1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Νέα αύξηση του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Ιούνιο

Νέα αύξηση του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Ιούνιο

Νέα αύξηση του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Ιούνιο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούνιο 2022 αυξήθηκε κατά 9,0% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 1,2%. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022, σημειώθηκε αύξηση 7,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2021, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (23,0%), Μεταφορές (20,0%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (8,2%) παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές.

Σε σχέση με τον Μάιο 2022, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Μεταφορές (4,6%)

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (18,5%), Μεταφορές (14,4%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (9,1%).

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Ιούνιο του 2021 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 43,6% και 7,0% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.