1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Δεν ξέρουν τι είναι η κυβερνοασφάλιση

Δεν ξέρουν τι είναι η κυβερνοασφάλιση

Δεν ξέρουν τι είναι η κυβερνοασφάλιση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εάν ήταν πιο διαδεδομένη, η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο θα μπορούσε να μετριάσει απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων από κυβερνο-εγκλήματα που σημειώνονται κάθε χρόνο.

Όμως, δημοσκόπηση σε επιχειρήσεις και καταναλωτές της Βρετανίας αποκάλυψε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) δεν γνωρίζει καν τι είναι η ασφάλιση αυτή. Από το υπόλοιπο 63%, σχεδόν οι μισοί δεν γνωρίζουν από τι τους προστατεύει.

Εν τω μεταξύ, κυκλοφορούν δεκάδες προϊόντα που προστατεύουν από κλοπή στοιχείων, πιστωτικών καρτών, ταυτοτήτων, από εισβολή ή μπλοκάρισμα λογαριασμών και απειλές με λύτρα, σε άτομα ή επιχειρήσεις.  Προστατεύουν επίσης από την κλοπή κωδικών ή από το stalkerware.

Φαίνεται ότι στη Βρετανία οι εταιρείες που προσφέρουν ασφάλιση στον κυβερνοχώρο δεν κάνουν αρκετά για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους. Αν αυτό συμβαίνει σε μια ώριμη ασφαλιστικά αγορά όπως η Βρετανία, φανταστείτε τι μπορεί να συμβαίνει στην Ελλάδα..

Στη δημοσκόπηση, 58% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κανένας από τους ασφαλιστικούς του παρόχους δεν προσφέρει προγράμματα που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια.

Ο μέσος Βρετανός καταναλωτής χρησιμοποιεί λογισμικά προστασίας από ιούς, για τα οποία επίσης δεν γνωρίζει πολλά, ή προϊόντα προστασίας της ιδιωτικής ζωής (όπως VPN ή διαχείριση κωδικών πρόσβασης). Επίσης, από όσους έχουν συμβόλαια κυβερνοασφάλισης, μόλις το 37%  τα έχει με ασφαλιστική εταιρεία ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε τράπεζες, παρόχους συντάξεων, κατασκευαστές συσκευών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί οι επιχειρήσεις δεν ασφαλίζονται και o Ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή!

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας υπογραμμίζουν μια γενική πρόσκληση προς τους ασφαλιστικούς παρόχους να εκπαιδεύσουν τους πελάτες τους σχετικά με τα οφέλη της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, καθώς και μια τεράστια εμπορική ευκαιρία για τις ασφαλιστικές εταιρείες να κεφαλαιοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση για προστασία προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: underwriter.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.