1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αναμένονται αυξήσεις τιμών στην Αντασφάλιση Κυβερνοκινδύνων!

Αναμένονται αυξήσεις τιμών στην Αντασφάλιση Κυβερνοκινδύνων!

Αναμένονται αυξήσεις τιμών στην Αντασφάλιση Κυβερνοκινδύνων!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Περισσότερες αυξήσεις στις τιμές της αντασφάλισης κυβερνοκινδύνων αναμένονται καθώς οι αντασφαλιστές επιδιώκουν να ανακτήσουν τα κέρδη αναδοχής από την ασφαλιστική κάλυψη – cyber insurance, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την S&P Global Ratings.

Η έκθεση με τίτλο “Παγκόσμια Κυβερνοασφάλιση: Η Αντασφάλιση παραμένει βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη” αναφέρει ότι οι αντασφαλιστες αντιμετώπισαν δυσκολίες το 2022 λόγω της χαμηλής κερδοφορίας αλλά και λόγω ζημιών αναδοχής στα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο ακαθάριστος συνδυασμένος δείκτης ήταν 107% και ο καθαρός συνδυασμένος δείκτης ήταν 101% το 2022 για τους παγκόσμιους ομίλους αντασφάλισης για τις επιχειρήσεις που αντασφάλιζαν στον κυβερνοχώρο, προσθέτει η έκθεση, σημειώνοντας ότι οι ακαθάριστοι και οι καθαροί συνδυασμένοι δείκτες (ζημιών και εξόδων) των αντασφαλιστών στον κυβερνοχώρο απέδωσαν λιγότερο σε σχέση με τους κύριους ασφαλιστές κατά μέσο όρο.

Ωστόσο, η S&P είπε ότι είναι σημαντικό οι κύριες ασφαλιστικές εταιρείες στον κυβερνοχώρο να μπορούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις των τιμών αντασφάλισης χωρίς να τις μετακυλήσουν στους αντισυμβαλλομένους. “Αυτό μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης αγοράς ασφάλισης στον κυβερνοχώρο”.

Ανάπτυξη (Αντ)Ασφάλισης στην cyber αγορά 

Για να τονίσει τη σημασία των αντασφαλιστών στην αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, η S&P επεσήμανε το γεγονός ότι, το 2022, οι κύριες ασφαλιστικές εταιρείες παραχώρησαν περίπου το 50%-65% των ασφαλίστρων στον κυβερνοχώρο σε αντασφαλιστές (ανάλογα με την περιοχή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα $90 δισ. παγκοσμίως θα φτάσει η αγορά κυβερνοασφάλειας την επόμενη 10ετία

Η S&P τόνισε ότι η ασφάλιση cyber εξακολουθεί να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη υποκατηγορία της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς, με τα ασφάλιστρα να φθάνουν περίπου τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Με ετήσια αύξηση των ασφαλίστρων κυβερνοκινδύνων κατά 25%-30%, η S&P προβλέπει ότι η αγορά cyber insurance θα φθάσει περίπου τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Οι αυξήσεις στα ποσοστά πρωτογενούς ασφάλισης στον κυβερνοχώρο επιβραδύνθηκαν πρόσφατα, με τη μέση αύξηση των ασφαλίστρων στον κυβερνοχώρο να πέφτει κάτω από το 10% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους για πρώτη φορά σε 10 τρίμηνα, δήλωσε η S&P, επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία από το Συμβούλιο Ασφαλιστικών Αντιπροσώπων και Μεσιτών. Το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η αύξηση ήταν 15% και μόλις 3,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2023 – κάτω από το ανώτατο όριο 34,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2021, πρόσθεσε η S&P.

Η έκθεση αποδίδει τη μείωση των ασφαλίστρων σε αυξημένο ανταγωνισμό καθώς περισσότεροι πρωταρχικοί φορείς άρχισαν να προσφέρουν τέτοιου είδους ασφαλίσεις καθώς και στα μέτρα που έλαβαν οι ασφαλιστές τα τελευταία δύο χρόνια για τον περιορισμό των ανακρίβειας και την αύξηση των ασφαλίστρων, τα οποία τους βοήθησαν να βελτιώσουν τα προφίλ κινδύνου-απόδοσης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί οι επιχειρήσεις δεν ασφαλίζονται και o Ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή!

Η S&P αναφέρει ότι αυτά τα μέτρα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά καθώς η παγκόσμια αγορά cyber insurance έχει επιστρέψει πρόσφατα στην κερδοφορία.

Ωστόσο η έκθεση αναφέρει, “Μία δυστυχής παρενέργεια των αυξήσεων τιμών και της σύσφιξης των όρων και των προϋποθέσεων τα τελευταία δύο χρόνια, είναι η αντίληψη της ασφάλισης κυβερνοκινδύνων ως μη προσιτή, ιδιαίτερα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό έχει οδηγήσει ορισμένες εταιρείες και δημόσιους φορείς να αποφεύγουν εντελώς την κάλυψη κυβερνοκινδύνων“.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.