1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. 73% των ασφαλιστών ανησυχεί ότι θα χάσει την εργασία του λόγω...

73% των ασφαλιστών ανησυχεί ότι θα χάσει την εργασία του λόγω τεχνητής νοημοσύνης

73% των ασφαλιστών ανησυχεί ότι θα χάσει την εργασία του λόγω τεχνητής νοημοσύνης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το 73% των στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένουν ότι η Generative AI (GAI) θα πάρει τελικά τη δουλειά τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που ξεκίνησε από τη FintechOS.

Η νέα μελέτη της εταιρείας, «Generative Artificial Intelligence: The Technology Polating the Financial Services Industry», αποκαλύπτει μια σειρά από διαφορετικές απόψεις μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις προσδοκίες, την εφαρμογή και τον αντίκτυπο αυτής της ταχέως αναπτυσσόμενης τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τη FintechOS, περίπου το 25% των ερωτηθέντων περιέγραψαν τον εαυτό τους ως «φοβισμένο», ενώ το 23% παραδέχτηκε ότι αισθάνεται «περίεργα» για το GAI.

Όταν ρωτήθηκαν αν βλέπουν την τεχνολογία ως φίλο ή εχθρό, το 42% επέλεξε ότι τη βλέπει ως φίλο, με το 46% να δηλώνει πως τη βλέπει ως εχθρό. Η FintechOS παρατήρησε ότι το 44% των ασφαλιστικών οργανισμών του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιούν ήδη GAI στον χώρο εργασίας τους. Επιπλέον, το 48% επενδύει στην έρευνα GAI και το 39% στην εφαρμογή της.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 66% των στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών αναμένει κατά μέσο όρο 20% αύξηση των εσόδων, λόγω GAI, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με το ένα πέμπτο να τοποθετεί το ποσοστό αυτό ακόμη υψηλότερα στο 31-40%.

Εν μέσω αυτών των συχνά αντικρουόμενων απόψεων, υπάρχει μια κοινή συναίνεση: η προσδοκία ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αναμορφώσει αναπόφευκτα το εργατικό δυναμικό και θα εκτοπίσει θέσεις εργασίας», δήλωσε η FintechOS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς αλλάζει την οδήγηση με στόχο την ασφάλεια

Περισσότεροι από τους μισούς ασφαλιστές του Ηνωμένου Βασιλείου (60%) πιστεύουν ότι η GAI θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας στους οργανισμούς τους, με μέση μείωση του προσωπικού κατά 30% τα επόμενα τρία χρόνια. Η πλειοψηφία (73%) των τραπεζικών στελεχών του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένει ότι οι θέσεις εργασίας τους θα αντικατασταθούν τελικά από την GAI.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο Teodor Blidarus, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FintechOS, δήλωσε: «Η GAI είναι ένα έδαφος που χαρακτηρίζεται τόσο από ενθουσιασμό όσο και από ανησυχία και η μελέτη μας διερευνά το πολωμένο συναίσθημα που περιβάλλει αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία.»

«Ενώ οι απόψεις στον ασφαλιστικό κλάδο είναι βαθιά διχασμένες, υπάρχει μια κοινή συναίνεση: η προσδοκία ότι η GAI θα αυξήσει τα έσοδα, αλλά αναπόφευκτα θα αναμορφώσει το εργατικό δυναμικό και θα εκτοπίσει θέσεις εργασίας».

Ο Blidarus πρόσθεσε: «Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει ξεκινήσει το ταξίδι της GAI και είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε το πρώτο βήμα – ακόμα κι αν είναι μικρό – για να αποφύγουμε να μείνουμε πίσω. Μόνο ξεκινώντας το ταξίδι τώρα και κατανοώντας τις επιπτώσεις μπορούμε να μετριάσουμε τους κινδύνους της GAI και να αποκομίσουμε καλύτερα τα οφέλη.»

Η μελέτη της FintechOS βασίζεται σε μια έρευνα ανώτερων υπευθύνων λήψης αποφάσεων τεχνολογίας σε μεγάλες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους, που δραστηριοποιούνται τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς αλλάζει την οδήγηση με στόχο την ασφάλεια

Η έρευνα ανατέθηκε από την FintechOS και διεξήχθη από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Censuswide για τρεις εβδομάδες τον Αύγουστο του 2023.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.