1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Προστατεύοντας τους πράσινους φίλους μας από τον ήλιο

Anytime Blog: Προστατεύοντας τους πράσινους φίλους μας από τον ήλιο

Anytime Blog: Προστατεύοντας τους πράσινους φίλους μας από τον ήλιο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Καλοκαιρινός καιρός στην Κύπρο σημαίνει καυτός ήλιος και καταγάλανος ουρανός, αλλά και ζέστη, υγρασία, σκόνη και καύσωνες, που δεν ταλαιπωρούν μόνο εμάς αλλά και τα φυτά μας! Όταν οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30°C, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, τα φυτά αφυδατώνονται και τα φύλλα τους κιτρινίζουν, με αρνητικές συνέπειες στη βλάστηση και την ανθοφορία τους. Επίσης, παρουσιάζουν ευαισθησία σε ασθένειες και έντομα. Με τη σωστή φροντίδα όμως και τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, μπορούμε να διατηρήσουμε τα φυτά μας όμορφα και ανθισμένα όλο το καλοκαίρι και να τα προστατεύσουμε από τον ήλιο! Ας δούμε βήμα βήμα πώς θα το πετύχουμε:

ήλιο

Αυξάνουμε τη συχνότητα ποτίσματος

Το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να κάνουμε τακτικά ποτίσματα, με μικρότερη ποσότητα νερού παρά πιο αραιά ποτίσματα με πολύ νερό, καθώς σε συνθήκες υπερβολικής υγρασίας μπορεί να προκληθούν σαπίσματα στη ρίζα των φυτών, πτώση φύλλων και ανθών. Εξίσου σημαντική είναι και η ώρα που ποτίζουμε τα φυτά μας, με προτιμότερο το σούρουπο ή νωρίς το πρωί, ώστε να είναι δροσερά σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Τις νυχτερινές ώρες μπορούμε επίσης να βρέξουμε το φύλλωμά τους, ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά σε συνθήκες καύσωνα.

ήλιο

Μεταφέρουμε τις γλάστρες μας σε δροσερό, σκιερό σημείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Βρίσκουμε το σημείο του κήπου ή του μπαλκονιού μας που έχει τη μικρότερη έκθεση στην ηλιοφάνεια, κατά προτίμηση στη βορινή ή δυτική πλευρά, και τοποθετούμε εκεί τα φυτά μας για όσον καιρό διαρκούν οι καύσωνες.

ήλιο

Αποφεύγουμε τα λιπάσματα

Τις μέρες που οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές η λίπανση πρέπει να αποφεύγεται, καθώς αντί να αναζωογονήσει, θα «στρεσάρει» περισσότερο τα φυτά μας και ίσως προκαλέσει εγκαύματα στο φύλλωμα. Προτιμούμε ψεκασμούς με οικολογικά λιπάσματα, που θα βοηθήσουν σημαντικά στην προστασία και την επούλωση των φύλλων του φυτού από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος. Μικρό tip: βάζουμε άνθη από αιθέρια έλαια (χαμομήλι, λεβάντα, καλέντουλα κ.ά.) σε έναν κουβά νερό, τα αφήνουμε για μια εβδομάδα στον ήλιο και στη συνέχεια αραιώνουμε το μείγμα με επιπλέον νερό, για να το ψεκάσουμε στα φύλλα των φυτών μας τις μέρες που δεν έχει υπερβολική ζέστη. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, ο καύσωνας δε θα είναι πια απειλή για τα αγαπημένα μας φυτά και θα απολαμβάνουμε την όμορφη ατμόσφαιρα που προσφέρουν όλο το καλοκαίρι!

Κι επειδή είναι πολύ ωραίο να φροντίζουμε το σπίτι μας και όλα όσα αυτό περιέχει, δεν ξεχνάμε να το έχουμε ασφαλισμένο στην Anytime, ώστε να προστατεύουμε την περιουσία μας από ό,τι κι αν συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.