1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Εκστρατείες «Ηλεκτρονικού Ψαρέματος» – Phishing, μετά την χρέωση των $8 δολαρίων...

Εκστρατείες «Ηλεκτρονικού Ψαρέματος» – Phishing, μετά την χρέωση των $8 δολαρίων τον μήνα για την επαλήθευση του λογαριασμού σου στο Twitter

Εκστρατείες «Ηλεκτρονικού Ψαρέματος» – Phishing, μετά την χρέωση των $8 δολαρίων τον μήνα για την επαλήθευση του λογαριασμού σου στο Twitter
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο πλαίσιο αναδιαμόρφωσης του Twitter μετά από την αλλαγή της ηγεσίας του, ανακοινώθηκε πως οι επαληθευμένοι (verified) χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή αξίας 8 δολαρίων.


Ως εκ τούτου πολλές phishing εκστρατείες έχουν παρατηρηθεί έναντι σε επαληθευμένους λογαριασμούς προτρέποντας το χρήστη να συνδεθεί για να μην ανασταλεί ο λογαριασμός του. Ακολουθώντας τον κακόβουλο σύνδεσμο, ο χρήστης μεταφέρεται στην phishing ιστοσελίδα όπου οι απειλητικοί παράγοντες κάνουν κατάχρηση της ανακοίνωσης για μηνιαία συνδρομή 8 δολαρίων. Μετά την συλλογή ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, αποστέλλεται στο θύμα ένας κωδικός ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων έτσι ώστε να φαίνεται πιο πειστική η επίθεση.


Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) προτείνει:
► Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερά προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο μπορεί να σας κατευθύνει σε κάποια ψευδή ιστοσελίδα για να εισάγεται τα διαπιστευτήρια σας.
► Συστήνεται η ενεργοποίηση της ασφαλείας δύο παραγόντων για τους ηλεκτρονικούς σας λογαριασμούς.
► Σε περίπτωση που εντοπίσετε τυχόν ύποπτες πληρωμές ή αναλήψεις ενημερώστε το τραπεζικό σας ίδρυμα και τις αρμόδιες αρχές.

Πηγήbleepingcomputer.com

Πηγή: csirt.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.