1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Οδική Ασφάλεια: Τα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές

Οδική Ασφάλεια: Τα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές

Οδική Ασφάλεια: Τα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η χρήση του παιδικού καθίσματος και της ζώνης ασφαλείας πιστεύεται ότι έσωσε τη ζωή γυναίκας οδηγού οχήματος και του παιδιού της, βρέφος 11 μηνών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία. 

Μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα σήμερα Δευτέρα, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, η μητέρα και το 11 μηνών βρέφος της, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς με την καλύτερη κατάληξη, αφού στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους και πήραν εξιτήριο.

Ο λόγος όμως που η κατάληξη ήταν ευτυχής, σημειώνει η Αστυνομία, είναι επειδή τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και το βρέφος, ήταν προσδεμένοι με τη ζώνη ασφαλείας, ενώ η μητέρα είχε τοποθετημένο το βρέφος σε εγκεκριμένου τύπου παιδικό κάθισμα, με το σωστό τρόπο δεσίματος.

Η χρήση της ζώνης ασφαλείας και του παιδικού καθίσματος τους έσωσε τη ζωή, προσθέτει η ανακοίνωση.  «Κάθε χρόνο, πολλά παιδιά πεθαίνουν ή τραυματίζονται σε οδικά δυστυχήματα. Σε μια σύγκρουση με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα, ένα παιδί που δεν είναι ορθά προσδεδεμένο, μπορεί να εκτιναχθεί με δύναμη ίση με 30 μέχρι 60 φορές το βάρος του», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγη: Sigmalive

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.