1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Ασφάλιση μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας στους κινδύνους...

Η Ασφάλιση μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας στους κινδύνους του κυβερνοχώρου!

Η Ασφάλιση μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας στους κινδύνους του κυβερνοχώρου!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν οι κυβερνοεπιθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, με τις εταιρείες και τους οργανισμούς να συνειδητοποιούν ότι μπορεί να γίνουν στόχος και να έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες.

Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων το Ινστιτούτο της Swiss Re, που προσθέτει ότι οι οργανισμοί έχουν επίσης αντιληφθεί ότι η επένδυση σε προληπτικά μέτρα για μετριασμό των κινδύνων είναι καλύτερη από την αντιμετώπιση του κόστους μία επίθεσης το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ο John Coletti, επικεφαλής της κυβερνοαντασφάλισης (Cyber Reinsurance) στην Swiss Re, πιστεύει ότι οι προσπάθειες που γίνονται μέχρι τώρα εναντίων την κινδύνων του κυβερνοχώρου δεν είναι αρκετές και υπογραμμίζει αριθμό μέτρων που οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να πάρουν για να ενδυναμώσουν την άμυνα τους.

Καθώς η ψηφιοποίηση πολλαπλασιάζεται και η τεχνολογία αναπτύσσεται, το ίδιο κάνουν και οι απειλές που υπάρχουν στον κυβερνοχώρο, πρόσθεσε λέγοντας ότι μία νέα έκθεση του Ινστιτούτου της Swiss Re με τίτλο «Cyber: Extending insurability for a rapidly evolving risk» προσεγγίζει κεντρικά το πρόβλημα.

«Ο ρυθμός των τεχνολογικών αλλαγών, η αύξηση της αναγνώρισης των κινδύνων στον κυβερνοχώρο και η υιοθέτηση προληπτικών πρακτικών για τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων και των δικτύων δεν συγχρονίζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κυβερνοασφάλεια: Βασικές έννοιες και πρακτικές

«Μάλλον», αναφέρεται στην έκθεση, «έχουμε μία κληρονομιά απαρχαιωμένων πρωτοκόλλων ασφαλείας, συστημάτων πληροφορικής και ρυθμιστικών πλαισίων που απέχουν πολύ από την τεχνολογική πραγματικότητα. Αυτό το κενό στην άμυνα από τις απειλές στον κυβερνοχώρο, ανοίγει την πόρτα στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις ψηφιακές ευπάθειες για οικονομικό ή γεωπολιτικό κέρδος».

Οι έρευνες του Ινστιτούτου της Swiss Re τονίζουν ότι η ασφαλιστική βιομηχανία έχει τη δύναμη για να βελτιώσει και να αυξήσει την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο προσφέροντας όχι μόνο τη μεταφορά του κινδύνου αλλά και την παροχή κινήτρων σε οργανισμούς για τον μετριασμό των κινδύνων.

Αυτό επιτυγχάνεται χάριν στις προϋποθέσεις που αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες θέτουν και απαιτούν από τους ασφαλισμένους να αποδείξουν ότι διαθέτουν ένα ποιοτικό πρόγραμμα κυβερνοκινδύνων που υποστηρίζει την παρακολούθηση για αποφυγή των κυβερνοεπιθέσεων.

Ο John Coletti, προσθέτει ότι οι έρευνες τονίζουν 3 περιοχές για βελτίωση που η ασφαλιστική βιομηχανία μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των κυβερνοκινδύνων πιο αποτελεσματικά αυξάνοντας έτσι και την ασφαλισιμότητα.

Για την αντιμετώπιση αυτών των περιορισμών, οι ερευνητές συνιστούν στα ενδιαφερόμενα μέρη, να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα τους στον κυβερνοχώρο τυποποιώντας τα δεδομένα τους, βελτιώνοντας τη μοντελοποίηση και αντιμετωπίζοντας το χάσμα που υπάρχει στα νέα ταλέντα επενδύοντας στην εκπαίδευση αλλά και σε νέες πηγές κεφαλαίων σε συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σκοτεινή πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, αυτό θα βοηθήσει στον μετριασμό της συνολικής έκθεσης σε αυτούς τους κινδύνους και θα βελτιώσει την κατανόηση τους κάνοντας την κοινωνία πιο ανθεκτική σε τέτοιες επιθέσεις που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.