1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Η απλότητα της μεσογειακής διατροφής μάς ταιριάζει!

Anytime Blog: Η απλότητα της μεσογειακής διατροφής μάς ταιριάζει!

Anytime Blog:  Η απλότητα της μεσογειακής διατροφής μάς ταιριάζει!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

10η Μαΐου, Ετήσια Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής και μία ιδανική αφορμή για να αναλογιστούμε τα οφέλη τη υγιεινής διατροφής, ειδικά όταν έχουμε σύμμαχό μας μία από τις πλέον φημισμένες διατροφές σ’ όλο τον κόσμο: τη μεσογειακή διατροφή! Τι αξίζει όμως να θυμόμαστε όχι μόνο για τα όσα καλά έχει να μας προσφέρει, αλλά και σχετικά με το γιατί τελικά η μεσογειακή διατροφή… πραγματικά μας ταιριάζει;

διατροφή

Απλά τα πράγματα και κάνουν… θαύματα!

Τα βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής είναι το ελαιόλαδο, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά και όλα αυτά συνδυασμένα με τις κατάλληλες ποσότητες σε πρωτεΐνη και άμυλο. Συνοδοιπόροι ενός υγιεινού μεσογειακού πιάτου θεωρούνται τα γαλακτοκομικά (κυρίως γιαούρτι και τυρί), τα αυγά, το λευκό κρέας, κυρίως ψάρια και πουλερικά, με χαμηλότερη την προτίμηση στο κόκκινο κρέας, ενώ τα όσπρια αποτελούν επίσης ιδανική επιλογή. Πώς να σκεφτόμαστε όμως το πιάτο μας γεμάτο; Εύκολα! Το χωρίζουμε νοερά σε 4 μέρη: τα 2/4 πρέπει να καταλαμβάνουν τα λαχανικά μας, 1/4 οι πρωτεΐνες μας και 1/4 τα αμυλούχα, όπως ρύζι, μακαρόνια κτλ.

διατροφή

Μικρές ατασθαλίες σε συστηματική βάση κάνουν κακό

Στη μεσογειακή διατροφή υπάρχουν κάποιες μικρές ατασθαλίες, με τις οποίες αν δεν το παρακάνουμε, έχουμε εγγυημένα τα θετικά της αποτελέσματα – και το ανάποδο! Ποιες είναι αυτές; Η αντικατάσταση του φυτικού λίπους με το ελαιόλαδο δε σημαίνει ότι πρέπει να… πνίγουμε τα πάντα στο λάδι, η προσθήκη ανεπεξέργαστων ξηρών καρπών δε σημαίνει ότι πρέπει να φάμε… όλο το σακουλάκι και όπου μπαίνουμε στον πειρασμό να βάλουμε ζάχαρη, μία σαφώς καλύτερη επιλογή –ωστόσο και πάλι με μέτρο!– είναι το μέλι. Όσο για το αλατάκι; Νοστιμίζει τη ζωή, αρκεί να μην το παρακάνουμε!

διατροφή

Το ψωμί… ψωμάκι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι διατροφικές μόδες και οι κίνδυνοι τους!

Κατηγορείται συχνά ως ένας από τους μεγαλύτερους φταίχτες για τα περιττά κιλά, ωστόσο η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μεσογειακή διατροφή η αλήθεια είναι στην ποιότητα και στην ποσότητα! Ο λόγος για το αγαπημένο μας ψωμί, το οποίο δε χρειάζεται να πούμε… ψωμάκι, αν έχουμε υπόψη μας μικρά μυστικά: το προτιμάμε ολικής αλέσεως, από σιτάρι, κριθάρι ή σίκαλη και ακόμα καλύτερα με προζύμι, προσέχοντας πάντα για περιττή προσθήκη ζάχαρης.

Η μεσογειακή διατροφή, λοιπόν, φροντίζει εύκολα και με απλό τρόπο το πώς θα έχουμε μία υγιεινή ζωή, αυτήν που απολαμβάνουμε μέσα και έξω από το σπίτι μας – όσο για το τελευταίο, μπορούμε να το προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο, ασφαλίζοντάς το στην Anytime!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.