις το εισόδημα σου σε περίπτωση που χρειαστεί να απουσιάσεις από την εργασία σου για κάποιο σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα;
  • Πως προστατεύεις το εισόδημα σου σε περίπτωση που χρειαστεί να απουσιάσεις από την εργασία σου για 6 μήνες, 12 μήνες, 24 μήνες;
  • Πως προστατεύεις το εισόδημα σου σε περίπτωση που δεν μπορείς να εξασκήσεις πλέον το επάγγελμα σου;

Εδώ και πάλι μπορώ να σου προτείνω ασφάλεια εισοδήματος η οποία ενεργοποιείται όταν δεν είσαι ικανός να εργαστείς και αναπληρώνει το εισόδημα σου που θα έπαιρνες κανονικά αν ήσουν στη δουλειά σου.  Έτσι ο προϋπολογισμός σου δεν θα επηρεαστεί.  Ιδιαίτερα όμως δεν θα κλονιστεί το βιοτικό επίπεδο της οικογένειας σου.

5)Προστάτευσε αυτούς που αγαπάς σήμερα

Πως προστατεύεις την οικογένεια σου, αυτούς που αγαπάς περισσότερο στον κόσμο σε περίπτωση που εσύ φύγεις αναπάντεχα;

Φτιάχνοντας τον προϋπολογισμό σου για το 2022 αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικά είναι τα εισοδήματα σου για την επιβίωση των αγαπημένων σου.  Αντιλαμβάνεσαι για πόσα χρόνια πρέπει να παίρνεις τα εισοδήματα αυτά στο σπίτι ώστε η οικογένεια σου να συνεχίζει να ζει όπως ζει σήμερα: να συνεχίσει να έχει στέγη, να συνεχίσει να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις που δημιουργήσετε, να συνεχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, να μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τα παιδιά για μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στερούνται βασικών υπηρεσιών υγείας

Βάζοντας όλα αυτά σε ένα χαρτί Α4 είναι εύκολο να υπολογίσεις το ποσό της ασφάλειας της δικής σου ζωής ώστε να εκπληρώσεις την υπόσχεση που έδωσες πως ότι και αν συμβεί εσύ θα είσαι εκεί για να δώσεις λύσεις σε ότι τους απασχολεί.  Γιατί όταν εσύ δεν θα είσαι εκεί τότε η ασφάλεια ζωής θα μπορεί να δώσει τις λύσεις αυτές.

6)Δημιούργησε σήμερα το μέλλον που σου αξίζει

Εύχομαι ειλικρινά να ζήσεις την ζωή όπως την ονειρεύτηκες, όπως εξακολουθείς να την ονειρεύεσαι. Τι θα γίνει όταν με το καλό φτάσεις στην ηλικία συνταξιοδότησης; Η σύνταξη σου θα είναι αρκετή να καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης σου ή θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής που έζησες τα τελευταία 30 χρόνια ώστε να περιορίσεις τα έξοδα σου;  Εκεί που θα έχεις όλο τον χρόνο στη διάθεση σου για να κάνεις πράγματα που ίσως στερήθηκες λόγω χρόνου ή και άλλων υποχρεώσεων, τι κάνεις;

Συμπληρώνοντας ένα ποσό μηνιαίως στο δικό σου ιδιωτικό σου συνταξιοδοτικό σχέδιο θα σου επιτρέψει να ζήσεις το μέλλον που σου αξίζει γιατί έχεις δουλέψει πολύ σκληρά σε αυτή τη ζωή για να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο από αυτό.

Τόσο εγώ όσο και ο Κωνσταντίνος είμαστε εδώ για να σου παρέχουμε οποιαδήποτε υποστήριξη χρειάζεσαι είτε με τον προσωπικό σου είτε με τον προγραμματισμό της επιχείρησης σου.

Περισσότερα στο www.palmyri-insurances.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Ελλάδα Παλμύρη

Η Ελλάδα είναι εγγεγραμμένη Ασφαλιστική Πράκτορας  στο μητρώο Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κύπρου.  Είναι Μέλος  Life Management Institute των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Έχει εργαστεί για 10 χρόνια στον ασφαλιστικό τομέα, κρατώντας διευθυντικές θέσεις στα τμήματα Νέων Εργασιών, Εξυπηρέτησης Πελατών και Νέων Προϊόντων.  Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων είχε συμμετάσχει σε διάφορα έργα με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει μια ασφαλιστική εταιρία.

Το 2004 άλλαξε καριέρα με την ένταξή της στη Λαϊκή Τράπεζα ως Ανώτερος Πιστωτικός Λειτουργός στον τομέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Το 2013 ανέλαβε τη θέση του Βοηθού Διευθυντή στο Επιχειρηματικό Κέντρο ΜΜΕ της Τράπεζας Κύπρου μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kent Business School και πτυχίο Λογιστικής από το Πανεπιστήμιο του Kent, Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την επιστροφή της στον ασφαλιστικό τομέα, το 2020 έδωσε υπόσχεση στον εαυτό της να βοηθήσει στην αναβάθμιση της εικόνα του επαγγέλματος του «ασφαλιστή» όπως είναι ευρέως γνωστό στο ευρύ κοινό και την ενημέρωση αλλά κυρίως εκσυγχρόνιση του κόσμου στο όρο Ασφάλεια και πιο συγκεκριμένα στον όρο Ασφάλεια Ζωής.  Βοηθά άτομα στην αναγνώριση των κινδύνων που αντιμετωπίζει μια οικογένεια ή μια επιχείρηση και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης τους μέσω σωστού οικονομικού προγραμματισμού.  Για το λόγο αυτό γράφει συχνά άρθρα τα οποία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας PALMYRI INSURANCE AGENTS AND CONSULTANTS LTD www.palmyriinsurances.com και αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς η προσωπικότητά σας επηρεάζει την υγεία σας;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελλάδα στο τηλέφωνο 99603199 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ellada@palmyriinsurances.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.